Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος - Λιμενικό Ταμείο: Εξώδικα σε απάντηση στις καταγγελίες Μαραγκού

Σύρος – Λιμενικό Ταμείο: Εξώδικα σε απάντηση στις καταγγελίες Μαραγκού

|

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία εξώδικα προς την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού απέστειλε η πλευρά του Νεωρίου και συγκεκριμένα, η ONEX NEORION SHIPYARDS, το Εργοστασιακό Σωματείο του Νεωρίου και το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων. Ο λόγος; Οι “συκοφαντικές αναφορές” της ίδιας, όπως υποστηρίζουν στη χθεσινή ανακοίνωση της.

Ο Όμιλος ONEX μάλιστα καλεί την πρόεδρο να απαντήσει εντός 24ωρου, αφότου λάβει το εξώδικο σε μία σειρά από σαφή ερωτήματα, διαφορετικά θα ακολουθήσει πιο σκληρή νομική στάση.

Υπενθυμίζεται πως στην πρωινή ανακοίνωσή της, η κ. Μαραγκού γνωστοποιούσε τη ματαίωση της μεσημεριανής προγραμματισμένης συνεδρίασης των μελών του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σύρου για το θέμα της μαρίνας και της δημοπράτησής της, επικαλούμενη φόβο πρόκλησης αρνητικών γεγονότων, καθώς όπως υπογράμμιζε, της μετέφεραν απειλές και εκφοβισμούς για τη σωματική ακεραιότητα της ίδιας και της οικογένειάς της.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ONEX NEORION SHIPYARDS

“ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ONEX NEORION SHIPYARDS που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής, οδός Παλαιολόγου, αριθμός 87 νομίμως εκπροσωπημένης.

ΠΡΟΣ

την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κανδιώ Μαραγκού, οδός Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας, Σύρος, Τ.Κ. 84100, Κυκλάδες

Χαλάνδρι 28.08.2023

1. Με πραγματική απορία, έκπληξη αλλά και δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση, λάβαμε γνώση της από 28.08.2023 ανακοίνωσης ματαίωσης συνεδρίασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου που έχει υπογραφεί από εσάς την ίδια υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου αυτού, στην οποία ευθέως, σαφώς και απροσχημάτιστα υπονοείτε ότι η Διοίκηση της εταιρείας μας είναι αυτουργός, ενορχηστρωτής και εμπνευστής ενός σχεδίου που εκπονήθηκε εναντίον σας, μέσω απειλών και εκβιασμών, που θα μετατρέπονταν σε πράξεις εναντίον υμών, των μελών της οικογένειάς σας και των παιδιών σας, των μελών και του προσωπικού του ταμείου σας με αποτέλεσμα να οδηγηθείτε στην ματαίωση της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ταμείου σας της 28.08.2023 λόγω διαφωνίας μας σχετικά με την δημοπράτηση της μαρίνας των Λαζαρέττων.

2. Η συγκεκριμένη ανακοίνωσή σας έχει καταλήξει ως εξής:

«Κατόπιν της έκτασης που έλαβε, από την πλευρά της διοίκησης των ναυπηγείων ΟΝΕΧ-Νεώριο, το θέμα της έγκρισης των όρων δημοπράτησης της μαρίνας στα Λαζαρέττα, υποχρεώνομαι στην απόφαση ματαίωσης της προγραμματισμένης για την 28η/08/2023 συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των μελών του οργάνου, του προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία του.

Η απόφαση ματαίωσης ελήφθη εξ αιτίας απειλών και εκφοβισμού, που μεταφέρθηκαν προς εμένα, για τη σωματική μου ακεραιότητα, όπως και για τη σωματική ακεραιότητα της οικογένειας και των παιδιών μου, αλλά και κατόπιν της πληροφόρησης περί προσχεδιασμού εσκεμμένης πρόκλησης επεισοδίων κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης, λόγω διαφωνίας της ναυπηγικής επιχείρησης σχετικά με τη δημοπράτηση της μαρίνας των Λαζαρέττων.

Κατόπιν των ανωτέρω, λοιπόν, υποχρεώνομαι να ματαιώσω τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, έως ότου διασφαλίσω την ομαλή και απρόσκοπτη συζήτηση του θέματος.»

3. Επειδή γνωρίζουμε ότι είστε δικηγόρος, θεωρούμε αυτονόητο ότι γνωρίζετε την σοβαρότητα των καταγγελιών σας, την ζημιά που αυτές προκαλούν, καθώς και το ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα πρέπει να είστε σε θέση να αποδείξετε το αληθές του περιεχομένου τους.

4. Επειδή τα όσα καταγγέλλετε παραπέμπουν σε πρακτικές και τακτικές Pablo Escobar δεκαετίας ’80 στην Κολομβία, ενώ βρισκόμαστε στην Σύρο το 2023 και επειδή τα καταγγελλόμενα από εσάς εμμέσως πλην σαφώς αναφέρονται σε εμάς και την Διοίκηση της εταιρείας μας, τα οποία (μέλη) παρουσιάζετε ως αδίστακτους νονούς της νύχτας που απειλούν μέχρι και παιδιά!!!, σας ρωτάμε ευθέως για να μας απαντήσετε επίσης ευθέως:

Α. Ποιος και πότε από την διοίκηση ή από το στελεχικό και το εργατικό δυναμικό της εταιρείας μας απείλησε εσάς, την οικογένειά σας και τα παιδιά σας;

Β. Από ποιον κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των μελών του Δ.Σ. του Ταμείου σας, καθώς και όλου του προσωπικού του;

Γ. Ποιος απειλούσε την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου;

Δ. Ποιος και με ποιο τρόπο σχεδίαζε την πρόκληση επεισοδίων και εναντίον ποιου;

Ε. Φέρουσα την δικηγορική ιδιότητα και γνωρίζουσα την σημασία και την βαρύτητα των καταγγελλομένων από εσάς εναντίον σας πράξεων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον ΠΚ, έχετε καταγγείλει σε κάποια αστυνομική ή εισαγγελική αρχή την ύπαρξη αυτών των τόσo σοβαρών απειλών που αγγίζουν έως και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών σας;

5. Αναλόγως του περιεχομένου της απαντήσεώς σας ή έστω την μη απαντήσεώς σας επί της παρούσης, η εταιρεία μας και τα μέλη του Δ.Σ. αυτής ως φυσικά πρόσωπα θα αποφασίσουν αν θα κινηθούν νομικά εναντίον σας ενώπιον των αρμόδιων ποινικών και αστικών δικαστηρίων για την ζημιά που έχει προκληθεί από τις αδιανόητες και τόσο βαριές καταγγελίες εναντίον τους.

6.  Επί του παρόντος θα αρκεστούμε απλά να σας ενημερώσουμε, ότι η εταιρεία μας δεν επιτρέπει σε κανέναν να υπονοεί έστω και χάριν αστεϊσμού, πολλώ δε μάλλον με τον τρόπο που εσείς επιλέξατε να αναφερθείτε σε αυτήν, να υπονοεί ότι χρησιμοποιεί μεθόδους και πρακτικές που παραπέμπουν σε εγκληματίες, προκειμένου να βρει λύση αυτός που τις χρησιμοποιεί, στο αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε.

ΕΝOΨEI ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσης να μας απαντήσετε στα ως άνω αναφερόμενα ερωτήματα, άλλως θα απευθυνθούμε ενώπιον κάθε ποινικού, αστικού Δικαστηρίου και Αρχής, προκειμένου να διασφαλίσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την Κανδιώ Μαραγκού, οδός Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας, Σύρος, Τ.Κ. 84100, Κυκλάδες, αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει προς γνώση της και για τις έννομες συνέπειες.

Ο Εξωδίκως δηλών”.

 

ΕΞΩΔΙΚΟΣ  ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Εργοστασιακού Σωματείου

“ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ  ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ με επιφύλαξη δικαιωμάτων

Του  Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείων Σύρου, με έδρα την Ερμούπολη Σύρου, επί της οδού Νεωρίου αρ.1 , όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

Την Κανδιώ Μαραγκού του Βίκτωρα, με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, με έδρα  την Ερμούπολη Σύρου επί της Πλατείας Λαϊκής Κυριαρχίας.

Αγανάκτηση και μόνον  προκάλεσε σε όλους εμάς  τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Νεωρίου,  το περιεχόμενο  της από 28-08-2023 ανακοίνωσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου περί ματαίωσης συνεδρίασής του, την οποία υπογράφεται ως Πρόεδρος αυτού.

Από πότε άραγε η προστασία της δουλειάς μας και των οικογενειών μας αποτελεί απειλή για εσάς;

Από πότε η δικαιολογημένη αντίδρασή μας  απέναντι στον αιφνιδιασμό σας, λίγες μέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, αποτελεί απειλή για εσάς;

Από πότε χάθηκε η λογική  και επικράτησε το παράλογο;

Δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα σταθούμε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να μας φτωχοποιήσει.

Το τι αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας δεν μας αφορά.

Περιμένουμε να μας δηλώσετε ποιος απείλησε εσάς και  τα παιδιά σας, την οικογένειά σας και τους συνεργάτες σας, διαφορετικά όλα όσα γράφετε είναι ψέματα.

Μπορεί να το ξεχνάτε, αλλά έχουμε και εμείς οικογένειες, έχουμε και εμείς παιδιά.

Όπως  έχουμε και δουλειά στο Ναυπηγείο, που μας εξασφαλίζει να ζούμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.

Να γνωρίζετε  ότι  αυτήν  την δουλειά  σε κανέναν απολύτως δεν θα επιτρέψουμε να μας την καταργήσει για οποιονδήποτε λόγο.

Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς την  κα Κανδιώ Μαραγκού του Βίκτωρα υπό την ανωτέρω ιδιότητά της, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσης.

Σύρος 28-08-2023

ΓΙΑ ΤΟ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ  ΣΥΡΟΥ”.

 

ΕΞΩΔΙΚΟΣ  ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

“ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ  ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ με επιφύλαξη δικαιωμάτων

Του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, τμήμα ΓΣΕΕ, με έδρα την Ερμούπολη Σύρου επί της οδού Αγίου Νικολάου 8, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

Την Κανδιώ Μαραγκού του Βίκτωρα, με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, με έδρα  την Ερμούπολη Σύρου επί της Πλατείας Λαϊκής Κυριαρχίας.

Λάβαμε γνώση του περιεχομένου  της από 28-08-2023 ανακοίνωσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου περί ματαίωσης συνεδρίασής του, την οποία υπογράφεται ως Πρόεδρος αυτού.

Με την παρούσα μας σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων  έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύει τους εργαζομένους και τα εργασιακά  δικαιώματά τους.

Αυτό έπραξε στην περίπτωση της ενεργοποίησης από εσάς  των διαδικασιών που αφορούν την μαρίνα στα Λαζαρέττα που θα υπονομεύσει  την ανάπτυξη  και την ανταγωνιστικότητα του Νεωρίου και οδηγήσει  σε συρρίκνωση των δραστηριότητών του και αποεπένδυση.

Αυτό θα πράξει όπου και όποτε χρειαστεί.

Όλα όσα αναφέρετε στην παραπάνω ανακοίνωσή σας  δεν τα αντιλαμβανόμαστε, δεν τα γνωρίζουμε και δεν μας αφορούν.

Εκτός αν εσείς μας δηλώσετε  επακριβώς ποιος, πότε, πώς και με ποιά ιδιότητα απείλησε εσάς, την οικογένειά σας, τα μέλη του συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τους εργαζομένους του και την εύρυθμη λειτουργία του.

Διαφορετικά όλα όσα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωσή σας είναι συκοφαντικά,  με μοναδική και ξεκάθαρη επιδίωξη την φίμωσή μας.

Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς την  κα Κανδιώ Μαραγκού του Βίκτωρα υπό την ανωτέρω ιδιότητά της, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες.

Σύρος 28-08-2023”.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Times: Φθινοπωρινές διακοπές σε Ιο, Νάξο, Αντίπαρο και Κουφονήσια

Οι βρετανικοί Times προτείνουν για διακοπές και μετά την υψηλή σεζόν περιοχές της Ελλάδας ... Ποιες είναι από τις Κυκλάδες

Μ. Πολυκρέτης: Καταγγελία για το οίκημα αναμονής επιβατών στον Βόλωκα

Η καταγγελία του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Πολυκρέτη για το ακίνητο (οίκημα αναμονής επιβατών) στο λιμάνι του Βόλωκα

“Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Απόψε (23/09) “Ανοιώθω” και μελωδίες με τον Christopher King

Δεύτερη ημέρα στη βιωματική τριλογία «Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω» στο Κτήμα Κάμπονες. - Στο προσκήνιο η τσαμπούνα και οι Christopher King - Γιάννης Πανταζής.

Υπερψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο

Με 158 "ναι" υπερψηφίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή το νέο εργασιακό Νομοσχέδιο

Μ. Πολυκρέτης: Έκαναν τον ΣΜΑ Κουφονησίου ανεξέλεγκτη χωματερή

Καταγγελία από τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη σχετικά με την κατάσταση στον ΣΜΑ Κουφονησίου

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια

“My Empire” Casino: Πως να αξιοποιήσετε σωστά τα bonus και να αποφύγετε τις παγίδες

Για να χρησιμοποιήσετε τα μπόνους στο My Empire καζίνο ή να μην τα χρησιμοποιήσετε: οφέλη, χαρακτηριστικά και παγίδες

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Σαντορίνη – Ενωση Ξενοδόχων: Κυβερνητικές δράσεις που δημιουργούν πολλών ταχυτήτων ξενοδοχεία

Η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας για την εξειδίκευση των εξαγγελθέντων μέτρων καθώς και του πρασίνου τέλους - Η στάση της προς τους πληγέντες στη Θεσσαλία
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Πάρος – Νέο επιβατικό λιμάνι: Οι οκτώ επιλογές, η πρόβλεψη για 2.5 εκατ. επιβάτες το 2035

Πάρος: Πρόβλεψη για διακίνηση 2,5 εκατομμυρίων επιβατών έως το 2035 – Που θα κατασκευαστεί το νέο επιβατικό λιμάνι του νησιού;

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Blue Star Naxos: Βρέθηκε και ανασύρθηκε η άγκυρά του

Εξω από το φάρο της Νάξου εντοπίστηκε από δύτη και βρέθηκε η άγκυρα του Blue Star Naxos

Λιβύη: Πέντε (5) οι νεκροί της ελληνικής αποστολής

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με τους τραυματίες (video)

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Η Νάξος ψήφισε Αχτσιόγλου (πίνακας)

Η Εφη Αχτσιόγλου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων σε σχέση με τους αντιπάλους της στη Νάξο - Τι έγινε σε πόλη Νάξου και Φιλώτι

Εκλογές 2023: Ηχηρή παρέμβαση από το Σύλλογο Σαγκριωτών Νάξου “Η Πρόοδος”

Οι προτάσεις του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου "Η Πρόοδος" προς τους υποψήφιους Δημάρχους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για ζητήματα που αφορούν το Σαγκρί αλλά και το σύνολο της Νάξου

Santorini Palace: Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο (18/09) λόγω καιρικών συνθηκών

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο του Santorini Palace λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
loading...