Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜύκονος - Αύγουστος 2024: "Κράτησε" δυνάμεις χάρη στους επισκέπτες του εξωτερικού

Μύκονος – Αύγουστος 2024: “Κράτησε” δυνάμεις χάρη στους επισκέπτες του εξωτερικού

|

Τη ρεβάνς πήρε η Μύκονος τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας τον πρώτο μήνα της φετινής χρονιάς που είδε τον αριθμό των ξένων επιβατών της στο αεροδρόμιο να κλείνει, αν και οριακά, με θετικό πρόσημο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την επάνοδο στην κανονικότητα, το “νησί των Ανέμων” προσπαθεί να βρει το βηματισμό του εν μέσω αναφορών για αστρονομικά υψηλές τιμές, οι οποίες λειτουργούν αποτρεπτικά για ένα μεγάλο μέρος των τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας.

Από πέρυσι ξεκίνησε μια κατηφορική πορεία σε ό,τι αφορά τη διεθνή επιβατική κίνηση, η οποία βρισκόταν στην κόκκινη περιοχή όλους τους προηγούμενους μήνες. Η εικόνα αυτή άλλαξε ελαφρώς τον φετινό Αύγουστο, κατά τον οποίο οι ξένοι επιβάτες που διακινήθηκαν έφθασαν τους 302.968 έναντι 302.766, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,1%.

Αθροιστικά στο οκτάμηνο, ο αντίστοιχος αριθμός διαμορφώθηκε σε 848.049 από 876.338 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο, σημειώνοντας πτώση 3,5%. Η συνολική κίνηση τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού πλησίασε τους 1,242 εκατ. ευρώ έναντι 1,259 εκατ. πέρυσι, μειωμένη κατά 1,3%.

Η Σαντορίνη

Σε ό,τι αφορά την Σαντορίνη, τον έτερο δημοφιλή προορισμό της χώρας, που μαζί με τη Μύκονο συγκαταλέγονται στα βαριά χαρτιά της τουριστικής βιομηχανίας, εμφάνισε εικόνα ανάκαμψης συγκριτικά με την περσινή χρονιά, που ήταν σχετικά αδύναμη για τα δεδομένα του νησιού σε επίπεδο διεθνούς επιβατικής κίνησης.

 

Ειδικότερα, κατά το φετινό Αύγουστο στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης διακινήθηκαν 350.998 ξένοι επιβάτες έναντι 340.687 τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενισχυμένοι κατά 3% ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στο οκτάμηνο ανήλθε σε 1,146 εκατ. από 1,136 εκατ. πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο 1%. Η συνολική κίνηση κατά τους οκτώ μήνες του 2024 άγγιξε τους 2,055 εκατ. από 1,983, κλείνοντας με αύξηση 3,6%.

Οι υπόλοιποι προορισμοί 

Ανοδικά κινήθηκε και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με τους διεθνείς επιβάτες να ανέρχονται σε 871.230 τον Αύγουστο (+6,8%) και σε 2,896 εκατ. (+6,5%) στο οκτάμηνο.

Εντυπωσιακές επιδόσεις εμφάνισε το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, με το νησί του Βορείου Αιγαίου να ανεβαίνει σημαντικά στις προτιμήσεις των τουριστών καθώς θεωρείται από τους δυναμικά ανερχόμενους εναλλακτικούς προορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, διακινήθηκαν 38.196 επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού από μόλις 27.321 πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 39,8% ενώ στο οκτάμηνο έφθασαν τους 135.387, ενισχυμένοι κατά 45,9%.

Με πληροφορίες από τη σελίδα capital.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αγία Άννα Νάξου: Κραυγή αγωνίας για την προστασία ενός αρχαίου μνημείου

Η Βουλευτής Ασπασία Κουρουπάκη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού για την παράνομη αλλοίωση του ιστορικού ναού και την αποκατάσταση της πρόσβασης στο μνημείο.

8 Καλοκαίρια φεστιβάλ Στρογγύλη: Η τέχνη απλώνεται στη Σαντορίνη

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, συγκινητικά αφιερώματα, γέλιο και μουσικές βραδιές σε όλο το νησί – με ελεύθερη είσοδο για όλους

Πρόταση Ημέρας: Χοιρινό με χόρτα τσιγαριαστά

Με χοιρινό μπούτι, μυρωδικά και μπόλικα άγρια χόρτα φτιάχνουμε αυτό το αξέχαστο τσιγαριαστό.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση για την Ισότητα των Φύλων στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Η Επιτροπή Ισότητας συνεδριάζει για την έγκριση του Σχεδίου Δράσης 2025–2027, απαραίτητου για τη συμμετοχή στο έργο ΚΙΝΕΤΙΚΑ

Ο Παντελής Θαλασσινός τραγουδά «στη σκιά του Ζα» — Μουσική βραδιά στο Φιλώτι

Τρίτη 5 Αυγούστου στο ΆθλοΘέατρο «Μανώλης Ψαρράς» με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και αγαπημένα τραγούδια ζωής και μνήμης

Απείρανθος: Η Παναγία η Απεραθίτισσα γίνεται ημερολόγιο Πίστης για το 2026

Μια ξεχωριστή πνευματική βραδιά στις 8 Αυγούστου αφιερωμένη στη Μάνα και Προστάτιδα του χωριού, με την παρουσίαση του Ημερολογίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Στην τελική ευθεία η ηλεκτρική διασύνδεση Σαντορίνης – Νάξου

Στην τελική ευθεία η ηλεκτρική διασύνδεση Σαντορίνης – Νάξου: Ένα βήμα πιο κοντά σε «πράσινες» Κυκλάδες

Όταν το καλοκαίρι τραγουδάει στις Μελάνες…

Ο Γιάννης Βαρδής και ο Χάρης Βαρθακούρης συναντιούνται μουσικά σε μια αξέχαστη βραδιά στη Νάξο. Πότε; Που;

Αμοργός 2025: Εκεί που ο Κινηματογράφος Συναντά την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και το 22ο Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ δίνουν και φέτος πολιτιστικό στίγμα με διεθνείς συμμετοχές, σύγχρονη θεματολογία και αμοργιανό φως

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Τρίτη 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»