Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣαντορίνη: Συνάντηση Ζώρζου με Υπουργό Ναυτιλίας και δέσμευση για το νέο λιμάνι

Σαντορίνη: Συνάντηση Ζώρζου με Υπουργό Ναυτιλίας και δέσμευση για το νέο λιμάνι

|

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη 06/02/2024 στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Στην συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας ο Υφυπουργός κ. Ιωάννης Παππάς καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κύριοςκ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. Τον Δήμαρχο Θήρας συνόδευσε ο Λιμενολόγος κ. Χάρης Αντωνόπουλος καθώς και ο συνεργάτης του Δημάρχου κ. Τάσος Κονιδάρης.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα θέματα που αφορούν την Σαντορίνη. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όσον αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της μελέτης του νέου λιμένα Θήρας που βρίσκεται στο Υπουργείο Υποδομών, καθώς και την ενεργοποίηση της Διυπουργικής Επιτροπής για τα όλα τα θέματα που αφορούν την Σαντορίνη.

Όσον αφορά ειδικότερα θέματα,  το Υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται να προχωρήσει σε επανεξέταση των διαδικασιών και των διαγωνισμών ανέλκυσης του Sea Diamond σε συνεργασία με τον  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Για τον κώδικα ασφαλείας του .IS.P.S και την ανάγκη εφαρμογής του, το Υπουργείο Ναυτιλίας συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της λιμενικής εγκατάστασης Φηρών.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το σύστημα διαχείρισης των ροών κρουαζιέρας (BerthAllocationSystem) της Σαντορίνης θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την δημιουργία ενός κοινού συστήματος για μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα του MasterPlan του λιμένα Θήρας καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας των νομιμοποιήσεων όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου Θήρας.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά στον Δήμαρχο Θήρας: ” Βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή όσον αφορά την διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας της Σαντορίνης και της άμβλυνσης των συνεπειών που προκαλεί ο υπερτουρισμός”.

Επακολούθησε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος  κ. Βασίλη Μάμαλη και τον Δήμαρχο Θήρας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των κοινών πολιτικών των λιμένων της χώρας καθώς και την ενεργή συμμετοχή της Σαντορίνης στις  ναυτιλιακές εκθέσεις (ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, SEA TRADE στο Μαϊάμι) που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Porto Leone»: Η Τρούμπα των ’60s ζωντανεύει στη νέα μεγάλη σειρά εποχής του ALPHA

Μια συγκλονιστική ιστορία πάθους, εξουσίας και προδοσίας ξεδιπλώνεται στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, με φόντο τη θρυλική Τρούμπα του 1965.

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Ζητείται αρτοποιός ή βοηθός αρτοποιού για τη σεζόν στη Νάξο

Οικογενειακή επιχείρηση (βλ Artos Bakery Lagogianni) αναζητά ενίσχυση για την καλοκαιρινή περίοδο με διαμονή, καλό κλίμα και στήριξη.

Απογειώνεται η Νάξος: Άνοδος 31% στις αφίξεις του αεροδρομίου τον Μάιο, ρεκόρ και στο 5μηνο

Με αυξημένα δρομολόγια και έντονο ενδιαφέρον για το νησί, το αεροδρόμιο της Νάξου σημείωσε σημαντική αύξηση τόσο τον Μάιο όσο και συνολικά το πρώτο πεντάμηνο του 2025.

«Μειώστε Ταχύτητα»: Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περνάει το δικό του κοινωνικό μήνυμα (video)

Μια νέα καμπάνια οδικής ασφάλειας, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο πλαίσιο του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Hellenic Seaplanes: Σε εξέλιξη η ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων – Δονούσα & Οινούσσες τα νέα μέλη στο δίκτυο προορισμών

Νέες αδειοδοτήσεις για Δονούσα και Οινούσσες – Συντονισμός της ΑΠΑ και ενίσχυση του στρατηγικού σχεδίου της Hellenic Seaplanes για τη νησιωτική σύνδεση

Η Δήλος αποκαλύπτει τα υδάτινα μυστικά της: Περιβαλλοντική αποστολή του ΕΛΚΕΘΕ στο Ιερό Νησί

Από πηγάδια και υδραγωγεία έως σπάνια ασπόνδυλα – νέα δεδομένα για το οικοσύστημα και τις προκλήσεις των άνυδρων νησιών του Αιγαίου

Το λεωφορείο της Καλαμάτας που “μιλάει” για την κλιματική αλλαγή

Μια πρωτοβουλία του Νάσου Μάκιου και του Αστικού ΚΤΕΛ μετατρέπει τη δημόσια συγκοινωνία σε κινούμενο μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Το Karagoutis Training Camp επιστρέφει στην Πάρο για 4η χρονιά

Με την υποστήριξη του Δήμου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, νέοι αθλητές προπονούνται δίπλα στον Γιώργο Καράγκουτη και κορυφαίους προπονητές

Η Κατερίνα Μονογυιού για τη γονιμότητα: «Η επιστήμη μας δίνει επιλογές, η Πολιτεία οφείλει στήριξη»

Ανοιχτή εξομολόγηση και προτάσεις της βουλευτή Κυκλάδων για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή – Παρέμβαση στην επιστημονική ημερίδα για τη γονιμότητα στην Τήνο

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος