Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣτήριξη στους εκπαιδευτικούς: Ο Δήμος Θήρας αναζητά ξανά στέγη για τους δασκάλους...

Στήριξη στους εκπαιδευτικούς: Ο Δήμος Θήρας αναζητά ξανά στέγη για τους δασκάλους και καθηγητές

|

Συνεχίζεται και φέτος η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Θήρας μαζί με την Ένωση Γονέων Θήρας, την ΕΛΜΕ Θήρας και τον ΣΕΠΕ Θήρας & Νήσων, με στόχο να βρεθεί στέγη για τους εκπαιδευτικούς που πρόκειται να τοποθετηθούν στα σχολεία της Σαντορίνης.

Η δυσκολία ανεύρεσης κατοικίας στο νησί των Κυκλάδων είναι γνωστή, γι’ αυτό και για 3η συνεχόμενη χρονιά οι φορείς ενώνουν δυνάμεις ώστε να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να βρουν σπίτι, διευκολύνοντας την εγκατάστασή τους και εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ειδική βάση δεδομένων μέσω Google, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία των διαθέσιμων κατοικιών τους. Όσοι επιθυμούν, μπορούν επίσης να αποστείλουν τις πληροφορίες τους στο email: dep@thira.gov.gr ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στα 22863 60121 και 22863 60122.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Θήρας τονίζεται ότι οι φορείς δεν φέρουν ευθύνη για τις παροχές ή τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών, ούτε για τις διαπραγματεύσεις και συμφωνίες των συμβολαίων.

«Με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμος, η Ένωση Γονέων και η ΕΛΜΕ Θήρας επιβεβαιώνουν για ακόμη μια χρονιά τη δέσμευσή τους να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στην εκπαίδευση των παιδιών μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η τοπική κοινωνία καλείται να δείξει για ακόμη μια φορά αλληλεγγύη και να στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους που θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά του νησιού.

#Santorini #Θήρα #Εκπαίδευση #Καθηγητές #Δάσκαλοι #Στέγη #ΤοπικήΚοινωνία #ΣχολικήΧρονιά #NaxosPress


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Μάρκος Καφούρος στην Κύθνο για τον Δεκαπενταύγουστο και συναντήσεις με φορείς του νησιού

Θρησκευτικές εκδηλώσεις, επαφές με τη Δημοτική Αρχή και επισκέψεις σε τοπικές παραγωγικές μονάδες – Στο επίκεντρο τα θέματα ακτοπλοΐας, υγείας και πρωτογενούς τομέα.

Μίκης Θεοδωράκης: «Μια Θάλασσα Μουσικής» στην πλατεία Τριπόδων

Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Τριπόδων, στο πλαίσιο του Έτους Μίκη Θεοδωράκη.

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής για το «Πράσινο Σημείο» στη Νάουσα Πάρου

Ο Δήμος Πάρου υπερασπίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το έργο που στοχεύει στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστοποιήσεις καταλληλότητας για 8 παιδικές χαρές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Με απευθείας ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία προχωρά ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των παιδικών χαρών σε Νάξο, Φιλώτι, Απείρανθο, Κουφονήσι και άλλες κοινότητες.

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.

Η Solana ανακάμπτει δυναμικά! Τελευταία ανάλυση αγοράς και ευκαιρίες εξόρυξης cloud υψηλής απόδοσης

Λόγω της συνολικής ανάκαμψης της αγοράς και της αυξημένης δραστηριότητας στο on-chain οικοσύστημα, η τιμή του SOL αυξήθηκε κατά 12% σε μόλις μία εβδομάδα, πλησιάζοντας σταθερά το ιστορικό υψηλό του

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Μεγάλη τουριστική επένδυση στις Κολυμπήθρες Πάρου από την ΕΚΤΕΡ

Πεντάστερο ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και glamping σε έκταση 328 στρεμμάτων – Επένδυση 53 εκατ. ευρώ με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο, δράση για καλό σκοπό (αεροδιακομιδές) – δείτε video

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο – 1300 άτομα στηρίζουν τον ιερό σκοπό (δείτε video)

Ο Τζέισον Στέιθαμ ξανά στην Αντίπαρο για διακοπές με την οικογένειά του

Ο Χολιγουντιανός σταρ συνεχίζει να δείχνει την αδυναμία του στο κυκλαδίτικο νησί – Η φωτογραφία-έκπληξη με θαυμάστριά του.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.