Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣαντορίνη - Ενωση Ξενοδόχων: Πετυχημένη η εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και...

Σαντορίνη – Ενωση Ξενοδόχων: Πετυχημένη η εκδήλωση “Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό”

|

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό” που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 12.00 στο ξενοδοχείο De Sol.

Στην εκδήλωση που συγκέντρωσε περισσότερα από 120 άτομα, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Σαντορίνης, ο Επιταχυντής Νεοφυών Επιχειρήσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, παρουσίασαν στα μέλη και στους καλεσμένους της Ένωσης νέες λύσεις και τεχνολογικές εφαρμογές για την βελτιστοποίηση των λειτουργιών και των υπηρεσιών των ξενοδοχείων αλλά και την συνολικότερη αναβάθμιση όλων των τουριστικών υπηρεσιών προς τον πελάτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, startup εταιρείες που έχουν διακριθεί μέσα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης Capsule T του Ξ.Ε.Ε., παρουσίασαν νέες υπηρεσίες και προϊόντα και απάντησαν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με νέες τάσεις και τεχνολογικές λύσεις για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό ευρύτερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Αντώνη Παγώνη ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων για την συνεργασία και υποστήριξή τους στις δράσεις της καθώς και τα μέλη της για το ενδιαφέρον που δείχνουν στις πρωτοβουλίες της.

Ο κ. Παγώνης χαιρέτισε την εκδήλωση αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία των νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό ευχόμενος επιτυχημένες και αποδοτικές συμπράξεις μεταξύ των επιχειρήσεων του τουρισμού και της τεχνολογίας, ενώ προανήγγειλε και την πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τον Οκτώβριο.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας κ. Γεωργία Νομικού.

Την παρουσίαση του επιταχυντή CapsuleT του Ξ.Ε.Ε. πραγματοποίησε η διευθύντρια του προγράμματος κ. Κατερίνα Σαριδάκη, η οποία παρουσίασε τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των υπηρεσιών που παρέχουν οι 10 startups που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες δικτύωσης και b2b συναντήσεις μεταξύ των δημιουργών των startups και ξενοδόχων – επιχειρηματιών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ ακολούθησε ελαφρύ γεύμα προσφορά του ξενοδοχείου De Sol και Networking μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της αλλά και σε όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δεσμευόμενη να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων ξενοδόχων.

Tις υπηρεσίες τους παρουσίασαν οι ακόλουθες εταιρείες :

Deliverback
www.Deliverback.com  είναι υπηρεσία τεχνολογίας  για τα ξενοδοχεία που βοηθάει να επιστρέψουν πίσω τα ξεχασμένα  αντικείμενα των πελατών τους εύκολα γρήγορα και οικονομικά. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τα ξενοδοχεία GDPR  και πολύ εύκολη στην χρήση. Με την Deliverback μειώνετε τον χρόνο διαχείρισης των απολεσθέντων και συνεπώς και το κόστος που προκύπτει από αυτά.  Το ξενοδοχείο γράφεται στην πλατφόρμα της Deliver back  εδώ : https://app.deliverback.com/register

EV Loader
Συζητήστε με την ομάδα του EV Loader για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον κατάλληλο φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και την λύση πληρωμών που ταιριάζει καλύτερα στο κατάλυμα σας: 1) Πληρωμή από τον επισκέπτη μέσω Mobile App, 2) Πληρωμή από το επισκέπτη σε ενσωματωμένο τερματικό POS  , 3) Αντιστοίχιση καρτών RFID με δωμάτια και καταγραφή υπολοίπου ανά δωμάτιο https://evloader.com/el

Hotellisense
Η BI hotel analytics πλατφόρμα της Hotellisense βοηθάει τους ξενοδόχους να αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τα data τους και να λαμβάνουν στοχευμένες αποφάσεις για αύξηση εσόδων, κρατήσεων και κερδοφορίας. https://www.hotellisense.com/

