Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠάρος: Σταθερά ψηλά στις θετικές κριτικές

Πάρος: Σταθερά ψηλά στις θετικές κριτικές

|

H Πάρος πρωταγωνιστεί και εφέτος ως ένας κορυφαίος και ποιοτικός τουριστικός προορισμός με τις υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες της να γίνονται σημείο αναφοράς.

Έτσι, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι μένουν όσοι επισκέπτονται την Πάρο όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που βασίστηκε στις κριτικές των χρηστών της παγκοσμίου φήμης ταξιδιωτικής πλατφόρμας TripAdvisor.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναλύθηκαν 959 κριτικές που αφορούσαν σε εμπειρίες τουριστών στην Πάρο κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου του 2023 και 10 Ιουλίου του 2023 στις κατηγορίες καταλύματα, δραστηριότητες και εστιατόρια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα:

– Το 85% των επισκεπτών έκριναν εξαιρετική τη διαμονή σε καταλύματα της Πάρου,

– Το 85%, επίσης, βρήκαν εξαιρετικές της δραστηριότητες στο νησί,

– Το 79% χαρακτήρισαν εξαιρετικά τα εστιατόρια της Πάρου.

Αντίθετα, οι αρνητικές κριτικές είναι πραγματικά ελάχιστες. Ενδεικτικά μόλις το 2% των επισκεπτών χαρακτήρισε ανεπαρκή τα καταλύματα και μόλις το 1% των κριτικών βρήκε τις δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να κάνει στο νησί ως «πολύ κακές».

Η συγκεκριμένη δειγματοληψία είναι μία ακόμη απόδειξη της σκληρής δουλειάς που έχει γίνει στο νησί ώστε, παράλληλα με την προσπάθεια διατήρησης του παραδοσιακού του χαρακτήρα, να είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες από όλον τον κόσμο που επιλέγουν την Πάρο για τις διακοπές τους, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα στοιχεία της έρευνας του TripAdvisor είναι μία χρήσιμη βάση για τη στρατηγική που θα χαραχθεί με στόχο να διατηρήσει τις υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο αλλά και να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη τους στο πλαίσιο και των ενεργειών για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της Πάρου.

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος δήλωσε σχετικά: «Τα αποτελέσματα της ανάλυσης του TripAdvisor εξηγούν γιατί η Πάρος έχει χαρακτηριστεί ποιοτικός προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο και επιβεβαιώνουν ότι ο τόπος μας κατατάσσεται στα νησιά που κρατούν τα σκήπτρα του τουρισμού στη χώρα μας».

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Naxos Medical: Πρόληψη και Ολιστική Φροντίδα με Ιατρείο Μαστού & Πλαστική Χειρουργική

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Naxos Medical φέρνει στη Νάξο εξειδικευμένες υπηρεσίες που ξεπερνούν τα συνηθισμένα, καλύπτοντας κρίσιμες ανάγκες υγείας και αισθητικής αποκατάστασης.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902