Σάββατο, 30 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣ. Λαμπρόπουλος: «Τα νοσοκομεία μας είναι πυλώνες σταθερότητας για την υγεία και...

Σ. Λαμπρόπουλος: «Τα νοσοκομεία μας είναι πυλώνες σταθερότητας για την υγεία και τον τουρισμό» (video)

|

Στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3 και την εκπομπή Cyclades On Air φιλοξενήθηκε ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Σύρου και του νοσοκομείου της Νάξου, κ. Σωτήρης Λαμπρόπουλος, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τη λειτουργία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ξεκαθάρισε από την αρχή πως, παρά τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών ανάμεσα στα νησιά, οι διακομιδές ασθενών γίνονται καθημερινά. «Το Νοσοκομείο Σύρου δέχεται κατά μέσο όρο 2 με 3 διακομιδές την ημέρα από τα γύρω νησιά, γεγονός που δείχνει τη ζωτική σημασία της ύπαρξής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στη στελέχωση, ο Διοικητής τόνισε ότι το νοσοκομείο της Σύρου διαθέτει αρκετές βασικές ειδικότητες και λειτουργεί με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. «Το χειρουργικό και καρδιολογικό τμήμα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, διαθέτουμε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που ενισχύεται άμεσα με εντατικολόγο, έχουμε εξαιρετική οφθαλμολογική και πλήρως εξοπλισμένη ακτινολογική κλινική», σημείωσε, προσθέτοντας μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις η αναμονή είναι μικρότερη σε σχέση με νοσοκομεία της Αθήνας.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, ειδικά σε τεχνικό προσωπικό στη Σύρο και σε διοικητικό προσωπικό στη Νάξο. Αν και συνολικά εργάζονται πάνω από 60 γιατροί στα δύο νοσοκομεία, οι ανάγκες παραμένουν υψηλές, κυρίως στις ειδικότητες χειρουργικής και νεφρολογίας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της διασύνδεσης των δύο νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντάς την ως παράγοντα ενίσχυσης και ευελιξίας: «Ενώνουμε δυνάμεις. Η διασύνδεση επιτρέπει καλύτερη διαχείριση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού. Είναι η εφαρμογή του “η ισχύς εν τη ενώσει” στην πράξη».

Αναφερόμενος στην ευρύτερη σχέση του νοσοκομείου με την τοπική κοινωνία και τον τουρισμό, τόνισε πως «ένα νοσοκομείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία. Αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς και για τον τουρισμό, αφού πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν προορισμούς με ασφαλείς δομές υγείας».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα προς τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς και γενικότερα τις τοπικές κοινωνίες να ενισχύσουν και να στηρίξουν τα νοσοκομεία: «Δεν έχουμε ζητήσει ίσως αρκετά από την τοπική κοινωνία. Όμως, είναι ανάγκη να υπάρξει συνεργασία. Πρέπει να αναδεικνύουμε τα θετικά, να εντοπίζουμε τα προβλήματα, αλλά χωρίς να τα μεγαλοποιούμε. Τα νοσοκομεία είναι κοινοί μας στόχοι και αξίζουν την προστασία όλων».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΑΣ: Μόνιμη περίφραξη και κάμερες ασφαλείας στην Πορτάρα Νάξου, τα δύο σχέδια που έπεσαν στο τραπέζι

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μόνιμη περίφραξη και την εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης στη νησίδα «Παλάτια», με στόχο την προστασία και ανάδειξη του εμβληματικού μνημείου της Νάξου.

Α.Μ.Σ. Φιλωτίου «ΖΕΥΣ»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα πετοσφαίρισης

Ο ιστορικός σύλλογος του Φιλωτίου καλεί νέα κορίτσια από 6 ετών και άνω να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του βόλεϊ και να γίνουν μέλη της μεγάλης αθλητικής του οικογένειας.

Naxos Medical: Πρόγραμμα Ιατρών Σεπτεμβρίου 2025 & Προληπτικός Έλεγχος Υγείας

Εξειδικευμένοι ιατροί, προσφορές σε προληπτικές εξετάσεις και καθημερινά ιατρεία στη Νάξο για ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Μουσικό Σεργιάνι απόψε στο Χαλκί: Μια βραδιά γεμάτη τέχνη, μουσική και πολιτισμό

Το Χαλκί της Νάξου μετατρέπεται σε υπαίθριο φεστιβάλ με συναυλίες, θέατρο, εικαστικά και την Cappella Atenea σε μια μεγάλη μουσική γιορτή.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

«Το Γεφυράκι» του Δανακού: Μία ταβέρνα πάνω στο ρέμα που σε κερδίζει με την ψυχή της

«Το Γεφυράκι» του Δανακού – μια ταβέρνα πάνω στο ρέμα που σε κερδίζει με την ψυχή της - Εκεί όπου το φαγητό έχει γεύση τόπου και μνήμης

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Super League: ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύο «νεοφώτιστοι» συγκρούονται στη Λάρισα με φόντο την επιστροφή στις επιτυχίες

Νάξος – Πλάκα: Ολοκληρώθηκε η 11η θερινή συνάντηση του Studium Historicorum Ecclesiasticorum

Επιστημονικός διάλογος, θεολογική συνείδηση και αναστοχασμός με αφορμή τα 1000 χρόνια από τον Βασίλειο Β΄

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Φιλώτι: Συγκίνηση με κοτσάκια η αναφορά στην εκδήλωση μνήμης για τον Δημήτρη Ημελλο

Η αυλή της Παναγίας γέμισε από λόγια αγάπης και μνήμης – Η μητέρα του αείμνηστου ηθοποιού συγκίνησε με την παρουσία της.