Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣαντορίνη - "Θηραϊκή Πολιτεία": "Τι κρύβει η ΔΕΥΑΘ";

Σαντορίνη – “Θηραϊκή Πολιτεία”: “Τι κρύβει η ΔΕΥΑΘ”;

|

Η Θηραϊκή Πολιτεία επισημαίνει το γεγονός της καθολικής άρνησης της Δημοτικής  Επιχείρησης Ύδρευσης Θήρας να προσκομίσει τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία θα καταδείκνυαν και θα αποκάλυπταν τη σημερινή οικονομική της κατάσταση.

Η Θηραϊκή Πολιτεία, ως μείζων αντιπολίτευση στο Δήμο Θήρας έχει αιτηθεί εγγράφως εδώ και μήνες, να της παρασχεθούν τα αναλυτικά ισοζύγια όλων των λογαριασμών της επιχείρησης από την  1η Ιανουαρίου του 2022 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2023, καθώς και τον ισολογισμό του 2021 επειδή μέχρι πρότινος δεν είχε δημοσιευτεί. Ο λόγος που η Παράταξη αιτήθηκε αυτά τα κρίσιμα οικονομικά στοιχεία, είναι η έντονη ανησυχία που εκφράζεται πλέον και από πολίτες, για την οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, καθώς οι οφειλές της προς τρίτους πριν από 2 μήνες – και αφορούσαν την κατάσταση της Επιχείρησης μέχρι 20/12/2022 –  ανέρχονταν σε 7,7 εκατ. ευρώ.

Αρχικά, η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας μας απέστειλε ελάχιστα, ελλιπή στοιχεία, αναγκάζοντας μας να επανέλθουμε και με επιμονή να ζητήσουμε ξανά τα αναλυτικά Ισοζύγια όλων των λογαριασμών.

Αντί αυτού η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. απέστειλε στη Θηραϊκή Πολιτεία, επτασέλιδη γνωμάτευση από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που εξετάζει μια σειρά νόμων για να καταλήξει ότι ΔΕΝ νομιμοποιείται Δημοτική Παράταξη να λάβει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Την γνωμάτευση, μαζί με μια σύντομη επιστολή, μας απέστειλε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Εμμανουήλ Ορφανός, στην οποία μάλιστα αναφέρει ότι τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την Θ.Π. «θεωρούνται προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να προσκομισθούν – δημοσιοποιηθούν».

Με δεδομένο ότι,

η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας είναι μια Δημοτική Επιχείρηση που οφείλει να είναι ανοιχτή, καθαρή και φερέγγυα. Οφείλει να είναι εξωστρεφής, να δημοσιοποιεί στο Θηραϊκό λαό το έργο, τις πρακτικές με τις οποίες επιτυγχάνεται αυτό και φυσικά τα οικονομικά της. Οφείλει να λογοδοτεί με στοιχεία και αποδείξεις και να επιτρέπει τον έλεγχο από τον κάθε αιρετό εκπρόσωπο, που του έχει εμπιστευτεί αυτή τη θέση για την άσκηση ελέγχου.

Ζητά,

Την προσκόμιση των στοιχείων δηλαδή τα Αναλυτικά Ισοζύγια όλων των λογαριασμών της Επιχείρησης από την  1η Ιανουαρίου του 2022 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2023, χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, παρά μόνο οι αριθμοί.

Ερωτά,

Τι κρύβει η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας από το Θηραϊκό λαό; Γιατί παρήγγειλε νομική γνωμοδότηση για να αποφύγει την δημοσιοποίηση των στοιχείων; Ποιος κάλυψε την οικονομική δαπάνη της νομικής γνωμοδότησης;

Ο Δήμος Θήρας και η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έχουν καθήκον και υποχρέωση προς το Θηραϊκό λαό, να κοινοποιήσουν αμέσως τα οικονομικά στοιχεία που έχει ζητήσει η Θηραϊκή Πολιτεία, η οποία θα τα ελέγξει και με τη σειρά της θα ενημερώσει τους πολίτες της Σαντορίνης και της Θηρασίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Μαξίμου: Υιοθέτηση ισχυρισμών Ισραηλινών τουριστών για την υπόθεση της “Αξιώτισσας”

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλά για «ανατριχιαστικό περιστατικό» και καλεί εμμέσως τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο – Αμηχανία σε ερώτηση για τη συμπεριφορά των πελατών.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.