Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε τους πέντε υποψήφιους στις Κυκλάδες, ποιος θα είναι ο έκτος-η;

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε τους πέντε υποψήφιους στις Κυκλάδες, ποιος θα είναι ο έκτος-η;

|

Ο κύβος ερρίφθη. Η μήπως όχι;

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων συνεδρίασε τελικά χθες Σάββατο, στην Αγίου Κωνσταντίνου με θέμα την έγκριση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Και στις Κυκλάδες είχαμε εκπλήξεις… Ανακοινώθηκαν τα πέντε από τα έξι πρόσωπα και η αλήθεια είναι ότι έχουμε νέα δεδομένα.

Κι αυτό γιατί ναι μεν έχουμε τον Νίκο Συρμαλένιο – εν ενεργεία βουλευτή – αλλά δεν έχουμε τον πρώην βουλευτή Νίκο Μανι;o, ο οποίος μέχρι και πριν από μερικές ημέρες έλεγε ότι θα κατέβει κανονικά στις Κυκλάδες υποψήφιος και τελικά βρέθηκε στην Α’ Αθήνας.

Επίσης, μένει εκτός ο Αντώνης Συρίγος που είχε είχε υπηρετήσει πιστά τον συνδυασμό τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και ο Αντώνης Γάκης που είχε εμφανιστεί ως ο εκπρόσωπος της διεύρυνσης το 2019.

Από εκεί και πέρα, η έκπληξη ακούει στο όνομα Γιώργος Μαραγκός, για τον οποίο εδώ στο naxospress είχαμε για πρώτη φορά αναφέρει το όνομά του ως υποψηφίου από τις 4 Φεβρουαρίου του 2022…

Επίσης, νέο πρόσωπο είναι και ο Βασίλης Γλέζος με καταγωγή από τη Νάξο και με παρουσία στη νεολαία του συνασπισμού…  Αλλά και η Μαρία Χανιώτη από την Πάρο…

Ποια είναι η έως τώρα πεντάδα; 

Συρμαλένιος Νίκος , βουλευτής (καταγωγή Μήλος) 
Γλέζος Βασίλης (Π) (Ν), Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Δίκτυο εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού (καταγωγή Νάξος) 
Μαραγκός Γιώργος (Π), πρώην δήμαρχος Σύρου (καταγωγή Σύρος) 
Μαυρουδή Άννα, εκπαιδευτικός (Καταγωγή Κέα) 
Χανιώτη Μαρία (Π), Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Πάρου (Καταγωγή Πάρος) 

Ποιος θα είναι ο έκτος του ψηφοδελτίου;  
Εάν πάμε στο 3-3 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. τότε αναζητείται γυναίκα. Και προφανώς από τη Σαντορίνη ώστε να γεμίσει “γεωγραφικά” ο Νομός Κυκλάδων.

Εάν πάμε σε άνδρα και στο 4-2;  Τότε; κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το 6ο πρόσωπο…  Δεν αποκλείεται να δούμε κάποιον κι από την Αθήνα με καταγωγή από τις Κυκλάδες.

Τι είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τον 1ούλιο του 2019

Κόμμα            28,32%           Ψήφοι 20.403

Συρμαλένιος Νικόλαος του Ευαγγέλου          5904

Συρίγος Αντώνης του Δημητρίου        5.197

Μανιός Νικόλαος του Εμμανουήλ      4.801

Αγγελετάκη Αλεξάνδρα (Αλέκα) του Ανδρέα           3.614

Γάκης Αντώνιος του Σπυρίδωνος       3.100

Ρήγου Ειρήνη (IPEN) του Σίμου        2.535


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Καλά θα πάει»: Οι Μακαλιάς – Ρούμπος φέρνουν το απρόβλεπτο στη Σαντορίνη

Ένα αυτοσχεδιαστικό comedy show γεμάτο ρυθμό, τρέλα και «καμένο» χιούμορ, όπου οι θεατές γίνονται σκηνοθέτες και σεναριογράφοι.

Β. Κικίλιας: «Οι ψαράδες έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου»

Δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας για ουσιαστικό διάλογο με τις ενώσεις αλιέων και στήριξη των δικαιωμάτων τους, με ταυτόχρονη προστασία των θαλασσών και του φυσικού πλούτου.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.