Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΠάρος - Λαϊκή Συσπείρωση: Θα διεκδικήσει το Δήμο με τον Κώστα Ροκoνίδα

Πάρος – Λαϊκή Συσπείρωση: Θα διεκδικήσει το Δήμο με τον Κώστα Ροκoνίδα

|

Ο κύβος ερρίφθη! Ο Κώστας Ροκονίδας θα ηγηθεί εκ νέου του δημοτικού συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε και ανακοινώθηκε επισήμως στους εκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, σε κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/2) στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου.

Άλλωστε, το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου δήλωνε «παρών» ήταν γνωστό και δεδομένο. Πλέον, έχοντας κλείσει και τυπικά το θέμα του επικεφαλής, αλλά και πραγματοποιήσει παράλληλα μία σειρά επαφών και συναντήσεων σε διάφορες κοινότητες της Πάρου, οι διεργασίες και οι συζητήσεις προχωρούν σε μία σαφώς πιο ολοκληρωμένη βάση πραγμάτων. Επιπλέον, με την οριστική κάθοδο του Κώστα Ροκονίδα, το δημοτικό πολιτικό σκηνικό αναδιαμορφώνεται.

Ροκανίδας: “Παρόντες, ενωμένοι και δυνατοί” 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Ροκονίδας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, σε αποκλειστική του δήλωση στη «Φωνή της Πάρου» τόνισε τα εξής:

«Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας, ως συνέχεια της δέσμευσης που είχαμε αναλάβει στη συγκέντρωση του ψηφοδελτίου μας στις 20 Νοέμβρη στο ΕΠΑΛ.
Τότε είχαμε ξεκαθαρίσει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου θα είναι παρούσα στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο μόνος άλλωστε δημοτικός συνδυασμός με σταθερή παρουσία από το 2010 για τέταρτη φορά στις εκλογές, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου και του επικεφαλής της.

Είχαμε επίσης δεσμευτεί ότι στο πρώτο δίμηνο του 2023 θα ανακοινώσουμε ποιος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Είμαστε συνεπείς και σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου παραμένει ο υποφαινόμενος.
Οι αποφάσεις αυτές καθορίστηκαν από μια σειρά παράγοντες που είναι αποτέλεσμα των αρχών αλλά και της διαδρομής τόσο της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, όσο και του επικεφαλής του συνδυασμού.

Στην 12χρονη παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου στα κοινά του τόπου μας κατακτήσαμε αν μη τι άλλο σαν συνδυασμός την εκτίμηση του Παριανού λαού, ανεξάρτητα εάν μας ψήφισε ή όχι, έχοντας οδηγό μας πάντα τη συνέπεια, την αγωνιστική διάθεση και τη διεκδίκηση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Η παρουσία αυτή ήταν προφανώς εντονότερη την τελευταία τετραετία με δεδομένη την εκλογική δύναμη που μας έδωσε ο Παριανός λαός με την ψήφο του. Ήμασταν παρόντες για όλα και σε όλα τα λαϊκά ζητήματα και προβλήματα του νησιού μας παρά τις δυσκολίες να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, τις παρεμβάσεις μας, τις δράσεις μας, με τις Παριανές και τους Παριανούς λόγω πανδημίας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες όμως με κάθε τρόπο μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναδείξαμε μια σειρά ζητήματα όπως: σχολική στέγη, ζητήματα πολιτισμού και αθλητισμού, προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία αλλά και συνολικά το πρόβλημα της δημόσιας υγείας, προβλήματα καθαριότητας των οικισμών και της διαχείρισης συνολικά των απορριμμάτων, μείωση των δημοτικών τελών, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, κυκλοφοριακό και ασφάλεια πεζών, συντήρηση επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου και επανασχεδιασμός τους, αυθαιρεσίες – καταπατήσεις δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και παραλιών, χώρους στάθμευσης, προβλήματα λιμενικών εγκαταστάσεων.

Όταν σήμερα άλλοι ανακαλύπτουν τα προβλήματα του νησιού και τα αδιέξοδα της άναρχης «ανάπτυξης» που είναι απόρροια του συστήματος που ζούμε, εμείς τα έχουμε επισημάνει και έχουμε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ανοίγοντας μέτωπα, συμμετέχοντας και στηρίζοντας κινήματα, παίρνοντας θέση και διεκδικώντας λύσεις για κάθε ζήτημα που αφορά το νησί μας στηρίζοντας τα συμφέροντα των πολλών. Υγεία – ανεμογεννήτριες – φέρουσα ικανότητα του νησιού – πρωτογενής τομέας – οικιστική ανάπτυξη – υποδομές κάθε μορφής – ανέλκυση Σαμίνα – διαχείριση υδάτινων πόρων και πάει λέγοντας. Ήμασταν πάντα δίπλα στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού μας στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους και τους αγώνες τους.

Αυτά τα 4 χρόνια κατακτήσαμε πολλά: κάναμε πράξη αυτό που άλλοι διεκδικούν στα λόγια. Αποδείξαμε ότι η πολιτική συμφωνία πάνω σε προγραμματικές αρχές, αξίες και ιδανικά μπορεί να ξεπερνά τις λίγες ή περισσότερες διαφωνίες, να καλλιεργεί μια βαθύτερη σχέση και να αναδεικνύει ώριμη πολιτική σκέψη με καθαρό προσανατολισμό πράγμα που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Στη βάση της πολιτικής μας συμφωνίας προχωράμε με κριτήριο όχι απλά αν ο επικεφαλής είναι αρεστός αλλά εάν τελικά το πρόγραμμα του συνδυασμού και η αγωνιστική διαδρομή του μπορούν να φέρουν το «νέο». Κάποιοι θέλουν και προσπαθούν την ντομπροσύνη και την πολιτική μας καθαρότητα να την κάνουν μειονέκτημα. Λαθεύουν. Ο Παριανός λαός έχει δείξει την εκτίμηση του σε μια αξία διαχρονική, που αποδεικνύεται και με την εκλογική άνοδο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, ενώ δεν είναι σε αντιστοιχία με τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ κάτι που δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε εδώ.

Οι θεωρητικοί εφευρέτες της «ανεξαρτησίας» και του «όλοι μαζί» στοχοποιούν τη Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου στο όνομα της «λαθολογίας» με επεξεργασμένη τακτική, την πλαγιοκόπηση της και την εκλογική της αποδυνάμωση. Έτσι πιστεύουν ότι θα πετύχουν το στόχο τους αλλά θα απογοητευθούν.

Είμαστε παρόντες, ενωμένοι, δυνατοί και η μόνη επιλογή του Παριανού λαού για να αλλάξει “ρότα“ το καράβι σε μια κρίσιμη στιγμή για το νησί μας. Γιατί θα το ξαναπούμε, η Πάρος δεν έχει ανάγκη από αλλαγή διαχειριστή που πλέει σε «ίδιες θάλασσες» αλλά από μια δημοτική αρχή που θα μπορεί να εμπνέει το σύνολο του Παριανού λαού, να διεκδικεί τα δικαιώματα του, να βρίσκουν δρόμο επίλυσης οι καθημερινές του ανάγκες και μια δύναμη που θα προασπίζεται ασυμβίβαστα τα συμφέροντα του τόπου.

Για αυτό εμείς είμαστε εδώ, παρόντες, μάχιμοι και από καλύτερες θέσεις διεκδικούμε τη ψήφο κάθε Παριανής και Παριανού, εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, νεολαίου, αγρότη, ψαρά, κτηνοτρόφου, ώστε να είμαστε εμείς η νέα δημοτική αρχή».

Η άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου

Με συνεχή και σταθερή παρουσία στις τελευταίες τρεις εκλογικές «μάχες» για τον δήμο Πάρου, ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχει καταγράψει μία ανοδική πορεία -που εκτός των άλλων είναι αποτέλεσμα αναγνώρισης αλλά και πολιτικής αξιοπιστίας- και αποτυπώνεται στα εκλογικά ποσοστά όλων των αναμετρήσεων.
Το 2010, την πρώτη φορά που η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές, έλαβε ποσοστό 8,24% και εξέλεξε 1 έδρα. Ακολούθως, το 2014 πήρε ποσοστό 11,14% και κατέλαβε 2 έδρες, ενώ το 2019 «άγγιξε» τη δημαρχία καθώς έλαβε ποσοστό 48,94% και εξέλεξε 13 έδρες.
Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις επικεφαλής ήταν ο Κώστας Ροκονίδας, με διαφορετική σύνθεση βέβαια στον κορμό του ψηφοδελτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Euro 2024: Με το …καλησπέρα προβάδισμα για Βοσνία

Προκριματικά για το Euro 2024 .. Φαβορί και αουτσάιντερ για τον 10ο όμιλο. Τι λέει η Foxbet.gr

Πανναξιακός ΑΟ: Ποια η θέση του Δήμου για το βοηθητικό γήπεδο;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟ σχετικά με το βοηθητικό γήπεδο "8χ8" στο ΔΑΚ Νάξου

ΠΝΑι – Λεονταρίτης: Αποκτούν οι Κυκλάδες σύγχρονο οδοφωτισμό

Αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν περί τους 8.160 ιστούς στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης

Μήλος: Τουριστική προβολή στην Ιταλία

Χρόνο με το χρόνο η Μήλος μοιάζει να κερδίζει μέρος από την ιταλική αγορά

Σαντορίνη – Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Συνάντηση με υπεύθυνο του ΔΑΠΠΟΣ

Συνάντηση ενημέρωσης της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θήρας με τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Βασίλη Αλαφούζο

Ψηφιακοί ξεναγοί πολιτιστικών δρώμενων σε Ανδρο και Κύθνο

Πολυκαναλική ξενάγηση τεκμηρίων Καϊρείου Βιβλιοθήκης Άνδρου- ψηφιακή ξενάγηση στον λαογραφικό πολιτισμό της Κύθνου

Μήλος – Φόρτωμας: Τριήμερη επίσκεψη και σημαντικές συναντήσεις

Τριήμερη επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στη Μήλο - Τι αναφέρει

Μύκονος: Οι απειλές σε αρχαιολόγους καλά κρατούν

Νέο απειλητικό sms σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Conde Nast Traveller 2023: Πρώτη η Σαντορίνη, δεύτερη η Σύρος και τέταρτη η Νάξος

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά που προτείνει το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό για το 2023 .. Ποια είναι στην 1η δεκάδα

+πλευση: Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις σε ακριτικά νησιά

Οι δράσεις απο την +πλεύση στα νησιά του Αιγαίου

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Στη γειτονιά των αγγέλων ο πατέρας Νικόλαος Μετζητάκος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μετζητάκος - Στον Αγιο Νικόδημο η εξόδιος ακολουθία το μεσημέρι της Κυριακής