Η Πάρος φόρεσε τα γιορτινά της για να τιμήσει την Κοίμηση της Θεοτόκου και την Παναγία της Εκατονταπυλιανής, με την παρουσία πλήθους πιστών, επισήμων και κληρικών.
Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, παρέστη στις εκδηλώσεις εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτα Κακλαμάνη. Στους εορτασμούς παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ τις ιερές ακολουθίες τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιωμένος από ιεράρχες και πλήθος κληρικών.
Η κ. Μονογυιού συμμετείχε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ανταλλάσσοντας ευχές με κατοίκους και επισκέπτες.
Στο μήνυμά της υπογράμμισε:
“Η Παναγία αποτελεί το άγρυπνο βλέμμα που προστατεύει τις Κυκλάδες μας, τους ναυτικούς μας και κάθε ελληνική οικογένεια. Από την Πάρο, στο πνευματικό κέντρο της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, στέλνουμε μήνυμα πίστης, ελπίδας και ενότητας. Οι νησιώτες ξέρουμε ότι η Παναγία είναι η στήριξή μας στις δυσκολίες και η χαρά μας στις ευλογημένες στιγμές.”
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Πάρο να αποτελεί για ακόμη μια χρονιά επίκεντρο του Δεκαπενταύγουστου στο Αιγαίο.
#ΚατερίναΜονογυιού #Πάρος #Εκατονταπυλιανή #Δεκαπενταύγουστος #Κυκλάδες #Πίστη #Ενότητα