Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜήλος: Επιχείρηση "μπλόκο" από τη δημοτική Αρχή σε ξενοδοχειακή επένδυση

Μήλος: Επιχείρηση “μπλόκο” από τη δημοτική Αρχή σε ξενοδοχειακή επένδυση

|

Ο δήμος Μήλου επιχειρεί να μπλοκάρει και δεύτερη επένδυση για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων στο νησί μετά την άμεση διακοπή των εργασιών ανέγερσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος κοντά στο Σαρακίνικο που διέταξε ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και παράλληλου ελέγχου νομιμότητας της οικοδομικής άδειας.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το Tornos News, η δημοτική Επιτροπή σε πρόσφατη συνεδρίασή της παρείχε ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα στον δικηγόρο Αθηνών κ. Βασίλη Παπαδημητρίου όπως εκπροσωπήσει τον Δήμο Μήλου, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του, μελετήσει την υπόθεση και προβεί στην σύνταξη και κατάθεση αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση της προέγκρισης αδείας που αφορά σε έργο για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων καθώς και κάθε άλλης συναφούς πράξης σύμφωνα με την οποία επιχειρείται η κατασκευή πολυεπίπεδων κτιρίων – τουριστικών καταλυμάτων σε εκτός σχεδίου, επάνω στην αμμώδη παραλία (προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000) της Αχιβαδόλιμνης στη Μήλο.

Πρόκειται για προέγκριση άδειας που είχε χορηγηθεί τον Δεκέμβριο του 2023 στην εταιρεία ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΚΑΛΝΤΕΡΑ Α.Ε. με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο τον κ. Αλέξανδρο Ανδρώνη.

Πάρος: Κατασκευή νέου ξενοδοχείου από την Andronis Hotels

Η δικηγόρος Σύρου κα Μαρία Ταλασλή, ως νομική σύμβουλος του Δήμου Μήλου σχετικά με την ανωτέρω υπόθεση, ανέφερε ότι λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρα της διαδικασίας αυτής, της ιδιαίτερης σοβαρότητάς της, της δυσκολίας της και του γεγονότος ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα συμφέροντα του Δήμου, το είδος των ειδικών γνώσεων που απαιτεί, επιβάλλουν το χειρισμό της από δικηγόρο με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία.

Οι ειδικότερες γνώσεις και η εξειδικευμένη εμπειρία που πρέπει να διαθέτει ο δικηγόρος που θα του ανατεθεί η υπόθεση, έγκεινται στην επί μακρόν ενασχόληση με τους κλάδους του πολεοδομικού και χωροταξικού δικαίου, αλλά και του κλάδου του δικαίου περιβάλλοντος, καθώς και στην ειδικότερη κατάρτιση και εμπειρία του στον δικονομικό χειρισμό ακυρωτικών υποθέσεων και ειδικότερα υποθέσεων ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Η δικονομική αυτή εμπειρία καθίσταται ουσιώδης και με βάση τις πρόσφατες τροποποιήσεις στο ΠΔ 18/1989 που καθιστούν αναγκαία τη γνώση, εξοικείωση και ερμηνευτική προσέγγιση στις τροποποιηθείσες νομοθετικές ακυρωτικές διατάξεις.

Συνεπώς, στην περίπτωση αυτή πρέπει να ληφθεί απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής και να δοθεί εντολή σε συγκεκριμένο δικηγόρο ο οποίος να διαθέτει την αναγκαία εξειδίκευση, πείρα και ειδικότερες επιστημονικές γνώσεις.

“Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με κατάλευκη αμμουδιά και βαθυγάλανα ρηχά νερά.
Εκεί υπάρχει οργανωμένο camping και η παραλία είναι προσβάσιμη και με λεωφορείο. Πήρε το όνομά της από την λιμνούλα που βρίσκεται απέναντί της και είναι γεμάτη από αχιβάδες.

Η Αχιβαδόλιμνη ή Χιβαδόλιμνη χωρίζεται σε δύο αμμουδιές, η πρώτη είναι πιο ήσυχη και απομονωμένη, ενώ η δεύτερη είναι πολυσύχναστη, οργανωμένη και διαθέτει beach bar και εστιατόρια. Η παραλία αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του surf και του kite-surf”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ψήνεται ή δεν ψήνεται τελικά; Τα πανηγύρια, οι ψησταριές και το… φανταστικό catering

Μια σούβλα δεν φέρνει την άνοιξη – αλλά ευτυχώς, ούτε και η κυβέρνηση την απαγόρευσε.

Τουρισμός: “ΚΙΜΩΛΟΣ, όπως εσύ, Μοναδική, Αυθεντική, Αληθινή”

ο Δήμος Κιμώλου απευθύνεται στους δυνητικούς επισκέπτες του εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου

Νίκος Λεβογιάννης: “Η ιστορία της Νάξου είναι ένα ερωτικό ταξίδι με το παρελθόν”

Ο Νίκος Λεβογιάννης και η αγάπη του για τη νεότερη ιστορία του νησιού μας και την κατάγραφή της.

Οικονομία: «Λευκό Μητρώο» και μπόνους συνέπειας – Νέα κίνητρα για συνεπείς φορολογούμενους

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ψηφιακές επιβραβεύσεις, μειώσεις φόρων και προτεραιότητα στις επιστροφές για όσους πληρώνουν στην ώρα τους

Στοίχημα – Serie A: Οι “Βιόλα” αναζητούν το ξέσπασμα και … 2.55

Βενέτσια - Φιορεντίνα: «Ξεσπά» στη Βενετία και στο 2.55!

Νάξος για όλους: Ένα βήμα πιο κοντά στην καθολική προσβασιμότητα των παραλιών

Επένδυση ζωής για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Ράμπες, αμαξίδια και εξοπλισμοί για τρεις παραλίες της Νάξου έως το τέλος του 2025.

Επίσκεψη Εργασίας στη Σαντορίνη από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η παρουσία του συνοδεύτηκε από αυτοψίες σε κρίσιμες περιοχές και σύσκεψη με φορείς και επιστημονικές αρχές

Ο καιρός… από τα 680 μέτρα: Online ο μετεωρολογικός σταθμός Κωμιακής Νάξου!

Ο ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός της Κωμιακής μπαίνει στην ψηφιακή εποχή, παρέχοντας ζωντανά δεδομένα μέσα από την πλατφόρμα Ecowitt και το NaxosWeather.gr.

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος – Οδηγίες και μέτρα πρόληψης και προστασίας

Βρίσκεται σε ισχύ η νέα Πυροσβεστική διάταξη 9/2024 (ΦΕΚ 2387/Β/2024) η οποία αντικαθιστά τις προγενέστερες Πυροσβεστικές Διατάξεις και ισχύει από 1/5/2024.

Διαδημοτική συνεργασία Σύρου – Τήνου: Πράσινο φως από τη ΔΕΥΑΣ για κοινή επιχείρηση ύδρευσης

Η ΔΕΥΑ Σύρου ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία διαδημοτικής επιχείρησης με τον Δήμο Τήνου, με στόχο τη βιωσιμότητα, τη μείωση των οφειλών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης στα νησιά.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης