Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος: Λάμψη Χριστουγέννων, άναψε το δέντρο στην Πλατεία Μιαούλη (video)

Σύρος: Λάμψη Χριστουγέννων, άναψε το δέντρο στην Πλατεία Μιαούλη (video)

|

Με χαμόγελα πλημμύρισε το απόγευμα της Δευτέρας η πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που σήμανε και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του προγράμματος “Χριστούγεννα μαζί”.

Μουσική, χορός, ξυλοπόδαροι και φυσικά ο Άγιος Βασίλης έδωσαν τον εορταστικό τόνο της βραδιάς, με το δημαρχείο, παράλληλα, να έχει φωταγωγηθεί με γιορτινά χρώματα. Την ίδια ώρα, η παιδική – νεανική χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων διάνθισε μελωδικά την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έδωσαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη.

“Οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια από τις ομορφότερες περιόδους του χρόνου. Η γέννηση του Θεανθρώπου έφερε στην ανθρωπότητα το φως, την αγάπη και την ελπίδα και μας δίδαξε την ανιδιοτέλεια και την ταπεινοφροσύνη.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων, χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο, θα προσπαθήσουμε για ακόμη μια χρονιά να το μεταφέρουμε σε κάθε σπιτικό του νησιού μας, ώστε να αγγίξει τις καρδιές όλων, ειδικά σε μια εποχή κρίσιμη που μαστίζεται από τον πόνο του πολέμου, του μίσους και του φανατισμού, σε μια εποχή που τα υψηλά ιδανικά και οι αξίες έχουν ξεφτίσει.

Σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να εορτάσουμε ΜΑΖΙ τις Άγιες αυτές ημέρες, να φορέσουμε τα γιορτινά μας και να αφεθούμε στη χριστουγεννιάτικη μαγεία”, δήλωσε στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας.

Δείτε την επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου όπως μεταδόθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και τα τοπικά μέσα της Σύρου.

Φωτο: Aigaionews.gr – κείμενο Koinignomi.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Κύθηρα: Κάμπινγκ πρόσφερε διαμονή με 1€ σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Μια συμβολική πρωτοβουλία φιλοξενίας στο Κάμπινγκ Καψάλι έγινε viral στα social media, αναδεικνύοντας το ζήτημα στέγασης των δασκάλων και καθηγητών στα νησιά.

Το «χρηματιστήριο στέγης» στα νησιά και οι εκπαιδευτικοί: από τη Σαντορίνη στη Πάρο και τη Μήλο

Όταν η τουριστική σεζόν δεν πάει καλά, τα σπίτια ανοίγουν για δασκάλους και καθηγητές – Οι αντιθέσεις ανάμεσα σε Κυκλάδες και άλλα νησιά.

Νάξος: Ουρολογικό Ιατρείο (06/09) στο Naxos Medical

Με εξειδικευμένο ιατρό, σύγχρονο εξοπλισμό και έμφαση στην πρόληψη για την υγεία των ανδρών.

Πέμπτη πιο καταστροφική αντιπυρική περίοδος της 20ετίας το 2025

Από την Άρτα μέχρι τη Χίο, οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού προκάλεσαν τεράστιες απώλειες σε δάση και καλλιέργειες, με 260.000 στρέμματα να καίγονται σε μόλις οκτώ μεγάλες εστίες.

Η ΔΥΠΑ και η ONEX εγκαινιάζουν για 2η χρονιά την ΕΠΑΣ Σύρου – Με το σύνθημα «Επιλέγω το μέλλον μου!»

Νέα ειδικότητα Τεχνίτη Εργαλειομηχανών (CNC), μαθητεία στα ναυπηγεία και σημαντικές παροχές για τους νέους 15-29 ετών.

Πρωταθλητές Ευρώπης στα έσοδα ανά δωμάτιο (216 ευρώ) οι Έλληνες ξενοδόχοι τον Ιούλιο

Με μέσο RevPAR στα 216,8 ευρώ, η Ελλάδα ξεπέρασε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ως κορυφαίου καλοκαιρινού προορισμού.

Νόμος του Κράτους η τροπολογία Φόρτωμα για συνυπηρέτηση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα: οι οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων μπορούν πλέον να ζουν ενωμένες, ακόμη κι αν ο ένας σύζυγος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Πολύαιγος κηρύχθηκε εξ ολοκλήρου αρχαιολογικός χώρος – Σε καθεστώς απόλυτης προστασίας το νησί

Ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ για την προστασία του μοναδικού νησιού των Κυκλάδων – Σύντομα Α’ Ζώνη αδόμητη, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση (video)

Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη, το Συμβούλιο συζητά από την πρόωρη λύση μίσθωσης του ακινήτου που είχε ενοικιαστεί για Παιδικό Σταθμό έως τη ΜΠΕ για τον νέο λιμένα Σχοινούσας.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου