Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠάρος: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων της μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ)

Πάρος: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων της μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ)

|

Η Πάρος κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα… Μιλάμε για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και την οργάνωση του νησιού…

Χθες, Δευτέρα 26 Αυγούστου του 2024 και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων της μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.) του Δήμου Πάρου, από πλευράς των Αναδόχων Μελετητών του Έργου «ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΡΟΪΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πάρου, ο Έπαρχος Πάρου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Συλλόγων και πολίτες του νησιού μας.

Το λόγο έλαβε πρώτα ο Δήμαρχος (σ.σ. Κώστας Μπιζάς), ο οποίος αφού καλωσόρισε τους μελετητές και όλους τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, σχετικά με το υπό εκπόνηση νέο Τ.Π.Σ. του νησιού μας, οι οποίες αποφασίστηκαν κατά τη Συνεδρίασή του, στις 23-07-24. Στη συνέχεια οι μελετητές παρουσίασαν αναλυτικά τα εναλλακτικά σενάρια της μελέτης του Τ.Π.Σ. του Δήμου μας και ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Από σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου του 2024, θα αναρτηθούν στη νέα Πλατφόρμα Συμμετοχής (ΠΛαΣ, http://polsxedia.ypen.gov.gr/), τα τρία εναλλακτικά σενάρια της μελέτης του Τ.Π.Σ. για το Δήμο Πάρου. Κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τα εναλλακτικά σενάρια και την πρόταση του μελετητή και να υποβάλει στη ΠΛαΣ σχόλια και παρατηρήσεις, που θα ληφθούν υπόψη και θα αξιολογηθούν από τους μελετητές. Διευκρινίζεται ότι τα σχόλια που θα υποβάλλονται δεν έχουν την έννοια της ένστασης και ως εκ τούτου δεν απαντώνται.

Η Πλατφόρμα Συμμετοχής, η οποία είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονικό υπολογιστή και από κινητές συσκευές, είναι ένα ανεξάρτητο εργαλείο για τη συλλογή τοπικής γνώσης κατά το πρώτο στάδιο εκπόνησης της μελέτης και δεν πρέπει να συγχέεται με την επίσημη διαδικασία διαβούλευσης, η οποία προβλέπεται να γίνει κατά το δεύτερο στάδιο εκπόνησης της Α΄ Φάσης του Τ.Π.Σ. Η διαδικτυακή υποβολή των σχολίων/παρατηρήσεων(για τα προτεινόμενα σενάρια) στην Πλατφόρμα Συμμετοχής, θα διαρκέσει πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες. 

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τους μελετητές της Ένωσης Οικονομικών Φορέων «ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΡΟΪΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.», για την Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων της μελέτης του Τ.Π.Σ. του Δήμου Πάρου.

Βάζοντας τάξη στον χώρο, κοινός μας στόχος είναι το υπό σύνταξη Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες, ανάγκες και αναπτυξιακές δυνατότητες της Πάρου. Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην προστασία του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου καθώς και των διαθέσιμων φυσικών και πολιτιστικών πόρων, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη διαμόρφωση της πλέον αποδεκτής και βιώσιμης πρότασης χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, η οποία θα καθορίσει το μέλλον του νησιού μας, για τα επόμενα χρόνια».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – ΑΠΑΣ Νάξου: Αποδοχή παραίτησης Δάγλα

Τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και ο Αλέκος Δάγλας υπέβαλε τη παραίτησή του από τη θέση του προπονητή στον ΑΠΑΣ Νάξου

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα, αξέχαστη εμπειρία

Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα: Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές μας - Το ταξίδι στην Αθήνα..

Τέμπη: Παραίτηση Τριαντόπουλου από υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο κ. Τριαντόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή σε «μπάζωμα» επικαλούμενος χωρία του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Ερχεται η 1η διαβούλευση για το “Masterplan Ύδρευσης” του Δήμου

Δημόσια Διαβούλευση για το Masterplan Ύδρευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - Πότε και που;

Κατ. Μονογυιού: Επίσκεψη στο Φάρο Τυφλών

Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στο Φάρο Τυφλών - Τι αναφέρει με την ευκαιρία της επίσκεψης

Νάξος – Μ.Ι.Υ.Α.: Ημερίδα με θέμα το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Hμερίδα με θέμα: «Η Συνδρομή της Μ.Ι.Υ.Α. του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών στη Λύση του Δημογραφικού Προβλήματος της Ελλάδας» - Πότε και Που;

Ferryscanner: Δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί για το 2024 οι Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη

Ferryscanner: Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη οι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί του 2024

Μ. Βρετανία: Η Νάξος ανάμεσα στα έξι εναλλακτικά νησιά που προτείνουν για το 2025

Η βρετανική εφημερίδα Metro δημοσίευσε κατάλογο με τα μη συμβατικά ελληνικά νησιά που «κερδίζουν τη μάχη με τον υπερτουρισμό»

Πάρος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο στην Αγία Παρασκευή Νάουσας

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στην Πάρο – Σε ποια περιοχή θα γίνει

Σαντορίνη: Αποστολή μελετά τα υδροθερμικά συστήματα της καλδέρας και του Κολούμπου

Η αποστολή HYDROMOX αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των φυσικών μηχανισμών που διαμορφώνουν τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό χώρο και την πρόβλεψη πιθανών κινδύνων για την ευρύτερη περιοχή του ηφαιστειακού συγκροτήματος της Σαντορίνης.

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

Κυκλάδες – Εφορεία Αρχαιοτήτων: “Stop” σε τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο

Δύο μη εγκρίσεις αιτημάτων για τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο και μία μετατροπή

Δονούσα – Express Skopelitis: Γιατί συνεχίζετε η συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια σε βάρος του νησιού μας;

Επιχειρηματίες και κάτοικοι της Δονούσας ζητούν απαντήσεις στην συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια του Express Skopelitis σε σχέση με τα άλλα νησιά των Μικρών Κυκλάδων;

Σαντορίνη – Αμοργός: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία

Σαντορίνη: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία - Ανάλογη πρόταση και για Αμοργό, Ιο και Ανάφη