Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΝίκος Συρμαλένιος: «Δεν νοιώθετε καμιά ντροπή που ο Πρωθυπουργός σας έλεγε ψέματα;»

Νίκος Συρμαλένιος: «Δεν νοιώθετε καμιά ντροπή που ο Πρωθυπουργός σας έλεγε ψέματα;»

|

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξης Τσίπρας και ογδόντα επτά Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Τώρα που αποκαλύφθηκε ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν με την επιβεβαίωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης και κατά τα προβλεπόμενα από το κράτος δικαίου Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έλεγε ψέματα, οι βουλευτές και τα μέλη της ΝΔ άραγε δεν προβληματίζονται; Δεν νοιώθουν ντροπή που ο Πρωθυπουργός ψεύδεται ασυστόλως; Ή άραγε είναι τόσο χοντρόπετσοι, προκειμένου να διεκδικήσουν ξανά μια θέση στη Βουλή ή στην εξουσία; Τα παραπάνω ερωτήματα έθεσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας κατά τη συζήτηση επί της πρότασης  δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Και συνεχίζοντας, ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε ότι πλέον είναι πολλά τα «γιατί» και απλώνονται στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Υπάρχουν πολλά «γιατί» για το ότι είμαστε η πρώτη χώρα που είχαμε τα περισσότερα θύματα από την πανδημία ανά εκατομμύριο κατοίκους ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί η κυβέρνηση κάνει συνεχώς απευθείας αναθέσεις, μοιράζοντας πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε φίλους και «ημετέρους», γιατί έχει αφήσει αλώβητη την αισχροκέρδεια στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και στα διυλιστήρια, γιατί δεν μειώνει το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, γιατί οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες κοροϊδεύοντας τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά και με την κατάργηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, γιατί κοροϊδεύει τους μισθωτούς ότι θα πάρουν αυξήσεις, αλλά μέχρι να πάρουν τις αυξήσεις έχουν χάσει πάνω από 40% του εισοδήματός τους, γιατί έφτιαξε έναν Πτωχευτικό Κώδικα που πτωχεύει τα φυσικά πρόσωπα και οδηγεί σε πλειστηριασμούς δεκάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών. Υπάρχουν πολλά «γιατί». Αυτά τα «γιατί», όμως, θα απαντηθούν στις κάλπες, θα απαντηθούν με πάταγο και εκκωφαντικά, γιατί ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο».

Δείτε την ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου:

 «Αντιπαρέρχομαι το παραλήρημα του προηγούμενου ομιλητή της Νέας Δημοκρατίας, του κυρίου Κέλλα, ο οποίος πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και δεν είπε ούτε μία κουβέντα για το θέμα της μομφής ούτε μία κουβέντα για το θέμα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών. Ακολούθησε τον γνωστό αντιπερισπασμό και προσπάθησε να ξαναζεστάνει τα επιχειρήματα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που χρησιμοποιήσατε κατά κόρον σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας, από το 2015 έως το 2019. Μόνο για τις συντάξεις με τις Πρέσπες δεν μας είπατε ότι ανταλλάξαμε τότε. Μόνο αυτό ξεχάσατε.

Αλλά εγώ θα ξεκινήσω με το εξής ερώτημα, το οποίο νομίζω ότι ο κάθε απλός άνθρωπος αυτής της χώρας -ο κάθε καλόπιστος απλός άνθρωπος- που παρακολουθεί το θέμα των υποκλοπών, έχει: Τώρα που αποκαλύφθηκαν όλα ότι έγιναν και με τη βούλα, με την επιβεβαίωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης και κατά τα προβλεπόμενα από το κράτος δικαίου Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σάς έλεγε ψέματα, δεν προβληματίζεστε; Ή δεν είναι αλήθεια ότι έλεγε σε αυτό το Βήμα ότι «εγώ είμαι τριάντα χρόνια φίλος με τον κ. Χατζηδάκη και πώς είναι δυνατόν να τον παρακολουθώ» ή ότι «ο ανώτατος Αρχηγός του στρατεύματος, ο κ. Φλώρος, είναι δυνατόν να παρακολουθείται από εμάς»; Λοιπόν, έλεγε ψέματα ή δεν έλεγε ψέματα ο Πρωθυπουργός; Αν μπορείτε ισχυριστείτε το.

Δεν νιώθετε, λοιπόν, καμία ντροπή, αγαπητοί συνάδελφοι της Συμπολίτευσης και της Κυβέρνησης, που ο Πρωθυπουργός σας ψεύδεται ασυστόλως; Δεν σας προβληματίζει τίποτα; Είσαστε τόσο χοντρόπετσοι προκειμένου να διεκδικήσετε ξανά μια θέση στη Βουλή ή στην εξουσία;

Ειλικρινά, στη θέση σας, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα μπορούσα να σηκώσω τέτοιο βάρος. Τώρα, πλέον, για εσάς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Και ξέρετε ότι οι υποκλοπές και η λειτουργία του παρακράτους ή του ρυπαρού κυκλώματος, όπως παραδέχεστε, με αρχιερέα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν είναι απλώς ένα πταίσμα. Πρόκειται για τη μέγιστη εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί η δημοκρατία δεν είναι ένα απλό πράγμα, είναι ένα από τα μέγιστα αγαθά για τα οποία ο ελληνικός λαός διαχρονικά έδωσε σκληρούς αγώνες και έχυσε πολύ αίμα.

Το να σφυρίζετε, λοιπόν, αδιάφοροι, στηριζόμενοι στη μονοφωνική δικτατορία που έχετε επιβάλει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν σας πάει πολύ μακριά, διότι, όπως λέει και ο λαός μας, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ούτε μπορείτε επ’ άπειρον να συνεχίζετε να διαστρεβλώνετε ή να διαγράφετε την πραγματικότητα με φθηνούς αντιπερισπασμούς του τύπου «η Μαρία στο νησάκι», που είναι ένα θέμα συνεχιζόμενης έρευνας ή τις δήθεν σακούλες από τον Καλογρίτσα προς το Μαξίμου από έναν επιχειρηματία που δεν κατάφερε να πληρώσει ούτε την εγγύηση για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Και εδώ, λοιπόν, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Μου κάνει, βέβαια, εντύπωση ότι ακόμα και νουνεχείς άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, όπως χθες ο κ. Βλάχος ο συνάδελφος, διερωτώνται πώς επιβεβαιώνονται τα στοιχεία. Μα, η ίδια η ΑΔΑΕ δεν έδωσε τα στοιχεία στους πολιτικούς Αρχηγούς και όχι μόνο στον κ. Τσίπρα, ο οποίος πολύ σωστά έπραξε και σύμφωνα με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε κόμματος αυτής της Βουλής ζήτησε από την πιο αρμόδια Αρχή τα στοιχεία της έρευνας, που δεν αφήσατε εσείς με την τυπικά πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών ή με την πλειοψηφία του Προεδρείου της Βουλής να έρθει ο κ. Ράμμος να εκθέσει.

Αυτά τα στοιχεία, κύριε Βλάχο που δεν είστε εδώ παρών τώρα, δεν ήρθαν μέσα από την έρευνα; Από πού ήρθαν; Από τα δημοσιεύματα; Γιατί εχθές σας άκουγα και είστε ένας άνθρωπος πραγματικά νουνεχής –σας έχω γνωρίσει από το 2012 που είμαστε συνάδελφοι μαζί- και δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να διαστρεβλώνετε και εσείς την πραγματικότητα.

Και βεβαίως, σήμερα ο Υπουργός κ. Δένδιας δεν αναφέρθηκε καθόλου, σαν να μην υπάρχει το θέμα, έκανε έναν ευπρεπή απολογισμό του έργου του στο Υπουργείο Εξωτερικών. Πολύ καλά έκανε ο άνθρωπος. Είναι ένα θέμα το οποίο θα μπει στη συζήτηση στην προεκλογική με την αντιπαράθεση των θέσεων των κομμάτων, αλλά κουβέντα για το θέμα!

Κυβερνάτε, λοιπόν, αγαπητοί συνάδελφοι, τώρα πλέον σχεδόν τέσσερα χρόνια. Η ώρα της κάλπης, αλλά και της κρίσης του ελληνικού λαού πλησιάζει και κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει. Γνωρίζουμε ότι καλλιεργείτε το σύνθημα «όλοι ίδιοι είστε», ακριβώς για να μην μετέχουν στις κάλπες τα πιο απαιτητικά στρώματα της κοινωνίας, η νεολαία και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Εμείς καλούμε μαζικά τη νεολαία και τον ελληνικό λαό να συμμετάσχουν και να βάλουν τα πιο απαιτητικά ερωτήματα στον προεκλογικό διάλογο, για να απαντήσουν οι πολιτικές δυνάμεις που αποφεύγουν συστηματικά και ιδιαίτερα μιλάμε για τον Πρωθυπουργό που αποφεύγει τον διάλογο, αποφεύγει τον τηλεοπτικό διάλογο, όπως έκανε το 2019, αλλά και μέχρι σήμερα, στα προβλήματα, στα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Και υπάρχουν πολλά «γιατί» στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Υπάρχουν πολλά «γιατί» για τα θέματα, όπως το γιατί είμαστε η πρώτη χώρα που είχαμε τα περισσότερα θύματα από την πανδημία ανά εκατομμύριο κατοίκους ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί δεν μονιμοποιήσατε χιλιάδες γιατρούς στο ΕΣΥ, γιατί προχωρήσατε απευθείας σε αναθέσεις πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε φίλους και «ημετέρους», γιατί αφήσατε αλώβητη την αισχροκέρδεια στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και στα διυλιστήρια, γιατί δεν μειώνετε το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, γιατί οξύνετε τις κοινωνικές ανισότητες κοροϊδεύοντας τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά και με την κατάργηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, γιατί κοροϊδεύετε τους μισθωτούς ότι θα πάρουν αυξήσεις, αλλά μέχρι να πάρουν τις αυξήσεις έχουν χάσει πάνω από 40% του εισοδήματός τους, γιατί φτιάξατε έναν Πτωχευτικό Κώδικα που πτωχεύει τα φυσικά πρόσωπα και οδηγεί σε πλειστηριασμούς δεκάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών.

