Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣαντορίνη: Με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνη συναντήθηκε το Δ.Σ....

Σαντορίνη: Με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνη συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων

|

Συνάντηση με τον βουλευτή και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης το μεσημέρι της Παρασκευής  23 Αυγούστου στη βεράντα του ξενοδοχείου Volcano View

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ξ.Σ. που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενημέρωσαν τον κύριο Κατρίνη σχετικά με τα κυριότερα ζητήματα και αδυναμίες της Σαντορίνης αλλά και σχετικά με  θέματα που άπτονται της ξενοδοχείας.

Συγκεκριμένα για μια ακόμη φορά η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης έθεσε θέμα υποδομών του νησιού ενημερώνοντας τον κύριο Κατρίνη για την αναγκαιότητα υλοποίησης του προγράμματος του “Στρατηγικού Σχεδιασμού” όπως αυτός είχε ανακοινωθεί το 2020 από τον Πρωθυπουργό  και το σύνολο σχεδόν των υπουργών της τότε κυβέρνησης, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την κατασκευή λιμανιού, μαρίνας ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και προβλητών διαφυγής καθώς και την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού του νησιού, θέματα για τα οποία ζήτησε απο τον κ. Κατρίνη να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή.

Παράλληλα η Ε.Ξ.Σ. ενημέρωσε τον κύριο Κατρίνη σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους ξενοδόχους μέλη της, όπως εργασιακά ζητήματα και συγκεκριμένα οι ιδιαιτερότητες της εποχιακής εργασίας και ρυθμίσεις σχετικά με το 6ήμερο, ο αποκλεισμός της Σαντορίνης από το ΕΣΠΑ, η αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων που από 0,50 φημολογείται οτι θα φτάσει στο 2% κάτι που θα επιβαρύνει περαιτέρω τις επιχειρήσεις του κλάδου και δή του τουρισμού, η απουσία D.M.O. που ενίσχυε την εικόνα και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, η μη λειτουργία συστήματος berth allocation στις αγκυροβολήσεις των κρουαζιερόπλοιων που έχει ως αποτέλεσμα τον σημειακό συνωστισμό στο νησί μας γεγονός για το οποίο δυσφημίζετε και βάλλεται διεθνώς καθώς και για την έλλειψη κινήτρων βιωσιμότητας στις τοπικές επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση που διήρκησε σχεδόν τρείς ώρες συζητήθηκε το σύνολο σχεδόν των ζητημάτων που απασχολούν το νησί μας, σε μια κοινή σύσκεψη που συγκάλεσε με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στην οποία ανταποκρίθηκαν το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα” με τον πρόεδρό του Λευτέρη Αναπλιώτη, το Σωματείο Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Σαντορίνης με τον πρόεδρό του Μανώλη Κορωνιό και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης με τον γραμματέα του Γιώργο Διαμαντόπουλο.

Από πλευράς μας ως Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το περιεχόμενο της συζήτησης και την ενημέρωση του κ. Κατρίνη για τα θέματα που μας απασχολούν ως επαγγελματίες αλλά και κατοίκους του νησιού, ευχόμενοι με τις τοποθετήσεις μας να συμβάλουμε στην επίλυσή τους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου