Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜύκονος: Το νησί που έχει μετατραπεί σε χρηματομηχανή (!!!)

Μύκονος: Το νησί που έχει μετατραπεί σε χρηματομηχανή (!!!)

|

Το ολοσέλιδο αφιέρωμα του εβδομαδιαίου τεύχους του περιοδικού Spiegel –με υπογραφή του Claus Hecking- εξηγεί πως η Μύκονος έχει μετατραπεί σε μία «χρηματομηχανή» χάρη στον τουρισμό πολυτελείας στον οποίο ειδικεύεται πλέον το κυκλαδίτικο νησί.

Παρέχει υψηλού επιπέδου και κόστους υπηρεσίες στον τομέα εστίασης και φιλοξενίας, με δωμάτια ξενοδοχείων που μπορεί να φτάνουν στα 700-1.100 ευρώ τη βραδιά, προσφέροντας όμως θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και εντυπωσιακές αμμουδιές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

Παραθέτει και μαρτυρία του διευθυντή ξενοδοχείου κ. Ζήκου, σύμφωνα με τον οποίο αναμένεται καλοκαίρι ρεκόρ για τη Μύκονο, όπου «έρχονται πλούσιοι από όλο τον κόσμο που χαίρονται να ξοδεύουν χρήματα για την ποιότητα».

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, οι ξένοι επισκέπτες αναμένεται να αφήσουν φέτος στην χώρα περί τα 18.5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ της χώρας που βγήκε από τη βαθύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της χάρη στον τουρισμό, συνεχίζει το άρθρο.

Φιλοξενεί και δηλώσεις του πρώην Υπουργού Τουρισμού κ. Κικίλια για την έκρηξη του τουρισμού που δημιουργεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, καθώς και για τη σημασία των ξένων επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην οικονομική κρατική στήριξη προς την ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου πολυτελείας, με αποτέλεσμα τον υπερπενταπλασιασμό του αριθμού πεντάστερων ξενοδοχείων από το 2012 μέχρι σήμερα.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι το 2015 η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές οικονομίες της ΕΕ με ρυθμούς ανάπτυξης 8,4% και 5,9% την τελευταία διετία, ενώ το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί δραστικά σε σχέση με το 2015.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους Γ. Αγιομυργιαννάκη και Γ. Σφακιανάκη, ο τουρισμός είναι ο σημαντικότερος πυλώνας αυτής της αναπτυξιακής πορείας, καθώς το 1/3 της συνολικής οικονομικής παραγωγής εξαρτάται πλέον από τον τουρισμό.

Επίσης, γίνεται αναφορά στη συμβολή της Fraport, στην οποία –όπως σημειώνεται- οφείλεται η πλήρης ανακαίνιση 14 ελληνικών αεροδρομίων με την υπογραφή, από την ελληνική κυβέρνηση, μεσούσης της κρίσης, σχετικής σύμβασης μίσθωσης, παρά τις τότε αντιδράσεις συνδικαλιστών και πολιτικών παραγόντων.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι μαζί με τον μαζικό τουρισμό πολυτελείας στη Μύκονο ευδοκιμεί και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα, καθώς επί σειρά ετών οι αρχές δεν μεριμνούσαν για την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης (!!!).

Μόνο μετά το πρόσφατο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού η Αθήνα ανέλαβε δράση κηρύττοντας τον πόλεμο στη μαφία της αυθαίρετης δόμησης και επιβάλλοντας ποινές.

Με πληροφορίες από τη σελίδα Der Spiegel


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Μαξίμου: Υιοθέτηση ισχυρισμών Ισραηλινών τουριστών για την υπόθεση της “Αξιώτισσας”

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλά για «ανατριχιαστικό περιστατικό» και καλεί εμμέσως τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο – Αμηχανία σε ερώτηση για τη συμπεριφορά των πελατών.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.