Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜύκονος: Τα sms έδειξαν καθοδήγηση εργασιών από αστυνομικό (!!!)

Μύκονος: Τα sms έδειξαν καθοδήγηση εργασιών από αστυνομικό (!!!)

|

Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας στην υπόθεση του αρχιφύλακα στη Μύκονο, για τον οποίο προέκυψαν υπόνοιες ότι ενημέρωνε εργολάβους του νησιού για επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας. Κι αυτό γιατί από την έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο φέρεται να εντοπίστηκαν ύποπτες επικοινωνίες του, όχι μόνον με τον αλλοδαπό εργολάβο, αλλά και με συναδέλφους του. Θα πρέπει να θεωρείται πιθανή, εάν όχι βέβαιη, η διεύρυνση της έρευνας μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στην αστυνομική διεύθυνση Μυκόνου.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στα τέλη Απριλίου. Αφορμή αποτέλεσε η προσπάθεια γυναίκας αστυνομικού να επιδώσει έγγραφο για διακοπή εργασιών που εκτελούνταν σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή.

Η αστυνομικός ζήτησε από τον συνάδελφό της που είναι αρμόδιος για την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας να της στείλει τις συντεταγμένες του κτίσματος προκειμένου να μπορέσει να το εντοπίσει. Οπερ και εγένετο. Φτάνοντας εκεί, ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι δύο εργάτες και ο εργολάβος είχαν περιέργως προλάβει να εγκαταλείψουν την οικοδομή. Ειδοποίησε τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νίκο Μπογατίνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εν τω μεταξύ, η νεαρή αστυνομικός που είχε αναλάβει την επίδοση κατάφερε λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσει σε σπίτι κοντά στο εργοτάξιο τόσο τον εργολάβο όσο και τους δύο εργάτες που απασχολούνταν στην οικοδομή.

Εγινε μια πρώτη έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του εργολάβου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε επικοινωνία με στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και εάν ναι, με ποιον. Το κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που στο μεταξύ μετέβη στη Μύκονο, διαπίστωσε ότι ο εργολάβος αντάλλασσε πράγματι μηνύματα με αστυνομικό, όχι όμως με εκείνον που ήταν επιφορτισμένος με την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά με έναν αρχιφύλακα που υπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια ως αποσπασμένος στο νησί.

Σε ένα από τα μηνύματα ο εργολάβος φέρεται να του απευθύνει το ερώτημα «να πάω για δουλειά;» προκειμένου –σύμφωνα με μια εκδοχή– να ελέγξει εάν επίκειται αστυνομικός έλεγχος στην παράνομη οικοδομή ή όχι. Ο αρχιφύλακας φέρεται να απάντησε ότι δεν βρίσκεται στο νησί και ότι «θα τα πούμε αύριο», με τον εργολάβο εν συνεχεία να ειδοποιεί τους υπαλλήλους του ότι «δεν θα πάμε εάν δεν μας πει προηγουμένως ο αστυνόμος».

Κατόπιν των παραπάνω ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του αρχιφύλακα όπου εντοπίστηκαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Κατασχέθηκε ακόμη το κινητό του τηλέφωνο που εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το πόρισμα της έρευνας υπεβλήθη πριν από δύο εικοσιτετράωρα στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκτός από τα γραπτά μηνύματα sms που αντάλλασσαν αρχιφύλακας και εργολάβος, εντοπίστηκαν και ύποπτες επικοινωνίες του αρχιφύλακα με βαθμοφόρο συνάδελφό του, που αποσπάστηκε σχετικά πρόσφατα στη Μύκονο.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το περιεχόμενο των επικοινωνιών παραπέμπει σε οικονομικής φύσης δοσοληψίες. «Τα μέτρησες;», φέρεται να ρωτούν ο ένας τον άλλον οι αστυνομικοί. Αρμόδιες πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά διευκρίνισαν ότι ο όγκος των μηνυμάτων είναι ιδιαίτερα μεγάλος και απαιτείται η ποινική αξιολόγησή τους πριν από την υποβολή του φακέλου της δικογραφίας. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, πάντως, άφησαν να εννοηθεί ότι η έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς μεταξύ του ένστολου προσωπικού αναμένεται να διευρυνθεί και μάλιστα άμεσα.

Με πληροφορίες από τη σελίδα kathimerini.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παγκόσμια ημέρα φάρων 2025: Περιήγηση στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας

Στις 17 Αυγούστου, πολίτες και επισκέπτες καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία των φάρων και τη συμβολή των φαροφυλάκων.

Αεροδιακομιδή Φολεγάνδρου: Επίσημες διευκρινίσεις από το ΕΚΑΒ για το χρονικό και τις καθυστερήσεις

Το ΕΚΑΒ απαντά στις καταγγελίες για πολύωρη καθυστέρηση στη μεταφορά ασθενούς – Τι αναφέρει για τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, τον ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας και τις καιρικές συνθήκες

16ο Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Στη Μύκονο ο διάλογος για τη βιωσιμότητα

Πάνω από 100 γυναίκες από όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα συζήτησαν για την αειφορία, την τοπική ταυτότητα και τη συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδριάζει (05/08), στην ατζέντα, καθαρισμοί ακτών, ναοί και αφαλάτωση στη Σχοινούσα

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα εξετάσουν σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις υποδομές στα νησιά του Δήμου.

6 νέα πυροσβεστικά οχήματα για τις Κυκλάδες – Παρέμβαση Μονογυιού

Τέσσερα ISUZU 4x4 και δύο υδροφόρα οχήματα ενισχύουν την επιχειρησιακή ικανότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Κυκλάδες.

37 χρόνια “Απεραθίτικα”: Μια έκδοση–σύμβολο για την πολιτιστική ψυχή της Νάξου

Μιχάλης Φραγκίσκος: Αναδρομή στην πρώτη έκδοση του περιοδικού “Απεραθίτικα” (1η Αυγούστου 1988) και φόρος τιμής στους Μανώλη Γλέζο και Κώστα Κατσουρό

Αναφορά Φόρτωμα για τις ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους των Κυκλάδων

Ο Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπ. Εσωτερικών ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών στα νησιά.

Στη Σύρο ο Πρέσβης της Κίνας – Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Ο Πρέσβης της Κίνας Fang Qiu συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη και συζήτησαν για τουρισμό, επενδύσεις και πολιτισμό.

Οι Αμερικανοί ανακαλύπτουν τη Νάξο – η «αυθεντική» Ευρώπη γίνεται τάση

Η Νάξος και η Λευκάδα στη νέα λίστα προορισμών που επιλέγουν οι Αμερικανοί τουρίστες – στροφή από τα τουριστικά «κλισέ» στην αυθεντική εμπειρία

Φολέγανδρος: Καταγγελία για πολύωρη καθυστέρηση σε αεροδιακομιδή επείγοντος περιστατικού

Ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου με επιστολή προς τους βουλευτές καταγγέλλει ολιγωρία που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και ζητά άμεση ενίσχυση του συστήματος αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)