Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠάσχα: οι 9/10 θα κινηθούν με πλοίο

Πάσχα: οι 9/10 θα κινηθούν με πλοίο

|

Travelplanet24: 9 στους 10 Έλληνες θα ταξιδέψουν με πλοίο για διακοπές του Πάσχα – Σύρος και Μύκονος μοιάζουν να κερδίζουν το στοίχημα 

Στο γνωστό δίλημμα ενόψει του Πάσχα «βουνό ή θάλασσα» ο έλληνας όπως όλα δείχνουν έχει ήδη αποφασίσει. Και αυτό δεν είναι άλλο από το «νησί» Το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα (διαβάστε εδώ) ότι τα πλοία γεμίζουν και ειδικά από την Μεγάλη Τετάρτη και έως το Μεγάλο Σάββατο αυτό που λέγεται ακτοπλοϊκό εισιτήριο μεταμορφώνεται σε «μαγικό χαρτάκι»… Εντάξει, το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο έχει προβλήματα αλλά από εκεί μια πέρα τα νησιά κυρίως των Κυκλάδων έχουν την τιμητική τους. Ανάμεσά τους βέβαια και η Νάξος με μία αύξηση της τάξης του 5% στη χειρότερη περίπτωση. Βέβαια, ο καιρός παίζει τα δικά του παιχνίδια αλλά δεν θα έχουμε αντίστοιχο σκηνικό με την περσινή χρονιά όπου Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή το απαγορευτικό μας έκοψε τα πόδια…

Σήμερα, είδε το φως έρευνα από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Travelplanet24 που αναφέρει ότι ενόψει του Πάσχα 9 στους 10 Έλληνες προτιμούν το πλοίο ως μεταφορικό μέσο για τις πασχαλινές αποδράσεις, με το 90% των πασχαλινών κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις 18 Απριλίου 2016 να αφορούν ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις νησιωτικών προορισμών βρίσκονται η Σύρος και η Μύκονος ενώ ακολουθούν τα Κύθηρα, η Τήνος, η Ζάκυνθος, η Αίγινα και η Σκιάθος. Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 34.5€ ανά εισιτήριο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου είναι μόλις 3€ ενώ η υψηλότερη τιμή διαμορφώνεται στα 125€.Αντίστοιχα, εξετάζοντας τα δεδομένα των πασχαλινών κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, για προορισμούς εσωτερικού, την ταξιδιωτική περίοδο 28/04 έως 3/05, κορυφαίος προορισμός αναδεικνύεται η Σαντορίνη. Επίσης στους τοπ προορισμούς συγκαταλέγονται η Ρόδος, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη και η Κως.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, προς ελληνικούς προορισμούς, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 201€, με χαμηλότερη τιμή τα 19.50€ και υψηλότερη τα 1.072€. Τέλος, οι Έλληνες ταξιδιώτες επιλέγουν ως επί το πλείστο να πραγματοποιούν online τη κράτηση των εισιτηρίων τους, από τον υπολογιστή τους, με μόλις το 13% των αεροπορικών κρατήσεων και το 10% των ακτοπλοϊκών κρατήσεων, να  πραγματοποιούνται μέσα από φορητές συσκευές, όπως tablets και smartphones.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την travelplanet24 και αφορούν κρατήσεις που έγιναν από 01.01.2016-18.04.2016 για την πασχαλινή ταξιδιωτική περίοδο 28.04.2016-3.05.2016.

Με πληροφορίες από το tornosnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.