Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΝοσοκομείο Σύρου: Η απάντηση της Διοίκησης για το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής

Νοσοκομείο Σύρου: Η απάντηση της Διοίκησης για το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής

|

Ανακοίνωση για την απόφαση κλεισίματος της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σύρου (σ.σ. από την 17η Ιουνίου λόγω εργασιών για την αναβάθμισή της) εξέδωσε η διοίκηση απαντώντας στις αντιδράσεις σύμφωνα με τις οποίες το νοσοκομείο ουσιαστικά δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί για δυο μήνες τα περιστατικά , με μόνη διέξοδο σε πολλές περιπτώσεις να αποτελούν οι αεροδιακομιδές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Σύρου, έχει προβλεφθεί η μετακίνηση των κλινών της παθολογικής κλινικής σε άλλες κλινικές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του νοσοκομείου Σύρου αναφέρει : 

«1. Το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» το πρώτο ιδρυθέν νοσοκομείο της ελεύθερης Ελλάδος, επιλέχθηκε να αναβαθμίσει τις κτηριακές του εγκαταστάσεις με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η παραπάνω χρηματοδότηση άνω των 900.000 ευρώ προβλέπει την δημιουργία καινούργιων μπάνιων στους θαλάμους νοσηλείας καθώς και εργασίες τοιχοποιίας, τοποθέτηση καινούργιων πατωμάτων και οροφών.

Είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που διαδραματίζονται στο ίδρυμά μας, που μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου ( θερμοπρόσοψη, ενεργειακά κουφώματα, τοποθέτηση ηλεκτρικών συσσωρευτών ) που έχει προγραμματισθεί και δημοπρατηθεί ( κόστος 5.000.000ευρώ) θα αλλάξει ριζικά το νοσοκομείο μας δίνοντας στους πολίτες των Κυκλάδων, αλλά και των τουριστών που μας επισκέπτονται ένα σύγχρονο, αξιόπιστο με πράσινο αποτύπωμα Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο.

2. Για να επιτελεστούν όλες οι παραπάνω εργασίες εξασφαλίζοντας τόσο την ασφάλεια, αλλά και την ηρεμία των ασθενών μας, η Διοίκηση μετά από συνάντηση που υπήρξε με όλους τους Διευθυντές κλινικών αποφάσισε την μετακίνηση των είκοσι οκτώ (28) κρεβατιών της παθολογικής κλινικής σε χώρους που στεγάζονται άλλες κλινικές (Χειρουργική, Μαιευτική, Παιδιατρική) καθώς και την δημιουργία θαλάμων νοσηλείας σε υφιστάμενος χώρους που τηρούν όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας θάλαμος νοσηλείας ( οξυγόνο, κενό αέρος).

Με αυτό τον τρόπο την Δευτέρα 17.06.2024 με την έναρξη των εργασιών όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς της παθολογικής κλινικής σε σύνολο είκοσι τρεις (23) είχαν μεταφερθεί σε κατάλληλες κλίνες.

3. Οι θάλαμοι νοσηλείας της καρδιολογική κλινική δεν έχουν μετακινηθεί από την αρχική τους τοποθέτηση αφού καταλαμβάνουν χώρο στην πτέρυγα που δεν γίνονται εργασίες ενώ οι στεφανιαία μονάδα (3 κρεβάτια ) έχει μεταφερθεί αυτούσια μαζί με όλο τον εξοπλισμό της (αναπνευστήρες, monitoring, κρεβάτια) σε κατάλληλο χώρο, χωρίς να υποστεί καμία μείωση κλινών ή διακοπή λειτουργείας.

4. Η δυναμικότητα του νοσοκομείο μαζί με την ακούραστη στήριξη της πλειονότητας των εργαζομένων του νοσοκομείου (Τεχνικό, Διοικητικό, Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό), που έχουν ενστερνισθεί την αλλαγή που θα προσδώσουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες εργασίες στο Νοσοκομείο μας ,δουλεύει για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Λυπόμαστε που υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι το Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» θα πρέπει να παραμείνει στάσιμο… Ευτυχώς είναι μειονότητα.

Η πλειοψηφία ζητά, θέλει και θα έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ατυχήματα με γουρούνες: Ένας καλοκαιρινός «εφιάλτης» για τα νησιά

Γιατροί περιγράφουν ότι «η μισή εφημερία είναι περιστατικά με γουρούνες» – Τουρίστες έως 25 ετών τα κύρια θύματα, με τραυματισμούς από απλά κατάγματα έως θανατηφόρες κακώσεις

Νάξος: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Ψάξε στο όνειρό μας» (αφίσα)

Το αφιέρωμα στη Νάξο δεν αποτελεί απλώς μια συναυλία, αλλά μια γιορτή μνήμης και τιμής στον καλλιτέχνη που σημάδεψε την ελληνική μουσική σκηνή

Ανανέωσε με Τσουγκαράκη ο ΑΠΑΣ Νάξου – Ανακοίνωση φιλικών αγώνων προετοιμασίας

Ο έμπειρος σέντερ συνεχίζει στη Νάξο, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμα φιλικών για τον Σεπτέμβριο ενόψει της σεζόν 2025-26 στη National League 1.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Κακλαμανάκεια 2025» στην Αμοργό

Ο ΑΝΠΟ Αμοργού και ο Δήμος Αμοργού τίμησαν την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Νίνου στην τελετή λήξης του θεσμού προς τιμήν του Νίκου Κακλαμανάκη.

Μύκονος: Τραγωδία σε ξενοδοχείο του Ορνού – Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα δωματίου

Δύο νεαροί Βραζιλιάνοι βρέθηκαν αναίσθητοι σε πισίνα ξενοδοχείου – Ο ένας διασώθηκε, ο άλλος ανασύρθηκε νεκρός. Στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγα και σακουλάκια με λευκή σκόνη.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Γιος του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, την πολιτική και τον πολιτισμό

Αμοργός: Η «Γιορτή του Παστελιού» επιστρέφει στη Λόζα Χώρας

ην Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στις 20:00, ο Σύλλογος «Σημωνίδης» μας καλεί σε μια γιορτή γεύσεων, μουσικής και παράδοσης με παστέλι, ψημένη ρακή, χορό και τραγούδι ως το πρωί.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου

Το Σάββατο 30 Αυγούστου στον χώρο της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Νάξου

Ριζική Προστατεκτομή: Η Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη με Μακροχρόνια Οφέλη

Η ριζική προστατεκτομή αποτελεί τη θεραπεία εκλογής σε κατάλληλα επιλεγμένους ασθενείς, προσφέροντας υψηλά ποσοστά ίασης και διατήρηση καλής ποιότητας ζωής

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.