Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη 20 Αυγούστου, στην Αμοργό, στο πλαίσιο δράσεων που σχετίζονται με την ανακοίνωση του νέου Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες».
Κατά την παραμονή του στο νησί, ο υπουργός θα επισκεφθεί περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, ενώ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον δήμαρχο και εκπροσώπους τοπικών φορέων.
Στόχος των επαφών είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές ανάπτυξης και προστασίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της περιοχής.
Το νέο θαλάσσιο πάρκο, που έχει προκαλέσει και αντιδράσεις, στοχεύει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων στις Νότιες Κυκλάδες, ενσωματώνοντας σημαντικά θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χθες, με Προεδρικό Διάταγμα, το «Αμοργόραμα» απέκτησε επίσημο θεσμικό πλαίσιο, θωρακίζοντας την Αμοργό και τα γειτονικά νησιά από πρακτικές όπως η υπεραλίευση, που απειλούν την ισορροπία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
#Αμοργός #Περιβάλλον #ΣταύροςΠαπασταύρου #ΘαλάσσιοΠάρκο #ΝότιεςΚυκλάδες #ΥΠΕΝ #NaxosPress