Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜήλος: Πλήρη εναρμονισμός με τα νέα δεδομένα της ταξιδιωτικής αγοράς

Μήλος: Πλήρη εναρμονισμός με τα νέα δεδομένα της ταξιδιωτικής αγοράς

|

Εναρμονισμένες με τα νέα δεδομένα της αγοράς αλλά και με την επικαιροποιημένη στρατηγική του ήταν οι επαφές του Δήμου Μήλου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market που ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο.

Οι συναντήσεις του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κ. Αβέρκιου Γαϊτανή ήταν εστιασμένες στο γαμήλιο τουρισμό, τη γαστρονομία, τα οικογενειακά ταξίδια και τον τουρισμό πολυτελείας με στόχευση στην εκτός βασικής περιόδου προσέλκυση επισκεπτών στο Νησί των Χρωμάτων.

Εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και bloggers από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και το Βέλγιο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Γαϊτανή για τις εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρει η Μήλος, πέρα από τις βραβευμένες παραλίες της που την κατέστησαν δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Και επειδή το τοπίο προσφέρεται και για τέλεση ή επετείους γάμων και γαμήλια ταξίδια ο σχεδιασμός των επαφών αποτέλεσε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο με προσκεκλημένους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη μορφή ταξιδιών.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην προωθητική ενέργεια που είχε τότε οργανωθεί από το γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας σε συνεργασία με την MTC GROUP εταιρία συμβούλων του Δήμου είχαν και πάλι την ευκαιρία να συναντηθούν με τον εκπρόσωπο της Μήλου, ενώ μια ακόμα συνάντηση πραγματοποιήθηκε , στη συνέχεια και στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά τα ταξίδια πολυτελείας, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Μήλος ήταν ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2024. Το αποκάλυψε το Forbes δημοσιεύοντας τη λίστα του συμβούλου ταξιδιών πολυτελείας Ovation Network.

Στο ίδιο πνεύμα και, ειδικά στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ήταν και το δημοσίευμα του παναμερικανικού ταξιδιωτικού Μέσου The Τravel με έδρα τον Καναδά που είχε συμπεριλάβει τη Μήλο στους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κανείς τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι συναντήσεις δεν εξαντλήθηκαν στην εκθεσιακή συμμετοχή στο Λονδίνο. Θα συνεχιστούν, μέσω τηλεδιασκέψεων και με άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Ιταλία ακόμα και τη Λατινική Αμερική που δεν επισκέφθηκαν το WTM, αλλά, έπειτα από σχετική αλληλογραφία, εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη Μήλο.

Δελτίο Τύπου Δήμου Μήλου (Φωτο Αρχείου)

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αρχιπέλαγος: Νεκρά Θαλάσσια Θηλαστικά σε Νάξο κι άλλες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας

Παρά τις εξαγγελίες για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τα σπάνια είδη πεθαίνουν αβοήθητα – Έλλειψη ουσιαστικών μέτρων, δίκτυα φαντάσματα και καθυστερήσεις σε κρίσιμες υποδομές.

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Νάξος: Προσκύνημα στην Παναγία Αργοκοιλιώτισσα (photos)

Προσκύνημα στην Παναγία Αργοκοιλιώτισσα - Ο Γιώργος Καρνέζης μεταφέρει τις εντυπώσεις του από το Πανναξιακό Προσκύνημα στην Κόρωνο (photos)

Νάξος: Πανναξιακός και Θύελλα Καμαρίου για τον τίτλο στο κατάμεστο ΔΑΚ Νάξου

Με φόντο την κορυφή, οι δύο μεγάλες δυνάμεις των Κυκλάδων αναμετρώνται ξανά, κουβαλώντας βαριά ιστορία και ένα φινάλε-φωτιά που θα γράψει νέα σελίδα στο κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο

Β. Αιγαίο: Νέο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς–Μύκονος–Χίος–Λέσβος με το “Blue Star Patmos”

Από 7 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου, κάθε Σάββατο, το νέο δρομολόγιο φέρνει πιο κοντά Κυκλάδες και Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τεχνητή Νοημοσύνη – Βατικανό: “Βλέπει” Παρολίν ως νέο Πάπα

Οι προβλέψεις της Τεχνητής Νοημοσύνης για το νέο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου

Μητσοτάκης από Υπουργείο Παιδείας: “Όποιος αρνείται επί της αρχής την αξιολόγηση, δεν έχει θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα”

Η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι στην αιχμή των προτεραιοτήτων γιατί η δημόσια παιδεία ήταν πάντα ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Νομοσχέδιο έρχεται για την εκλογή των δημοτικών αρχών σε ένα γύρο

Μαρινάκης: "Ο πυρήνας του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή είναι δημοτικές εκλογές με εκλογή σε έναν γύρο"

Ferryscanner: Οι Έλληνες το Πάσχα ταξίδεψαν κυρίως στα νησιά των Κυκλάδων

Ferryscanner: Οι προορισμοί που κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Ποια νησιά ξεχώρισαν και οι τιμές στα εισιτήρια

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Νάξος: Καλό ταξίδι …Γιώργο, σου άξιζε ένα καλύτερο μέρος να ζήσεις

Μία φίλη και μέλος της Φιλοζωϊκής Νάξου αποχαιρετά με έναν ιδιαίτερο τρόπο μία γάτα που έφυγε... Διαβάστε το λόγο...

Κουφονήσια: Σημαία 40 m2 σκεπάζει το νησί, τάμα στον Αη Γιώργη που γιορτάζει (video)

Για δεύτερη σερί χρονιά, πάνω από το Κουφονήσι κυματίζει μία τεράστια σημαία ... Ποιος ο λόγος; Ποιος την τοποθέτησε και γιατί; (video)

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Νάξος – Βασ. Κόκκοτας: Αντίο στο φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γαλατερό

Ο πρώην Δήμαρχος Νάξου, Βασίλης Κόκκοτας αποχαιρετά το φίλο και συνεργάτη του στον Δήμο Νάξου Βαγγέλη Γαλατερό

Blue Star Ferries: 220 επιβάτες έβγαλαν εισιτήριο για Σύρο, ενώ πήγαιναν Πειραιά (!!!)

Επικράτησε το αδιαχώρητο όταν λίγο μετά τις 22:30 αφίχθη το Blue Star Mykonos καθώς στο λιμάνι περίμεναν 1.015 άτομα - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises