Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΝίκος Συρμαλένιος: «Δεν νοιώθετε καμιά ντροπή που ο Πρωθυπουργός σας έλεγε ψέματα;»

Νίκος Συρμαλένιος: «Δεν νοιώθετε καμιά ντροπή που ο Πρωθυπουργός σας έλεγε ψέματα;»

|

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξης Τσίπρας και ογδόντα επτά Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Τώρα που αποκαλύφθηκε ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν με την επιβεβαίωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης και κατά τα προβλεπόμενα από το κράτος δικαίου Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έλεγε ψέματα, οι βουλευτές και τα μέλη της ΝΔ άραγε δεν προβληματίζονται; Δεν νοιώθουν ντροπή που ο Πρωθυπουργός ψεύδεται ασυστόλως; Ή άραγε είναι τόσο χοντρόπετσοι, προκειμένου να διεκδικήσουν ξανά μια θέση στη Βουλή ή στην εξουσία; Τα παραπάνω ερωτήματα έθεσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας κατά τη συζήτηση επί της πρότασης  δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Και συνεχίζοντας, ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε ότι πλέον είναι πολλά τα «γιατί» και απλώνονται στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Υπάρχουν πολλά «γιατί» για το ότι είμαστε η πρώτη χώρα που είχαμε τα περισσότερα θύματα από την πανδημία ανά εκατομμύριο κατοίκους ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί η κυβέρνηση κάνει συνεχώς απευθείας αναθέσεις, μοιράζοντας πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε φίλους και «ημετέρους», γιατί έχει αφήσει αλώβητη την αισχροκέρδεια στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και στα διυλιστήρια, γιατί δεν μειώνει το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, γιατί οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες κοροϊδεύοντας τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά και με την κατάργηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, γιατί κοροϊδεύει τους μισθωτούς ότι θα πάρουν αυξήσεις, αλλά μέχρι να πάρουν τις αυξήσεις έχουν χάσει πάνω από 40% του εισοδήματός τους, γιατί έφτιαξε έναν Πτωχευτικό Κώδικα που πτωχεύει τα φυσικά πρόσωπα και οδηγεί σε πλειστηριασμούς δεκάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών. Υπάρχουν πολλά «γιατί». Αυτά τα «γιατί», όμως, θα απαντηθούν στις κάλπες, θα απαντηθούν με πάταγο και εκκωφαντικά, γιατί ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο».

Δείτε την ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου:

 «Αντιπαρέρχομαι το παραλήρημα του προηγούμενου ομιλητή της Νέας Δημοκρατίας, του κυρίου Κέλλα, ο οποίος πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και δεν είπε ούτε μία κουβέντα για το θέμα της μομφής ούτε μία κουβέντα για το θέμα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών. Ακολούθησε τον γνωστό αντιπερισπασμό και προσπάθησε να ξαναζεστάνει τα επιχειρήματα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που χρησιμοποιήσατε κατά κόρον σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας, από το 2015 έως το 2019. Μόνο για τις συντάξεις με τις Πρέσπες δεν μας είπατε ότι ανταλλάξαμε τότε. Μόνο αυτό ξεχάσατε.

Αλλά εγώ θα ξεκινήσω με το εξής ερώτημα, το οποίο νομίζω ότι ο κάθε απλός άνθρωπος αυτής της χώρας -ο κάθε καλόπιστος απλός άνθρωπος- που παρακολουθεί το θέμα των υποκλοπών, έχει: Τώρα που αποκαλύφθηκαν όλα ότι έγιναν και με τη βούλα, με την επιβεβαίωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης και κατά τα προβλεπόμενα από το κράτος δικαίου Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σάς έλεγε ψέματα, δεν προβληματίζεστε; Ή δεν είναι αλήθεια ότι έλεγε σε αυτό το Βήμα ότι «εγώ είμαι τριάντα χρόνια φίλος με τον κ. Χατζηδάκη και πώς είναι δυνατόν να τον παρακολουθώ» ή ότι «ο ανώτατος Αρχηγός του στρατεύματος, ο κ. Φλώρος, είναι δυνατόν να παρακολουθείται από εμάς»; Λοιπόν, έλεγε ψέματα ή δεν έλεγε ψέματα ο Πρωθυπουργός; Αν μπορείτε ισχυριστείτε το.

Δεν νιώθετε, λοιπόν, καμία ντροπή, αγαπητοί συνάδελφοι της Συμπολίτευσης και της Κυβέρνησης, που ο Πρωθυπουργός σας ψεύδεται ασυστόλως; Δεν σας προβληματίζει τίποτα; Είσαστε τόσο χοντρόπετσοι προκειμένου να διεκδικήσετε ξανά μια θέση στη Βουλή ή στην εξουσία;

Ειλικρινά, στη θέση σας, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα μπορούσα να σηκώσω τέτοιο βάρος. Τώρα, πλέον, για εσάς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Και ξέρετε ότι οι υποκλοπές και η λειτουργία του παρακράτους ή του ρυπαρού κυκλώματος, όπως παραδέχεστε, με αρχιερέα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν είναι απλώς ένα πταίσμα. Πρόκειται για τη μέγιστη εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί η δημοκρατία δεν είναι ένα απλό πράγμα, είναι ένα από τα μέγιστα αγαθά για τα οποία ο ελληνικός λαός διαχρονικά έδωσε σκληρούς αγώνες και έχυσε πολύ αίμα.

Το να σφυρίζετε, λοιπόν, αδιάφοροι, στηριζόμενοι στη μονοφωνική δικτατορία που έχετε επιβάλει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν σας πάει πολύ μακριά, διότι, όπως λέει και ο λαός μας, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ούτε μπορείτε επ’ άπειρον να συνεχίζετε να διαστρεβλώνετε ή να διαγράφετε την πραγματικότητα με φθηνούς αντιπερισπασμούς του τύπου «η Μαρία στο νησάκι», που είναι ένα θέμα συνεχιζόμενης έρευνας ή τις δήθεν σακούλες από τον Καλογρίτσα προς το Μαξίμου από έναν επιχειρηματία που δεν κατάφερε να πληρώσει ούτε την εγγύηση για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Και εδώ, λοιπόν, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Μου κάνει, βέβαια, εντύπωση ότι ακόμα και νουνεχείς άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, όπως χθες ο κ. Βλάχος ο συνάδελφος, διερωτώνται πώς επιβεβαιώνονται τα στοιχεία. Μα, η ίδια η ΑΔΑΕ δεν έδωσε τα στοιχεία στους πολιτικούς Αρχηγούς και όχι μόνο στον κ. Τσίπρα, ο οποίος πολύ σωστά έπραξε και σύμφωνα με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε κόμματος αυτής της Βουλής ζήτησε από την πιο αρμόδια Αρχή τα στοιχεία της έρευνας, που δεν αφήσατε εσείς με την τυπικά πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών ή με την πλειοψηφία του Προεδρείου της Βουλής να έρθει ο κ. Ράμμος να εκθέσει.

Αυτά τα στοιχεία, κύριε Βλάχο που δεν είστε εδώ παρών τώρα, δεν ήρθαν μέσα από την έρευνα; Από πού ήρθαν; Από τα δημοσιεύματα; Γιατί εχθές σας άκουγα και είστε ένας άνθρωπος πραγματικά νουνεχής –σας έχω γνωρίσει από το 2012 που είμαστε συνάδελφοι μαζί- και δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να διαστρεβλώνετε και εσείς την πραγματικότητα.

Και βεβαίως, σήμερα ο Υπουργός κ. Δένδιας δεν αναφέρθηκε καθόλου, σαν να μην υπάρχει το θέμα, έκανε έναν ευπρεπή απολογισμό του έργου του στο Υπουργείο Εξωτερικών. Πολύ καλά έκανε ο άνθρωπος. Είναι ένα θέμα το οποίο θα μπει στη συζήτηση στην προεκλογική με την αντιπαράθεση των θέσεων των κομμάτων, αλλά κουβέντα για το θέμα!