Υπάρχουν πολλά «γιατί». Αυτά τα «γιατί», όμως, θα απαντηθούν στις κάλπες που είστε υποχρεωμένοι να στήσετε το αργότερο πριν το καλοκαίρι και θα απαντηθούν με πάταγο και εκκωφαντικά, γιατί ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Όσο και αν νομίζετε, με τη μαζική συμμετοχή του ο λαός θα δώσει μήνυμα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, σαρώνοντας στημένες δημοσκοπήσεις και καλοπληρωμένους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Βρούτσης: Ερχεται αθλητική γιορτή στη Σύρο κάθε Ολυμπιακό έτος

Αθλητική γιορτή στη Σύρο κάθε Ολυμπιακό έτος, προς τιμή του Δημήτριου Βικέλα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

Μάντσεστερ: “Ψηφίζει” Νάξος, Ιος και Σίφνος για το καλοκαίρι του 2024

Ίος, Σίφνος και Νάξος στις ταξιδιωτικές τάσεις του 2024 για τους ταξιδιώτες από Μάντσεστερ - Τι αναφέρουν Κατσαράς, Γκίκας και Ναδάλη

Απογειώθηκαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, “κόλλησαν” οι Κυκλάδες

23 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου - Τι δείχνουν τα στοιχεία του INSETE και τι συνέβη με τις Κυκλάδες

ΠΝΑι – Γ. Λεονταρίτης: Τι αναφέρει για την “άριστη διαχείριση του ΕΣΠΑ 2014-2020”

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Παρακολούθησης και Συντονισμού Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων ο Γ. Λεονταρίτης - Ποια είναι η δέσμευσή του

Πόρος: Στα βήματα Αστυπάλαιας και Χάλκης αλλά μόνο στο “πρασίνισμα”

Ο Πόρος στα ενεργειακά βήματα Χάλκης και Αστυπάλαιας – «Αγνοούνται» ζητήματα όπως απορρίμματα, λύματα κ.ά.

Παρατείνεται το πλαφόν ενοικίων στα εμπορικά ακίνητα και το 2024

Παράταση παίρνει επίσης και το «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά και το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους για βασικά είδη

Ο.ΝΑ.Σ.: Ωρα (10/12) για ετήσια γενική συνέλευση

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ο.ΝΑ.Σ. - Πότε και που

Πάρος – Κ. Μπιζάς: Αντίθετος (με επιχειρήματα) με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Επιστολή από τον νέο Δήμαρχο Πάρου, Κωνσταντίνο Μπιζά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τους Βουλευτές Κυκλάδων για την υπόθεση των ΔΕΥΑ και το μέλλον τους .

Νάξος- Δικηγορικός Σύλλογος: Συνεχίζεται η αποχή έως και την 11η Δεκεμβρίου

Συνεχίζουν την αποχή τους έως και 11/12 τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου

“Καλάθι Χριστουγέννων”: Χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα αλλά με αρνί (!!!)

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει το «Καλάθι των Χριστουγέννων» για έξι κατηγορίες τροφίμων.

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος. 

Δαμαριώνας – “Δάμαρις”: Πρόσκληση (03/12) για να φτιάξουμε λουκουμάδες

Πρόσκληση από το σύλλογο "Δάμαρις" για παρουσία στον Δαμαριώνα την προσεχή Κυριακή. Ποιος ο λόγος;

Attica Group: Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας

Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας με Attica Group, αξίας ενός δισ. - Για συντήρηση, εκσυγχρονισμό πλοίων και μελλοντικά νέες ναυπηγήσεις

Τυροκομείο Πιτταράς προς ΕΑΣ Νάξου: Αποκατάσταση αλήθειας, όχι στην οικειοποίηση της Γραβιέρας Νάξου

Τυροκομείο Πιτταράς προς ΕΑΣ Νάξου "Nα μην οικειοποιηθούν στο μέλλον οποιαδήποτε διάκριση του προϊόντος Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, αν δεν αφορά συγκεκριμένα το προϊόν της επιχείρησής τους"

Αναπληρωτές Καθηγητές: Εκπτωση στα εισιτήριά τους προς τις περιοχές τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Blue Star Chios: Λίγο πριν το μεσημέρι θα περάσει από Σαντορίνη για Πειραιά

Το Blue Star Chios πέρασε το ... απαγορευτικό στην Κρήτη και τώρα επιστρέφει στον Πειραιά μέσω Κυκλάδων