Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΜήλος - Κέντρο Υγείας: Η απάντηση του Δήμου στον κο Μακρή και...

Μήλος – Κέντρο Υγείας: Η απάντηση του Δήμου στον κο Μακρή και “δημιουργία εντυπώσεων”

|

“… Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την μη ανταπόκρισή του στις προσκλήσεις του Δήμου, τις παράνομες εργασίες στο χώρο που δόθηκε από τον Δήμο για στέγαση Ιατρείου, τη μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους επιστολών μας περί διάθεσης, χρήσης και λειτουργίας των περιφερειακων ιατρείων Αδάμαντα και Πολλωνίων, την αγανάκτηση των κατοίκων και του προσωπικού του ΚΥ για την ανεπάρκεια της Διοίκησής του και η άγνοιά του σε θέματα διοίκησης μιας Υγειονομικής Υπηρεσίας, καθιστούν ξεκάθαρη την πρόθεση του: δημιουργία εντυπώσεων!..”

Ποιος το λέει; Ο Δήμος Μήλου, σε απάντηση στα όσα δήλωσε πριν από μία ημέρα ο Κωνσταντίνος Μακρής – Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μήλου. Δήλωση που είχε να κάνει με το γεγονός ότι έρχεται σύντομα Γενική Γιατρός (σ.σ μαζί με τρία ανήλικα παιδιά) και εάν δεν βρει σπίτι, τότε θα φύγει όπως έκανε και η πνευμονολόγος πριν από μερικούς μήνες.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Δήμου Μήλου

“Αναφορικά με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:

Στις 18/08/2023 ενημερωθήκαμε εγγράφως από την Υπευθ. Επιστ. Λειτουργίας του ΚΥ Μήλου για την οριστικοποίηση της πρόσληψης και την έλευση ιατρού γενικής ιατρικής στο Κ.Υ Μήλου και την αναγκαιότητα εύρεσης καταλύματος.

Στις 23/08/2023 ο Δήμος Μήλου ενημερώθηκε για την έλευση τριών ακόμα ιατρών, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ζητώντας τις δικές μας ενέργειες για τη στέγασή τους.

Την ημέρα παραλαβής και των δύο εγγράφων ο Δήμος Μήλου, εκκίνησε διαδικασίες εύρεσης καταλυμάτων, πέρα από την υφιστάμενη στήριξη του Κ.Υ. Μήλου με παροχή τριών δωματίων για τη στέγαση ιατρών, επιδομάτων (500€/μηνά για κάθε ιατρό και 200€/μήνα για κάθε αγροτικό ιατρό), χορηγιών και μαραθώνιους εύρεσης επιπλέον καταλυμάτων στο νησί, όπως στην περίπτωση της Πνευμομολόγου που κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ έξι καταλυμάτων (που προφανώς δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της αισθητικής της) και προτίμησε να απουσιάζει από τα καθήκοντα της, δημιουργώντας προβλήματα στη ροή των εφημεριών.

Παρά το γεγονός ότι η εύρεση κατοικιών δεν εμπίπτει στις άμεσες αρμοδιότητες του Δήμου, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση στους έχοντες καταλύματα προς ενοικίαση, λειτούργησε αμέσως γραμμή επικοινωνίας προς συλλογή των στοιχείων τους και παραμείναμε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το ΙΣΚΥΜ όσο και με την ίδια ιατρό η οποία δεν αφίχθη έως και σήμερα στο νησί.

Προφανώς, η έλλειψη ενημέρωσης του Προέδρου της Δ.Ε. του ΚΥ Μήλου για τις ανωτέρω ενέργειες, οφείλεται στην ανύπαρκτη επικοινωνία με τον Δήμο, στις διοικητικές του αστοχίες και απουσίες και στην αμείωτη προσπάθεια υπονόμευσης των ενεργειών του Δήμου.

Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την μη ανταπόκρισή του στις προσκλήσεις του Δήμου, τις παράνομες εργασίες στο χώρο που δόθηκε από τον Δήμο για στέγαση Ιατρείου, τη μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους επιστολών μας περί διάθεσης, χρήσης και λειτουργίας των περιφερειακων ιατρείων Αδάμαντα και Πολλωνίων, την αγανάκτηση των κατοίκων και του προσωπικού του ΚΥ για την ανεπάρκεια της Διοίκησής του και η άγνοιά του σε θέματα διοίκησης μιας Υγειονομικής Υπηρεσίας, καθιστούν ξεκάθαρη την πρόθεση του: δημιουργία εντυπώσεων!

Μιλώντας με δικούς σας όρους κύριε Μακρή, με βάση τις αρμοδιότητες και την πρόθεσή σας για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του νησιού, παρακαλείσθε όπως μας απαντήσετε δημοσίως για τις δικές σας ενέργειες αναφορικά με την εύρεση στέγης για τους ιατρούς που μόλις σε μια βδομάδα θα συνεργάζονται μαζί σας”.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ONEX: Το εγχείρημα για αναβάθμιση του Νεωρίου και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής

Η πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ προς απομάκρυνση πετρελαιοειδών αποβλήτων που για χρόνια παρέμεναν συγκεντρωμένα σε δεξαμενή στο Νεώριο Σύρου, είναι περιβαλλοντικά ασφαλής

Τουρισμός: Στους top 10 παγκόσμιους προορισμούς η Ελλάδα μετά την πανδημία

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) κατατάσσει κατατάσσει την Ελλάδα, στους κερδισμένους για τη μετά πανδημία περίοδο, ενώ η EBRD κάνει λόγο για χρονιά - ρεκόρ στον τουρισμό

Ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα στη βόρεια Εύβοια

Το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ στη περιοχή της παραλίας Αχλάδι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ιδιωτικό ελικόπτερο Α-109, που είχε απογειωθεί από το Μαντούδι.

Μέδουσες: Αν και ανεγκέφαλες, μαθαίνουν γρήγορα

Οι επιστήμονες δεν εξεπλάγησαν που η μέδουσα της Καραϊβικής έχει την ικανότητα να μαθαίνει. Ωστόσο, έμειναν εμβρόντητοι με την ταχύτητα που το κάνει.

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: “Ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ”

Για διαχρονική απαξίωση του νοσοκομείου της Ρόδου κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Σέριφος: Ολοκληρώθηκε το 9ο Serifos Sunset Race

Μια μοναδική διοργάνωση στη Σέριφο, που τα είχε όλα

Σαντορίνη: Η ΔΕΥΑΘ για τις αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης στο Μονόλιθο

Ολοκληρώθηκε το έργο για την Αποχέτευση στην περιοχή του Μονόλιθου στη Σαντορίνη

Προφυλακίστηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Ίου

Προφυλακίστηκαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ., σε Ίο και Αττική, που σε βάρος τους είχαν σχηματιστεί δικογραφίες για χρηματισμό και διακίνηση κοκαΐνης αντίστοιχα.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη

Η Ναξιώτισσα Έλενα Στάη καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Fast Ferries – Thunder: Τον Οκτώβριο σε νέο δρομολόγιο με επίκεντρο τη Νάξο (πίνακας)

Από την 1η Οκτωβρίου αλλάζει δρομολόγιο το ταχύπλοο Thunder της Fast Ferries (πίνακας)

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος & Σχοινούσα: Πρωινή (27/09) δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη (27/09) - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Dappos Sunday League 2023-2024»

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και φέτος στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αγ. Γεώργιο

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Πρόταση για δημόσιο διάλογο, θα έχει απάντηση;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" Λεονάρδος Χατζηανδρέου μεκάθε επισημότητα ζητάει δημόσιο διάλογο...

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Με κρίσιμα θέματα για τους νησιώτες στην Υποεπιτροπή της Βουλής ο Φ. Φόρτωμας (video)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φόρτωμας τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν στα προς συζήτηση θέματα, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ζωή των Κυκλαδιτών.

Excellenseas: Κολύμπησαν – για καλό σκοπό – από τη Νάξο στη Σχοινούσα (video)

Η παρέα της Pastra Cretonaxiosa κολύμπησε φέτος για τους σκοπούς του φορέα Excellenseas από τη Νάξο στην Σχοινούσα (video)