Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΣίφνος: Η εικόνα της Χρυσοπηγής Σίφνου στο «Champion Jet 1» (video)

Σίφνος: Η εικόνα της Χρυσοπηγής Σίφνου στο «Champion Jet 1» (video)

|

Η εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής αποτελεί κάθε χρόνο ορόσημο για την Σίφνο, αλλά και σημείο αναφοράς για τις Κυκλάδες. Η Πολιούχος του νησιού τιμάται με ξεχωριστή ευλάβεια από τους κατοίκους του και τους πολυπληθείς επισκέπτες.

Για μία ακόμα χρονιά το πανηγύρι γιορτάστηκε με τον πατροπαράδοτο παραδοσιακό τρόπο. Με λιγοστούς περιορισμούς ο κόσμος συμμετείχε ψυχή τε και σώματι στο μοναδικό αυτό τελετουργικό.

Η εικόνα έφτασε στις Καμάρες και από τον Άγιο Γεώργιο κατευθύνθηκε προς την προβλήτα του λιμανιού των Καμαρών. Επικεφαλής της πομπής ήταν ο Ποιμενάρχης της Μητρόπολης Σύρου, ο Δωρόθεος ο Β’.

Συνοδεία των ιερέων του νησιού, των ψαλτών, των αρχών του νησιού, των εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας και πλήθους πιστών η εικόνα μεταφέρθηκε στο «Champion Jet 1», το μεγαλοπρεπές ταχύπλοο της SeaJets.

Η είσοδος της στο πλοίο συνοδεύτηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β’, τον πάτερ Ιωάννη των ψαλτών, την δήμαρχο Σίφνου Μαρία Ναδάλη, των βουλευτών Φίλιππου Φόρτωμα και Κατερίνας Μονογυιού, του εκπροσώπου της κυβέρνησης Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Ναυτιλίας κ. Κουτουλάκη, και των πανηγυράδων κ.κ. Νικηφόρου και Κων. Βερνίκου και της οικογένειας κας Μαργιώρας Γεωργούλη αλλά και των εθελοντών που μετέφεραν τα λάβαρα

Για πρώτη φορά έπειτα από το 2006 δεν ήταν κάποιο πλοίο της Aegean Speed Lines αυτό που θα μετέφερνε την εικόνα από τις Καμάρες στον Ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής. Η σκυτάλη παραδόθηκε στο «Champion Jet 1» της SeaJets που ολοένα και πιο ενεργά εμπλέκεται στα ακτοπλοϊκά δρώμενα της Σίφνου.

Ο καπετάνιος του πλοίου είναι ο άξιος καπετάν-Νίκος ο Χλωρός, ο γιος του θρυλικού καπετάν-Γιώργη του Χλωρού που μίσεψε για το στερνό ταξίδι πριν από ενάμισι χρόνο.

Η αξιωματικός του «Champion Jet 1» παρέλαβε την εικόνα στον καταπέλτη του πλοίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο χώρο της Οικονομικής Θέσης του πλοίου.

Εκεί τελέστηκε αγιασμός παρουσία επιβατών του πλοίου. Ο Μητροπολίτης Κυκλάδων τέλεσε τον αγιασμό επί του πλοίου κάνοντας αναφορά και στον Μάριο Ηλιόπουλο της SeaJets που συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην ακτοπλοΐα μας.

Το πλοίο μετά από σύντομο ταξίδι έφτασε στην Χρυσοπηγή όπου έλαβε μέρος το τελετουργικό της μεταφοράς της εικόνας στον Ιερό Βράχο. Στη συνέχεια ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός και το πατροπαράδοτο πανηγύρι όπως το ξέραμε τον παλιό καλό καιρό.

Και του χρόνου με υγεία!

 

Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ: https://kaipoutheos.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

«Τέμπη του Αιγαίου»: Συναγερμός στην ακτοπλοΐα μετά την πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει στο προσκήνιο την κρίσιμη κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Καταγγελίες για εξαντλημένα πληρώματα και πίεση χρόνου. Παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.