Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΟι Σουηδοί "ψηφίζουν" Νάξο για το φετινό καλοκαίρι

Οι Σουηδοί “ψηφίζουν” Νάξο για το φετινό καλοκαίρι

|

Τις Κυκλάδες προτείνει σε χιλιάδες Σουηδούς ταξιδιώτες για το φετινό καλοκαίρι, το δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό Vagabond στο πλαίσιο του δυναμικού προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας.

Το σημαντικότερο ταξιδιωτικό μέσο της Σουηδίας εξηγεί πως «σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι Κυκλάδες προέκυψαν όταν ο Ποσειδώνας μετέτρεψε μερικές νύμφες από τη γύρω περιοχή σε νησιά. Από τα 220 νησιά του Αρχιπελάγους– προτείνονται οκτώ που δεν πρέπει να χάσετε».

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Νάξος που είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, με ψηλά βουνά, καταπράσινες κοιλάδες, κατάφυτα φαράγγια και εκπληκτικές φυσικές γωνιές.

Ακολουθεί η Άνδρος που διαθέτει μεγάλη ναυτική παράδοση και τοπίο που δεν μοιάζει με τα άλλα νησιά και με οροσειρές που ενώνονται με πλατιές πεδιάδες, ρυάκια και πλούσια βλάστηση.

Ακολουθούν η λαμπερή Μύκονος, το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας και η διαχρονική Σαντορίνη που είναι ο απόλυτος γαμήλιος προορισμός.

Στην 5η θέση τα Κουφονήσια συγκινούν τους λάτρεις του εξωτισμού και των θρύλων καθώς έλαβαν την ονομασία αυτή επειδή θεωρούνταν από τους πειρατές «κούφια νησια» λόγω των σπηλαίων.

Η Σύρος φημίζεται για τις νόστιμες λιχουδιές της όπως τη χαλβαδόπιτα και το λουκούμι και η Μήλος γοητεύει με τους γεωλογικούς σχηματισμούς και τα χρώματα της.

Την έκπληξη στη λίστα κάνει η Ιος με τα 32 χλμ αμμώδους ακτογραμμής. Οι χρυσαφένιες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα μαγικό μέρος όπου γυρίστηκαν μέρη της ταινίας «The Big Blue». (σ.σ. εδώ μπερδεύτηκαν με την Αμοργό)…

Την εικόνα για την ερχόμενη σεζόν και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μεταφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωποι των προορισμών της λίστας: «Τα μηνύματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι θετικά. Εμπλουτίζουμε το αφήγημα μας με πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Ios Festival και στηρίζουμε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς. Η Ίος κάθε χρόνο εξελίσσεται και εμφανίζεται διαφορετική, γεγονός που την καθιστά ελκυστική σε Ελληνες και διεθνείς επισκέπτες, αλλά και πολλούς repeaters», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

«Σημαντική επισκεψιμότητα αναμένεται να έχει η Νάξος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα το βλέμμα μας είναι σταθερά στραμμένο σε διεθνείς αγορές που φέτος μπορεί κάνουν τη διαφορά στο νησί της Αριάδνης και τις Μικρές Κυκλάδες όπως η Ιταλία, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Σκανδιναβία», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

«Η Άνδρος εμφανίζει αξιόλογες ταξιδιωτικές ροές στα εορταστικά τριήμερα του 2023. Μέλημα μας παραμένει η Ελληνική αγορά, συνδυαστικά με τη διεθνή προβολή του προορισμού που φέτος έχει “πρωταγωνιστήσει” σε λίστες διεθνών ΜΜΕ όπως του CNBC, του Euronews και του Wanderlust Marriage έπειτα από συντονισμένες δράσεις», ανέφερε ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"