Hoteltoolbox
Με το HotelToolbox, οι ξενοδόχοι αυξάνουν τα έσοδα τους, οργανώνουν και παρακολουθούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου, μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα του προσωπικού και αναβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσίες στους πελάτες τους.
https://www.hoteltoolbox.gr/

kleesto
Η kleesto αναπτύσσει το πρώτο αυτόνομο σύστημα διαχείρισης κρατήσεων για εκδρομές, δραστηριότητες και υπηρεσίες μεταφορών. Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, αυτοματοποιεί τη διαχείριση κρατήσεων, στόλου, εξοπλισμού και προσωπικού, βελτιώνοντας τη λήψη αποφάσεων και ενισχύοντας την κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων. https://kleesto.com/

Mystery Pot
To Mystery Pot είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή που μειώνει τη σπατάλη τροφίμων από καταστήματα και ξενοδοχεία, προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν φρέσκα τρόφιμα που περίσσεψαν πολύ πιο οικονομικά. https://mystery-pot.com/

Orbito Travel
Το orbito travel είναι η πρώτη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα για ταξιδιώτες με περιορισμένη κινητικότητα, καλύπτοντας όλες τις επιμέρους ανάγκες τους (προσβάσιμη αλυσίδα) και εστιάζοντας στην ανάδειξη της προσβασιμότητας των ξενοδοχείων. https://www.orbito.travel/

Primehost
Η PrimeHost αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να αυτοματοποιήσει πλήρως την επικοινωνία μεταξύ των παρόχων φιλοξενίας και των επισκεπτών, δημιουργώντας άμεσες, καλογραμμένες & προσωποποιημένες απαντήσεις, σε κάθε ερώτηση του επισκέπτη.  https://primehost.ai

Unlimited Adrenaline
Η Unlimited Adrenaline έχει δημιουργήσει το 1ο πρόγραμμα για ξενοδοχεία και καταλύματα ώστε να προσφέρουν δραστηριότητες και εμπειρίες μέσα από ένα έτοιμο δίκτυο 600 παρόχων, μέσω διαφόρων αυτοματοποιημένων εργαλείων με online booking. https://www.unlimited-adrenaline.gr/

Vivestia
Η Vivestia αξιοποιεί την τεχνολογία των Ρεαλιστικών Μοντέλων Εικονικής Περιήγησης – VR Tours για προβολή και εκμίσθωση ξενοδοχείων, πολυτελών καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής, μειώνοντας το ρίσκο επιλογής καταλύματος στο διαδίκτυο. https://thevivestia.com/

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: 35η συνάντηση «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου», συμπαράσταση, Απόλλωνας, υπογραφές Avaaz

Στη Γρόττα (14/09/2025, 12:15–13:45) οι πολίτες έθεσαν ζητήματα αποβλήτων, πρόσβασης σε ακτές και προστασίας χελωνών και αποφάσισαν ενέργειες ενημέρωσης & συστράτευσης.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Αμοργός: Τι αλλάζει στην αλιεία με το Π.Δ. 73/2025, το “Αμοργόραμα” γίνεται πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 73/2025 (ΦΕΚ 148/Α’/18.08.2025) με 5ετές πλαίσιο για την προστασία ιχθυαποθεμάτων: παύση αλιείας την άνοιξη, μόνιμες ζώνες και ειδικές άδειες.

Γ.Α.Κ. Νάξου: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία 2025–2026 — ιστορία, έρευνα & ενεργητική μάθηση

Το Τμήμα Γ.Α.Κ. Νάξου συνεργάζεται με Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια για δράσεις μέσα στο αρχείο ή στην τάξη, καλλιεργώντας δεξιότητες έρευνας και ομαδικότητας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Σύρος–Ερμούπολη: Συνάντηση Δήμου με Πολιτιστικούς Συλλόγους για τα 200 χρόνια της Ερμούπολης

Συντονισμός δράσεων για την ιστορική επέτειο — ενότητα, συνέργειες και προτάσεις για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πανναξιακός AOK: Ο Νίκος Αρτσάνος συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά και ενεργός ρόλος στις ακαδημίες

Ο γηγενής γκαρντ μένει πιστός στην ομάδα της Νάξου και συνεχίζει να προσφέρει μέσα στο παρκέ και ως προπονητής στην ακαδημία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Iron Maiden: Επιστρέφουν στην Αθήνα το 2026 για τα 50 χρόνια τους

Στις 23 Μαΐου οι θρυλικοί Iron Maiden ξεκινούν το ευρωπαϊκό σκέλος της «Run For Your Lives World Tour» από το ΟΑΚΑ – Μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)