Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜήλος: Ερχεται λίφτινγκ σε 5άστερο ξενοδοχείο

Μήλος: Ερχεται λίφτινγκ σε 5άστερο ξενοδοχείο

|

Ένα βήμα πιο κοντά στην αδειοδότηση και στην εξασφάλιση των απαραίτητων γνωμοδοτήσεων που θα δώσουν το «πράσινο φως» για την υλοποίησή του βρίσκεται το project επέκτασης ενός από τα δύο 5άστερα ξενοδοχεία της Μήλου.

Το έργο, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του οποίου θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, αφορά την επέκταση του Milos Cove Inception Resort από την εταιρεία «Milos Cove ΑΞΕ».

Το υπάρχον ξενοδοχείο, δυναμικότητας 84 κλινών, βρίσκεται στην περιοχή Πούντα-Αγκάλη, σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Κώμια, και διαθέτει συνολικά στην υφιστάμενη κατάστασή του 38 πισίνες ιδιωτικής χρήσης και 1 κοινόχρηστη.

Το υπό αδειοδότηση project προβλέπει την κατασκευή δύο νέων συγκροτημάτων, όπου θα αναπτυχθούν 16 δωμάτια, με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας του resort στις 118 κλίνες. Επίσης, προβλέπονται, βάσει σχεδιασμού, η κατασκευή μίας νέας κολυμβητικής δεξαμενής, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, καθώς και μικρή αύξηση της δυναμικότητας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ).

Μεταξύ άλλων, δε, η εγκατάσταση ΑΠΕ αναμένεται να κάνει δυνατή και τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τη μεταφορά των επισκεπτών εντός της έκτασης του τουριστικού συγκροτήματος, με σκοπό την περεταίρω μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της ξενοδοχειακής μονάδας.

Βάσει σχεδιασμού, οι εργασίες επέκτασης του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα διαρκέσουν περίπου 15 μήνες και προγραμματίζεται η έναρξή τους αμέσως μετά την έκδοση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων που ακολουθεί την αξιολόγηση της ΜΠΕ.

Σκοπός της εταιρείας, όπως αναφέρεται στη σχετική ΜΠΕ, είναι η ξενοδοχειακή μονάδα να αποτελέσει ορόσημο για τον τουριστικό χάρτη της Μήλου και να αναδείξει πτυχές της νησιωτικής υπαίθρου μέσω της ενίσχυσης της εμπειρίας σύνδεσης του επισκέπτη με την περιοχή, την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

«Το υπό μελέτη τουριστικό συγκρότημα έχει ως πρωταρχικό στόχο να συμβάλλει στην κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων τουριστικών αναγκών και την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή, στην οικονομική ενίσχυση, με όλες τις θετικές επιπτώσεις που ο τουρισμός συνεπάγεται για την τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία», επισημαίνεται.

Η λειτουργία του ξενοδοχείου είναι 5μηνη, από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο, με μέσο όρο πληρότητας που διαμορφώνεται στο 70%, ενώ απασχολούνται μόνιμα ήδη 30 εργαζόμενοι με την προοπτική να δημιουργηθούν έως και 20 νέες θέσεις εργασίας μετά την υλοποίηση της επένδυσης επέκτασης του resort.

«Το προτεινόμενο έργο, συνιστά ένα σύγχρονο έργο τουριστικής ανάπτυξης, υψηλών προδιαγραφών. Η λειτουργία της εξεταζόμενης μονάδας συμβάλλει σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ΜΠΕ. Εξ ου και όπως επισημαίνεται, το υπό μελέτη project αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του τουριστικού κλάδου, καθώς και κατ’ επέκταση του τουριστικού προϊόντος.

Με βάση, μάλιστα, τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από τα εγγεγραμμένα καταλύματα στη Μήλο, το μεγαλύτερο πλήθος ξενοδοχείων ανήκει στις κατηγορίες των 2 και 3 αστέρων, ενώ οι μονάδες 4 και 5 αστέρων είναι περιορισμένες και αποτελούν μικρό ποσοστό, 29%, των προσφερόμενων κλινών.

Συγκεκριμένα, στη Μήλο λειτουργούν 2 μονάδες 5 αστέρων, η μία εκ των οποίων είναι το Milos Cove Inception Resort. Τα δύο 5άστερα ξενοδοχεία έχουν δυναμικότητα 142 κλινών, που αποτελούν το 8% των διαθέσιμων κλινών του νησιού.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Η Ρόδος στην καρδιά της ευρωπαϊκής έρευνας για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνδιοργανώνουν τη Συνεδρίαση Ολομέλειας του έργου ICARIA στο πλαίσιο του Horizon Europe

Dive In Action: Καθαρίζοντας βυθούς και ακτές – Δράσεις για ένα ελεύθερο από πλαστικά Αιγαίο

Η Dive In Action, με τη στήριξη φορέων της Σαντορίνης, συμμετέχει στο τριήμερο δράσεων του προγράμματος Plastic Free Greece στο νησί

Εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες μέσω τηλεϊατρικής από το Νοσοκομείο Σύρου

Νέες ειδικότητες διαθέσιμες σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ. – Εξυπηρέτηση χωρίς μετακινήσεις για κατοίκους των Κυκλάδων

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο