Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠάρος: Τριήμερο επαφών του Δημάρχου Κωνσταντίνου Μπιζά στην Αθήνα

Πάρος: Τριήμερο επαφών του Δημάρχου Κωνσταντίνου Μπιζά στην Αθήνα

|

Το τριήμερο 28 έως 30 Ιανουαρίου του 2025, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς μετέβη στην Αθήνα όπου πραγματοποίησε τις παρακάτω επισκέψεις:

1) Σύσκεψη εργασίας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα, τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο καθώς και με Στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου συζητήθηκαν τα λιμενικά έργα, οι αναγκαίες υποδομές για το νησί μας και η στελέχωση του Λιμεναρχείου Πάρου.

2) Επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μαζί με τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα, όπου πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Εμμανουήλ Γραφάκο και τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελίδη. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν τα θέματα που είναι άμεσης προτεραιότητας για το νησί μας και έχουν να κάνουν με τα απορρίμματα, την ανακύκλωση, τα Πράσινα Σημεία, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και του Βιολογικού στην Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς και στην Νότιο-Ανατολική Πάρο, για το έργο της μονάδας αφαλάτωσης που κατασκευάζεται στο Κρωτήρι της Παροικίας  κ.α.

3) Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα για θέματα του Δήμου μας, επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων μαζί με τη Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πάρου και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, τους Καθηγητές κα Φλώρα  Λουκή και κ. Χαράλαμπο Τσεκούρα, και τους μαθητές της Β’ τάξεως του ΓΕ.Λ Πάρου, οι οποίοι στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Αθήνα, μεταξύ άλλων δράσεων, ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις του ιστορικού κτιρίου, στην Γερουσία και στην Αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς με σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα, τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τα Στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Εμμανουήλ Γραφάκο και τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελίδη, για το άριστο κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συναντήσεις εργασίας.

Η συνεργασία των αρμόδιων φορέων είναι απαραίτητη για την επίλυση των μικρών και μεγάλων θεμάτων του νησιού μας και για την επίτευξη των στόχων μας. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή τους, στα αιτήματά μας».

Το Γραφείο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άρση απαγόρευσης απόπλου για το «Blue Star Mykonos», εκτελεί κανονικά το δρομολόγιό του

Το πλοίο παρέμεινε δεμένο στον Πειραιά λόγω βλάβης στο σύστημα ελέγχου καυσαερίων – Απέπλευσε μετά την αποκατάσταση και την προσκόμιση πιστοποιητικών.

Κύστη κόκκυγος στη Θεσσαλονίκη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διάγνωση και τη θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται από το στάδιο της νόσου. Στην οξεία φάση, απαιτείται διάνοιξη του αποστήματος και παροχέτευση του πύου, κάτι που προσφέρει άμεση ανακούφιση.

ΜΗΛΩΣΙΑ 2025: Τέλος δράσεων με οδοιπορικό στο Ζα τα ξημερώματα της Κυριακής

Με την κορυφαία εκδήλωση της ανάβασης στο Ζα ολοκληρώνονται οι φετινές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΑΜΣ Φιλωτίου

Κέα: Σε ύφεση η γαστρεντερίτιδα, τι έδειξε η επίσκεψη του ΕΟΔΥ

Περίπου 30 περιστατικά ημερησίως στην κορύφωση της έξαρσης – Διερευνώνται τα αίτια, με έλεγχο νερού και περιβαλλοντικών δειγμάτων.

Πανναξιακός AOK: Συνεχίζει με τον Ανδρέα Καρακατσάνη στον πάγκο για μία ακόμη χρονιά

Ο προπονητής που οδήγησε πέρυσι την ομάδα σε σπουδαία πορεία στη National League 2 παραμένει στο τιμόνι – Διπλός ρόλος και στις ακαδημίες

Εντατικοί έλεγχοι στα τουριστικά ημερόπλοια, «Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή» τονίζει ο Β. Κικίλιας

Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλα τα τουριστικά ημερόπλοια της χώρας – Έμφαση στην τήρηση κανόνων ασφαλείας και πληρωμάτων.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: «Η Παρέλαση των Παιχνιδιών» απόψε στο Θέατρο Καμπανέλλη

Η Παιδική Χορωδία των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής συνεργάζεται με τη συμφωνική ορχήστρα Cappella Atenea και παρουσιάζουν ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αγκαλιάς.

Γυναικομαστία: Αίτια, Διάγνωση και Χειρουργική Αντιμετώπιση

Η διάγνωση της γυναικομαστίας πραγματοποιείται από τον πλαστικό χειρουργό. Αρχικά λαμβάνεται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και ακολουθεί κλινική εξέταση.

Με λαμπρότητα τα Εννιάμερα της Παναγίας στις Τρίποδες Νάξου (photos)

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία της Παναγίας Τριποδιώτισσας

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.