Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος - ΑΕΝ: Νέα διοικήτρια η Κωνσταντίνα Κορακά

Σύρος – ΑΕΝ: Νέα διοικήτρια η Κωνσταντίνα Κορακά

|

Αλλαγή διεύθυνσης και η σκυτάλη στα χέρια μίας γυναίκας που έχει αποδείξει ότι αξίζει στα δύσκολα. Από το Λιμεναρχείο Θήρας στην διοίκηση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου. Ο λόγος για την Κωνταντίνα Κορακά που άφησε τη Σαντορίνη για την πρωτεύουσα, την Ερμούπολη και σε μία νέα πρόκληση για τη καριέρα της..

Σε μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοικήσεως της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, από τον μέχρι πρότινος και επί 4,5 χρόνια διοικητή, πλοίαρχο Λ.Σ Καραμήτσα Παναγιώτη, στη νέα διοικήτρια αντιπλοίαρχο Λ.Σ Κορακά Κωνσταντίνα, η οποία μετετέθη στην ΑΕΝ/Σύρου από το Λιμεναρχείο Θήρας, όπου υπηρετούσε ως Λιμενάρχης.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β’, ο διοικητής της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ Καστάνης Χρήστος, ο Λιμενάρχης Σύρου Αντιπλοίαρχος Βαμβακούσης Ιωάννης, ο διευθυντής Σπουδών, Δούναβης Γεώργιος, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας.

Τόσο ο κ. Δωρόθεος στον χαιρετισμό του, όσο και οι διοικητής 6ης ΠΕΔΙΛΣ και λιμενάρχης Σύρου, εξήραν το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε στην ΑΕΝ Σύρου ο απελθών διοικητής και παράλληλα καλωσόρισαν τη νέα διοικήτρια στην οποία ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Κατά την τελετή αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μακρόχρονη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, τον ιστορικό χαρακτήρα της και τα σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού της, που σημειώθηκαν κατά τα τελευταία έτη, με την ευγενική συμβολή σημαντικών ευεργετών.

Η αλλαγής διοίκησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου αποτελεί μέρος αλληλουχίας αλλαγών, σε προϊσταμένους υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, που υφίστανται και λειτουργούν στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Μικρά νησιά, μεγάλες ιστορίες: Τα βιβλιοπωλεία που δίνουν ζωή στις Κυκλάδες. Ο Καπετάνιος ανάμεσά τους

Από την Τήνο ως τη Σαντορίνη και τη Νάξο μικρά βιβλιο-στέκια γίνονται καταφύγια γνώσης, πολιτισμού και καφέ, δίνοντας στην ανάγνωση μια αυθεντική νησιώτικη αύρα.

Νάξος – Μέλανες: Closing Summer Party με τους Playback Live!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας» διοργανώνει το Closing Summer Party με τους Playback Live, Τετάρτη 10/9 στην Πλατεία Μελάνων. Είσοδος ελεύθερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων για τη νησιωτική πολιτική

Από το Συμπόσιο στη Σύμη, αφιερωμένο στη μνήμη Νεκτάριου Σαντορινιού, ο Σωκράτης Φάμελλος παρουσίασε δέσμη προτάσεων για ΦΠΑ, μεταφορικό και υγειονομικό ισοδύναμο, ενέργεια, νερό, στέγη και ακτοπλοΐα.

ΔΕΥΑΘ: Νέο δίκτυο ύδρευσης με αφαλατωμένο πόσιμο νερό στο παραλιακό μέτωπο Εμπορείου

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας καλεί τους κατοίκους και επαγγελματίες σε Περίσσα, Άγιο Γεώργιο, Εξωμύτη και Βλυχάδα να υποβάλουν αιτήσεις σύνδεσης εντός του έτους.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.