Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣίκινος: Κορυφώνεται η αγωνία για τις 2 αγνοούμενες τουρίστριες, τι λέει ο...

Σίκινος: Κορυφώνεται η αγωνία για τις 2 αγνοούμενες τουρίστριες, τι λέει ο δήμαρχος Βασίλης Μαράκης

|

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο Γαλλίδων τουριστριών, ηλικίας 64 και 73 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν την Παρασκευή (14/06), στην Σίκινο.

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Βασίλης Μαράκης επανέλαβε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι η μία από τις δύο επισκέπτριες έστειλε από το κινητό της στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, φωτογραφία την Παρασκευή το πρωί, στην οποία φαινόταν να έχει πέσει στο έδαφος, ωστόσο τόνισε ότι μόνο από την αποστολή του μηνύματος αυτού οι αρχές δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του κινητού, παρά μόνο να συμπεράνουν απλώς ότι κινείτο στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού.

«Την ημέρα που βγήκαν για πεζοπορία επικρατούσε ακραία ζέστη και σήμερα που ασχολούμαστε με τον εντοπισμό τους, φυσούν δυνατοί άνεμοι», υπογράμμισε ο κ. Μαράκης και συνέχισε λέγοντας: «Κάποια από τα μονοπάτια του νησιού μας είναι χαρτογραφημένα, κάποια άλλα όμως όχι. Δεν γνωρίζουμε καν αν οι δύο πεζοπόροι βγήκαν για περίπατο μαζί ή χώρια. Πάντως χτενίζουμε αδιάκοπα την περιοχή και στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από τη Σύρο, αλλά και εθελοντές, έχουμε χωριστεί σε ομάδες», ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι οι δύο αγνοούμενες έχουν εγκλωβιστεί σε σημείο που δεν είναι εύκολα ορατό εξαρχής».


«Έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά» – Τι έγραψε στο τελευταίο μήνυμά της μια από τις δυο τουρίστριες

Σύμφωνα με τον ANT1, μια από τις δύο τουρίστριες, στις 08:24 το πρωί της Παρασκευής, έστειλε μήνυμα στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, γράφοντας ότι, «έχω παραπατήσει, έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά». Το μήνυμα συνόδευε και μια φωτογραφία της ίδιας, στην οποία απεικονίζονταν να κείτεται ανάσκελα στο έδαφος.

Ο Ηλίας Γαβανάς, ο άνθρωπος που επικοινώνησε τελευταία φορά με την τουρίστρια, μιλώντας στον ANT1 είπε ότι, «προσπάθησε να επικοινωνήσει το πρωί μέσω Whats Up 5:50, εγώ το είδα 7:20 την πήρα πίσω τηλέφωνο, της έστειλα μήνυμα, γιατί προφανώς οποιοσδήποτε παίρνει εκείνη την ώρα κάποια ανάγκη έχει, δεν μου απάντησε ποτέ και κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί της με τηλέφωνο μέσω Whats Up 8:20, δυστυχώς δεν μιλούσε αγγλικά, μόνο γαλλικά προσπαθούσε να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και μου έστειλε μια φωτογραφία της ότι έχει πέσει».

Στην συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε ότι, «της έστειλα μήνυμα να μου στείλει τη θέση της στο google maps, δεν μου απάντησε ποτέ και μετά δυστυχώς καταλάβαμε ότι το τηλέφωνο της έκλεισε, γιατί τα μηνύματα δεν πήγαν».

Με πληροφορίες από τη σελίδα enikos.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βράβευση των νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η εκδήλωση-θεσμός πραγματοποιείται για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της νέας γενιάς

Επίτιμος δημότης Ανάφης ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο ιδιοκτήτης της Seajets και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ τιμήθηκε για την προσφορά του στις Κυκλάδες και την ενίσχυση της νησιωτικής κοινωνίας

Νάξος – Απόλλωνας: Ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή πολιτών για τον ΒΙΟ.ΚΑ.

Πολίτες ζητούν την άμεση παύση λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού που εδώ και τρεις δεκαετίες ρυπαίνει τον κολυμβητικό όρμο – Παράλληλες αναφορές σε υπερτουρισμό και αδυναμία υποδομών

Η Ένωση Γονέων Πάρου κρούει τον κώδωνα: Σοβαρά προβλήματα σε Γυμνάσιο Παροικίας και Δημοτικό Αγκαιριάς

Με επιστολή προς τον Δήμο, ζητούνται άμεσες παρεμβάσεις σε καθαριότητα, φθορές και εξοπλισμό, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Λιμάνι Πάρου: Ο Αύγουστος των ρεκόρ – 366.812 επιβάτες και 40.710 οχήματα έκαναν… απόβαση!

Η τουριστική «καρδιά» της Πάρου χτύπησε δυνατά, με το λιμάνι να καταγράφει ιστορικά υψηλά σε επιβάτες και οχήματα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή άνοδο του νησιού.

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.