Κυβερνάτε, λοιπόν, αγαπητοί συνάδελφοι, τώρα πλέον σχεδόν τέσσερα χρόνια. Η ώρα της κάλπης, αλλά και της κρίσης του ελληνικού λαού πλησιάζει και κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει. Γνωρίζουμε ότι καλλιεργείτε το σύνθημα «όλοι ίδιοι είστε», ακριβώς για να μην μετέχουν στις κάλπες τα πιο απαιτητικά στρώματα της κοινωνίας, η νεολαία και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Εμείς καλούμε μαζικά τη νεολαία και τον ελληνικό λαό να συμμετάσχουν και να βάλουν τα πιο απαιτητικά ερωτήματα στον προεκλογικό διάλογο, για να απαντήσουν οι πολιτικές δυνάμεις που αποφεύγουν συστηματικά και ιδιαίτερα μιλάμε για τον Πρωθυπουργό που αποφεύγει τον διάλογο, αποφεύγει τον τηλεοπτικό διάλογο, όπως έκανε το 2019, αλλά και μέχρι σήμερα, στα προβλήματα, στα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Και υπάρχουν πολλά «γιατί» στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Υπάρχουν πολλά «γιατί» για τα θέματα, όπως το γιατί είμαστε η πρώτη χώρα που είχαμε τα περισσότερα θύματα από την πανδημία ανά εκατομμύριο κατοίκους ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί δεν μονιμοποιήσατε χιλιάδες γιατρούς στο ΕΣΥ, γιατί προχωρήσατε απευθείας σε αναθέσεις πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε φίλους και «ημετέρους», γιατί αφήσατε αλώβητη την αισχροκέρδεια στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και στα διυλιστήρια, γιατί δεν μειώνετε το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, γιατί οξύνετε τις κοινωνικές ανισότητες κοροϊδεύοντας τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά και με την κατάργηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, γιατί κοροϊδεύετε τους μισθωτούς ότι θα πάρουν αυξήσεις, αλλά μέχρι να πάρουν τις αυξήσεις έχουν χάσει πάνω από 40% του εισοδήματός τους, γιατί φτιάξατε έναν Πτωχευτικό Κώδικα που πτωχεύει τα φυσικά πρόσωπα και οδηγεί σε πλειστηριασμούς δεκάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών.

Υπάρχουν πολλά «γιατί». Αυτά τα «γιατί», όμως, θα απαντηθούν στις κάλπες που είστε υποχρεωμένοι να στήσετε το αργότερο πριν το καλοκαίρι και θα απαντηθούν με πάταγο και εκκωφαντικά, γιατί ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Όσο και αν νομίζετε, με τη μαζική συμμετοχή του ο λαός θα δώσει μήνυμα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, σαρώνοντας στημένες δημοσκοπήσεις και καλοπληρωμένους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τα POS μπαίνουν παντού και σύνδεση με ταμειακές μηχανές

Απέτυχαν τα κίνητρα για e-συναλλαγές – Οι προθεσμίες για τις επιχειρήσεις – Voucher 230 ευρώ για αντικατάσταση μηχανισμού έκδοσης αποδείξεων.

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας για “Blue Star Naxos” και έκτακτη δρομολόγηση αύριο του “Διαγόρα”

Στις 7 το απόγευμα σήμερα το Blue Star Naxos θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Που θα ταξιδέψει αύριο ο "Διαγόρας"

NASA: Η μεγαλύτερη “μαύρη τρύπα” εντοπίστηκε και είναι …τεράστια

Η μαύρη τρύπα έχει μάζα πάνω από 30 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ηλιου

Project Ελληνικό: “Αντίο” από την Πειραιώς, τι θα κάνει η Eurobank

Αποχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς από το project στο Ελληνικό, το εξετάζει και η Eurobank!

Φοβούνται οι εκπαιδευτικοί την Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί ανησυχία στους εκπαιδευτικούς - Παρότι οι περισσότεροι παραδέχονται πως δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, εκφράζουν επιφυλάξεις για το τεχνολογικό μέλλον

Μ. Βρετανία: Το Μάνστεστερ χρεώνει τους επισκέπτες (!!!)

Το Μάντσεστερ γίνεται η πρώτη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που χρεώνει τους τουρίστες για να το επισκεφθούν - ξεκινάει από την 1η Απριλίου

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Αυτός είναι ο λόγος που δεν βρεθήκαμε στο Final 4 Εφήβων

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια για τη μη συμμετοχή του στο Final-4 Εφήβων που έγινε στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα

Ξεκίνησαν εργασίες για την βελτίωση του τουριστικού καταφυγίου στη πόλη της Νάξου

Από σήμερα (31/03) ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση μέσων αγκυροβολίας τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Νάξου - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Κρήτη με τις Κυκλάδες

Οκτώ δρομολόγια θα έχουμε σε καθμερινή βάση που θα συνδέουν τις Κυκλάδες με την Κρήτη - Ποια θα προσεγγίσουν Νάξο και Πάρο

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Έκτακτο -Blue Star Naxos: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Εκτακτο: To “Blue Star Naxos” το πρωί της Τετάρτης σε δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση το σημερινό απαγορευτικό - Πως θα κινηθούν τα πλοία αύριο Τετάρτη