Με σημείο αναφοράς τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Σαντορίνης, Προφήτη Ηλία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο νησί, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου 2025, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.
Η παρουσία του Υπουργού αποκτά και αθλητικό χαρακτήρα, καθώς τον συνοδεύουν τρεις σπουδαίες μορφές του ελληνικού αθλητισμού:
– ο Θεόδωρος Τσελίδης, χάλκινος Ολυμπιονίκης στο τζούντο,
– η Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, και
– ο Γιώργος Καραγκούνης, Πρωταθλητής Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.
Συναντήσεις με την αθλητική και πολιτική κοινότητα
Το Σάββατο 19 Ιουλίου, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί με διοικήσεις αθλητικών Ενώσεων, σωματεία, προπονητές και αθλητές της Σαντορίνης, συνεχίζοντας το έργο ενίσχυσης του αθλητισμού στη νησιωτική Ελλάδα.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Volcano TV, μαζί με τους αθλητές που τον συνοδεύουν, προβάλλοντας τον ρόλο του αθλητισμού ως κοινωνικό κεφάλαιο.
Παρών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Κυριακής
Την Κυριακή 20 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, ο Υπουργός θα παραστεί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος.
Επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης θα συναντήσει:
– τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Νίκο Ζώρζο,
– την Έπαρχο Θήρας, κα Ιουλία Καραμολέγκου,
– τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κυκλάδων, κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα,
καθώς και εκπροσώπους επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων του νησιού, μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Θήρας, αλλά και κατοίκους και φίλους της Σαντορίνης.
Η διήμερη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού στη Σαντορίνη συνδυάζει θεσμικό σεβασμό, αθλητική έμπνευση και ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι ο αθλητισμός, η παράδοση και η πολιτεία μπορούν να συναντηθούν στο ίδιο τραπέζι – και στο ίδιο νησί.