Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠΝΑι: Αναβαθμίζεται και ανανεώνεται ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων σε Σύρο και Νάξο

ΠΝΑι: Αναβαθμίζεται και ανανεώνεται ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων σε Σύρο και Νάξο

|

Με επιπλέον νέα, σύγχρονα, μηχανήματα, τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλίζονται τα Νοσοκομεία της Σύρου και της Νάξου, με ευρωπαϊκούς πόρους του Περιφερειακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” 2021 – 2027, στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που στόχο έχουν την υγειονομική θωράκιση των νησιών, μέσα από την συνεχή ενίσχυση των δομών του δημοσίου συστήματος υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την ένταξη της Πράξης «Αναβάθμιση και ανανέωση εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο” και Γ.Ν. – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ» στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027 και στην Προτεραιότητα «Ανάπτυξη και βελτίωση κοινωνικών υποδομών».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με τη συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 741.534,00 €.

Το έργο αφορά στην προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου, όπως επίσης την προμήθεια και εγκατάσταση σε αυτό μιας νέας γεννήτριας O2.

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θα αναβαθμιστεί με την προμήθεια (ενδεικτικά) χειρουργικού οφθαλμολογικού μικροσκοπίου προσθίου θαλάμου με ενσωματωμένη κάμερα, δύο μικροσκοπίων για μικροβιολογικό εργαστήριο (το ένα με κάμερα), θερμοκοιτίδας για νοσηλεία με ενσωματωμένη φωτοθεραπεία, μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ημιάκαμπτου ουρητηροσκοπίου συμβατού με οπτική απεικόνιση, καρέκλας αιμοκάθαρσης και άλλων ειδών.

Επιπλέον, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού (κλίβανος ατμού και κοχλιοφόρος αεροσυμπιεστής) για το ΓΝ-ΚΥ Νάξου .

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/09/2025 και λήξης η 31/12/2026.

Δικαιούχος της Πράξης είναι το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο”.

Τι αναφέρει ο Γιώργος Χατζημάρκος

Νωρίτερα, το πρωί, ο Γιώργος Χατζημάρκος – Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου – μέσα από τη προσωπική του σελίδα, στα social media, έδωσε τη σχετική είδηση με την ακόλουθη δήλωση:

“Καλημέρα ! Η Δημόσια Υγεία ήταν και παραμένει προτεραιότητα. Οχι θεωρητική, αλλά στην πράξη. Αυτός είναι και ο λόγος που οδηγούμε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των διαθέσιμων πόρων μας, από όλες τις πηγές χρηματοδότησεις, στις δομές υγείας των νησιών μας.

Για όλες τις παρεμβάσεις που η δημόσια υγεία χρειάζεται. Κτιριακές υποδομές, ιατροτεχνικός εξοπλισμός και βεβαίως ανθρώπινο δυναμικό.

Απο πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027, η σημερινή χρηματοδότηση των 741.534,00€, με την οποία στηρίζουμε την αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, σύμφωνα με το αίτημα που δεχθήκαμε στην σχετική πρόσκληση.

Καλή Μεγαλοβδομάδα ✌️”

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Μικρά νησιά, μεγάλες ιστορίες: Τα βιβλιοπωλεία που δίνουν ζωή στις Κυκλάδες. Ο Καπετάνιος ανάμεσά τους

Από την Τήνο ως τη Σαντορίνη και τη Νάξο μικρά βιβλιο-στέκια γίνονται καταφύγια γνώσης, πολιτισμού και καφέ, δίνοντας στην ανάγνωση μια αυθεντική νησιώτικη αύρα.

Νάξος – Μέλανες: Closing Summer Party με τους Playback Live!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας» διοργανώνει το Closing Summer Party με τους Playback Live, Τετάρτη 10/9 στην Πλατεία Μελάνων. Είσοδος ελεύθερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων για τη νησιωτική πολιτική

Από το Συμπόσιο στη Σύμη, αφιερωμένο στη μνήμη Νεκτάριου Σαντορινιού, ο Σωκράτης Φάμελλος παρουσίασε δέσμη προτάσεων για ΦΠΑ, μεταφορικό και υγειονομικό ισοδύναμο, ενέργεια, νερό, στέγη και ακτοπλοΐα.

ΔΕΥΑΘ: Νέο δίκτυο ύδρευσης με αφαλατωμένο πόσιμο νερό στο παραλιακό μέτωπο Εμπορείου

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας καλεί τους κατοίκους και επαγγελματίες σε Περίσσα, Άγιο Γεώργιο, Εξωμύτη και Βλυχάδα να υποβάλουν αιτήσεις σύνδεσης εντός του έτους.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.