Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠΝΑΙ - Σύρος: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, τι δήλωσε ο Λεονταρίτης

ΠΝΑΙ – Σύρος: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, τι δήλωσε ο Λεονταρίτης

|

Nα τεθεί ο άνθρωπος και οι ανάγκες του σε προτεραιότητα για μία ποιοτικότερη καθημερινότητα και για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών, ευχήθηκαν για το 2025, τόσο ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, όσο και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, υποδεχόμενοι το 2025 στην Περιφέρεια και τον Δήμο.

Η πρώτη εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους έλαβε χώρα στο κτήριο της πλατείας Τσιροπινά και έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο Β΄, παρουσία του Καθολικού επισκόπου, Πέτρου Στεφάνου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των αθλητικών σωματείων και ενώσεων.

Στο μήνυμά του, ο Γιώργος Λεονταρίτης απηύθυνε θερμό κάλεσμα προς όλες τις πλευρές για ενότητα και συνεργασία, προκειμένου όπως είπε “να πάει μπροστά η κοινωνία”. Ο ίδιος, υπό συνολικότερη οπτική, ευχήθηκε παγκόσμια ειρήνη για το 2025, με αφορμή τους πολέμους που έχουν σαν αποτέλεσμα τις σφαγές αμάχων, ενώ τόνισε πως για τη χώρα η χρονιά που πέρασε είχε πολλές προκλήσεις προς διαχείριση.

Ειδικότερα, για το Ν. Αιγαίο επεσήμανε πως όλα κυλούν καλύτερα, ωστόσο, σημείωσε πως σε κάθε επίπεδο πολιτικής πρέπει να έρθει ξανά στο επίκεντρο ο άνθρωπος. Κλείνοντας, στο μήνυμά του, εξήγησε πως οι αυτοδιοικητικοί πρέπει με καθημερινή πράξη και συμμετοχή να φροντίζουν για το καλύτερο των τοπικών κοινωνιών.

Σε ανάλογο τόνο, μίλησε και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου το πρωί της Πέμπτης, στην εκδήλωση κοπής πίτας στο Δημαρχιακό Μέγαρο, κάνοντας όμως και έναν απολογισμό έτους, σε ρεαλιστικό τόνο.

 

Ο δήμαρχος εξήγησε πως ο πρώτος χρόνος της θητείας του “χρωματίστηκε” από την προσπάθεια να μπουν βάσεις για ένα καλύτερο “αύριο” και μία πιο ποιοτική καθημερινότητα για το νησί και τους κατοίκους του.

Για το αν υπάρχουν παράπονα, ο ίδιος απάντησε θετικά, σημειώνοντας όμως πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει μαγικό ραβδί, ούτε και τάζει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Αναφορικά με την πορεία όλων των μελών της διοίκησης επεσήμανε πως ήταν ένα έτος εκπαίδευσης και συνεργασίας και γι αυτό τους ευχαρίστησε όλους.

Παρακάτω έκανε λόγο για την αναγκαιότητα εποικοδομητικής και όχι στείρας αντιπολίτευσης, ενώ εξήγησε πως το “παιχνίδι” στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης είναι ομαδικό. Ευχαρίστησε ξανά όλους τους συνεργάτες του για την προσπάθεια να μη χαθούν χρηματοδοτήσεις και δεσμεύθηκε πως από το 2025 και μετά, για τη Σύρο θα υπάρξει μεγάλη προσπάθεια για να γίνει ακόμη πιο επισκέψιμη, αλλά και με οικονομικό αντικείμενο που θα προσφέρει και περισσότερες θέσεις εργασίας, κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο κ. Αθανασίου επεσήμανε πως πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και η γενικότερη οικονομική συγκυρία, ωστόσο, έκλεισε το μήνυμά του, λέγοντας πως η προσπάθεια και ο συνεχής αγώνας είναι μονόδρομος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δεσμεύθηκαν για αμοιβαία συνεργασία προς όφελος της Σύρου, ενώ ο δεύτερος τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια ώστε το 2025 να δοθεί ένα νέο γήπεδο μπάσκετ στους αθλητές.

Τις δικές τους ευχές στον κόσμο έστειλαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης μεταφορών Μάρκος Δαδάος, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μάνθος Μανθόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Σύρου Βαγγέλης Αλεξανδρίδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης Βαγγέλης Μαραγκός.

Με πληροφορίες από τη σελίδα koinignomi.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Από την Αθήνα με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε όλη τη χώρα

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises

Πρόταση Ημέρας: Μαγειρίτσα αγιορείτικη, από τον Μοναχό Επιφάνιο

Η μαγειρίτσα είναι το σήμα κατατεθέν του Μ.Σαββάτου. Απολαύστε μια διαφορετική εκδοχή της δια χειρός του αείμνηστου μοναχού Επιφάνιου, με μανιτάρια, ψάρι και μυρωδικά.

Κατερίνα Μονογυιού: Συνεχείς οι παρεμβάσεις για την επιστροφή του Σκοπελίτη στις Μικρές Κυκλάδες

Το “Express Σκοπελίτης” είναι ο σύνδεσμος ζωής, πολιτισμού, υγείας και επικοινωνίας των μικρών νησιών.

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο