Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος - Ερμούπολη: Η δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη στο κόσμο (!!!)

Σύρος – Ερμούπολη: Η δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη στο κόσμο (!!!)

|

Απίστευτη διάκριση…

Η δημοφιλής πλατφόρμα κρατήσεων Booking.com δημοσίευσε μια λίστα με τα πιο φιλόξενα μέρη του κόσμου στο πλαίσιο των βραβείων Traveller Review Awards 2024. Από μαγευτικές παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι ορεινά καταφύγια, οι προορισμοί της λίστας επιλέχθηκαν για την εξαιρετική φιλοξενία που προσφέρουν, όπως αποδεικνύεται από τις περισσότερες από 309 εκατομμύρια έγκυρες κριτικές από ταξιδιώτες της Booking.com. Στη φετινή λίστα με τις 10 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου βρέθηκε η Ερμούπολη της Σύρου και μάλιστα στη δεύτερη θέση!

Η πρωτεύουσα του Σύρου, η αρχοντική Ερμούπολη φιγουράρει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ανάμεσα σε πόλεις από όλο τον κόσμο. Τα πανέμορφα νεοκλασικά και τα εντυπωσιακά κτήρια, το επιβλητικό Δημαρχείο στην πλατεία Μιαούλη, έργο του Ερνέστου Τσίλλερ, το ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων που δημιουργήθηκε το 1864 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό και αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, τα αρχοντικά πάνω στο κύμα στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια, ο ναός του πολιούχου Αγίου Νικολάου με τον χαρακτηριστικό γαλάζιο τρούλο και οι υπόλοιπες πανέμορφες ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες, κάνουν την Ερμούπολη να μοιάζει με υπαίθριο μουσείο.

Να σημειωθεί ότι οι προορισμοί έχουν ταξινομηθεί με βάση τον συνολικό αριθμό των παραληπτών του βραβείου Traveller Review Award 2024. Το βραβείο προκύπτει από περισσότερες από 309 εκατομμύρια επαληθευμένες κριτικές και αναγνωρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν προσφέρει σταθερά εξαιρετικές υπηρεσίες και φιλοξενία.

Για 7η συνεχή χρονιά, ο μεγαλύτερος αριθμός βραβευθέντων προέρχεται από την Ιταλία με συνολικά 181.012 βραβεία. Ακολουθούν η Ισπανία (125.611), η Γαλλία (124.361), η Γερμανία (86.910) και το Ηνωμένο Βασίλειο (74.754).

Ακολουθούν οι λίστες με τους πιο φιλόξενους προορισμούς στον κόσμο σύμφωνα με τα φετινά βραβεία της Booking.com.

Οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου

Arraial d’Ajuda, Βραζιλία
Ερμούπολη, Ελλάδα
Viana do Castelo, Πορτογαλία
Daylesford, Αυστραλία
Grindelwald, Ελβετία
Moab, Ηνωμένες Πολιτείες
Uzes, Γαλλία
Μαζατλάν, Μεξικό
Jaisalmer, Ινδία
Fujikawaguchiko, Ιαπωνία

Οι 10 πιο φιλόξενες περιοχές του κόσμου

Perthshire, Ηνωμένο Βασίλειο
Penghu, Ταϊβάν
Boyaca, Κολομβία
Trentino – Alto Adige, Ιταλία
Λος Λάγος, Χιλή
Erongo, Ναμίμπια
Otago, Νέα Ζηλανδία
Λαπωνία, Φινλανδία
Αστούριας, Ισπανία
Friesland, Ολλανδία

Με πληροφορίες από τη σελίδα money-turism.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Φινλανδία: Χάκα – Ίντερ Τούρκου, δεν… (Χ)αλιούνται στο 3.85!

Με αντίθετους στόχους αλλά κοινή διάθεση για… συμβιβασμό, η ισοπαλία «παίζει δυνατά» στο μεγάλο ματς της Veikkausliiga ανάμεσα σε Χάκα και Ίντερ Τούρκου.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Διακοπές στην Ευρώπη; Πρόσεξε τι φοράς, πού καπνίζεις και… πού πατάς!

Από το Πορτοφίνο μέχρι την Πράγα, νέοι κανόνες και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους απρόσεκτους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή