Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣαντορίνη - "Θηραϊκή Πολιτεία": "Τι κρύβει η ΔΕΥΑΘ";

Σαντορίνη – “Θηραϊκή Πολιτεία”: “Τι κρύβει η ΔΕΥΑΘ”;

|

Η Θηραϊκή Πολιτεία επισημαίνει το γεγονός της καθολικής άρνησης της Δημοτικής  Επιχείρησης Ύδρευσης Θήρας να προσκομίσει τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία θα καταδείκνυαν και θα αποκάλυπταν τη σημερινή οικονομική της κατάσταση.

Η Θηραϊκή Πολιτεία, ως μείζων αντιπολίτευση στο Δήμο Θήρας έχει αιτηθεί εγγράφως εδώ και μήνες, να της παρασχεθούν τα αναλυτικά ισοζύγια όλων των λογαριασμών της επιχείρησης από την  1η Ιανουαρίου του 2022 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2023, καθώς και τον ισολογισμό του 2021 επειδή μέχρι πρότινος δεν είχε δημοσιευτεί. Ο λόγος που η Παράταξη αιτήθηκε αυτά τα κρίσιμα οικονομικά στοιχεία, είναι η έντονη ανησυχία που εκφράζεται πλέον και από πολίτες, για την οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, καθώς οι οφειλές της προς τρίτους πριν από 2 μήνες – και αφορούσαν την κατάσταση της Επιχείρησης μέχρι 20/12/2022 –  ανέρχονταν σε 7,7 εκατ. ευρώ.

Αρχικά, η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας μας απέστειλε ελάχιστα, ελλιπή στοιχεία, αναγκάζοντας μας να επανέλθουμε και με επιμονή να ζητήσουμε ξανά τα αναλυτικά Ισοζύγια όλων των λογαριασμών.

Αντί αυτού η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. απέστειλε στη Θηραϊκή Πολιτεία, επτασέλιδη γνωμάτευση από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που εξετάζει μια σειρά νόμων για να καταλήξει ότι ΔΕΝ νομιμοποιείται Δημοτική Παράταξη να λάβει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Την γνωμάτευση, μαζί με μια σύντομη επιστολή, μας απέστειλε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Εμμανουήλ Ορφανός, στην οποία μάλιστα αναφέρει ότι τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την Θ.Π. «θεωρούνται προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να προσκομισθούν – δημοσιοποιηθούν».

Με δεδομένο ότι,

η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας είναι μια Δημοτική Επιχείρηση που οφείλει να είναι ανοιχτή, καθαρή και φερέγγυα. Οφείλει να είναι εξωστρεφής, να δημοσιοποιεί στο Θηραϊκό λαό το έργο, τις πρακτικές με τις οποίες επιτυγχάνεται αυτό και φυσικά τα οικονομικά της. Οφείλει να λογοδοτεί με στοιχεία και αποδείξεις και να επιτρέπει τον έλεγχο από τον κάθε αιρετό εκπρόσωπο, που του έχει εμπιστευτεί αυτή τη θέση για την άσκηση ελέγχου.

Ζητά,

Την προσκόμιση των στοιχείων δηλαδή τα Αναλυτικά Ισοζύγια όλων των λογαριασμών της Επιχείρησης από την  1η Ιανουαρίου του 2022 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2023, χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, παρά μόνο οι αριθμοί.

Ερωτά,

Τι κρύβει η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας από το Θηραϊκό λαό; Γιατί παρήγγειλε νομική γνωμοδότηση για να αποφύγει την δημοσιοποίηση των στοιχείων; Ποιος κάλυψε την οικονομική δαπάνη της νομικής γνωμοδότησης;

Ο Δήμος Θήρας και η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έχουν καθήκον και υποχρέωση προς το Θηραϊκό λαό, να κοινοποιήσουν αμέσως τα οικονομικά στοιχεία που έχει ζητήσει η Θηραϊκή Πολιτεία, η οποία θα τα ελέγξει και με τη σειρά της θα ενημερώσει τους πολίτες της Σαντορίνης και της Θηρασίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Διακοπές, ένα μακρινό όνειρο για τους μισούς Έλληνες: Τι αποκαλύπτει η Eurostat

Μόλις 1 στους 2 Έλληνες μπορεί να αντέξει οικονομικά μια εβδομάδα διακοπών – Τι δείχνουν τα ευρωπαϊκά δεδομένα για το 2024

Γιώργης Βενετούλιας: Από τις βεγγέρες της Κύθνου στις σκηνές της Νάξου (video)

Μια θεατρική παράσταση, 54 παραμύθια, και μια ζωή αφιερωμένη στην προφορική παράδοση και τον πολιτισμό του Αιγαίου

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ολοκληρώνει τη φετινή σεζόν στη μαγευτική Μήλο! (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής μας ταξιδεύουν στο «νησί των χρωμάτων» και αποχαιρετούν τη φετινή τηλεοπτική σεζόν με εικόνες γεμάτες Ελλάδα

Μύκονος: Τελεσίγραφο του Δήμου για τις παράνομες οικοδομικές εργασίες εν μέσω σεζόν

Ο Δήμος Μυκόνου προειδοποιεί με πρόστιμα και ελέγχους τους επαγγελματίες που αγνοούν την κανονιστική απόφαση και συνεχίζουν οχληρές δραστηριότητες, απειλώντας την εικόνα του νησιού

Νάξος – Επαρχείο: Νέες ασφαλτοστρώσεις σε Κουρουνοχώρι και Εγγαρές – Απόλλωνα

Ο Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης ανακοίνωσε την πρόοδο του έργου «Βελτίωση δρόμου Χώρας – Εγγαρών», συνολικού προϋπολογισμού 417.736€, που περιλαμβάνει διαπλατύνσεις, νέα στηθαία και κρίσιμες ασφαλτοστρώσεις

Βίμποργκ – Κοπεγχάγη: Με «όπλο» την έδρα και φόρα από τα φιλικά!

Η Βίμποργκ υποδέχεται την Κοπεγχάγη στην πρεμιέρα της Superligaen και ψάχνει... διπλό ξεκίνημα με θετικό αποτέλεσμα και επένδυση εμπιστοσύνης στην έδρα της

Η Κίμωλος κατακτά τις διεθνείς αγορές, ένα κρυμμένο διαμάντι που μαγεύει τον κόσμο

Διεθνείς διακρίσεις για το μικρό νησί των Κυκλάδων που κερδίζει τα πρωτοσέλιδα διεθνών Μέσων με τα κρυστάλλινα νερά και την αυθεντική κυκλαδίτικη γοητεία

Στη Σαντορίνη ο Γιάννης Βρούτσης για τις εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία, με Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού επισκέπτεται το νησί της Σαντορίνης στις 19-20 Ιουλίου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και συναντώντας τοπικούς φορείς και την αθλητική κοινότητα

Χορεύουμε συρτό στην παραλία της Νάξου: Η πιο φωτεινή ανθρώπινη αλυσίδα καλοκαιριού επιστρέφει!

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί ντόπιους και επισκέπτες σε μια μεγάλη γιορτή νησιώτικης παράδοσης, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στη Χώρα

Πάρος: Ομόφωνο «ναι» στη μάχη για το αεροδρόμιο, Επιτροπή Αγώνα συγκρότησε το Δημοτικό Συμβούλιο

Απόφαση για διεκδίκηση συνέχισης του έργου με εθνικούς πόρους – Αναζητούνται πολιτικές δεσμεύσεις και συστράτευση κοινωνίας και φορέων

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Μια “πράσινη” ζωή ξεκινά στη Νάξο, πρώτη φωλιά Chelonia mydas στις Κυκλάδες!

Ιστορική στιγμή στον Απόλλωνα – Η πράσινη θαλάσσια χελώνα φωλεοποίησε για πρώτη φορά στη Νάξο, προκαλώντας συγκίνηση, δέος και ευθύνη για το μέλλον.

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.