Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜαρία Χανιώτη από Νάξο για το Φράγμα Τσικαλαριού "Αποτελεί ανάγκη που πρέπει...

Μαρία Χανιώτη από Νάξο για το Φράγμα Τσικαλαριού “Αποτελεί ανάγκη που πρέπει να γίνει πράξη”

|

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη επισκέφτηκε την Νάξο το διάστημα 7 Απριλίου έως 9 Απριλίου.

Συνοδευόμενη από την συντονίστρια της Ο.Μ. Νάξου, Παρή Μανιού, τον αναπληρωτή συντονιστή, Στέλιο Μαρινάκη και μέλη – φίλες και φίλους του κόμματος, επισκέφτηκαν την ορεινή Νάξο, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων καθώς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Την ίδια περίοδο επισκέφτηκε την Νάξο και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων κος Γιώργος Μαραγκός ο οποίος συμμετείχε στην πλειονότητα των συναντήσεων και δράσεων.

Την Παρασκευή, 7 Απριλίου, επισκέφτηκε την Κωμιακή, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας, Αντώνη Αλιμπέρτη και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα .

Το Σάββατο, 8 Απριλίου, επισκέφτηκε τον Κυνίδαρο, όπου η υποδοχή και εκεί από τους κατοίκους του ήταν εξαιρετικά θερμή. Συνομίλησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Κώστα Κλουβάτο ο οποίος την ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση. Τέθηκαν τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού με πρώτα την υγεία, τη ακρίβεια στα καύσιμα, τις ζωοτροφές και τα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και άλλα ζητήματα καθημερινότητας.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η αγωνία των κατοίκων για την εγκατάλειψη των ορεινών χωριών. Η Νάξος είναι από τα νησιά που αντιμετωπίζει θέματα ορεινότητας εκτός από αυτά της νησιωτικότητας.

Επίσης, στη Χώρα Νάξου, η υποψήφια βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους κύριων φορέων της Νάξου, όπως τον πρόεδρο του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων, Γιώργο Κάβουρα, τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου, Νίκο Κουτελιέρη και τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων, Μανώλη Μπαρδάνη.

Η κ. Χανιώτη πραγματοποίησε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη με αφορμή τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα που απασχολούν την δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες.

Την Κυριακή των Βαΐων (9/4), η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, Μαρία Χανιώτη εκκλησιάστηκε στη Μητρόπολη Παροναξίας, ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μηχανικούς επισκέφτηκαν το φράγμα του Τσικαλαριού, όπου διαπιστώθηκε η πλήρης εγκατάλειψη του έργου,

Τέλος, η κ. Χανιώτη για όσα είδε στο φράγμα Τσικαλαριού, δήλωσε:

«Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη του έργου, χωρίς κανένα σημάδι επανεκκίνησης όπως μας «ενημέρωνε» δελτίο Τύπου κυβερνητικού βουλευτή… Ακόμη, από τον Δεκέμβριο του 2022 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς -κατά την επίσκεψή του στο νησί- μας είχε υποσχεθεί ότι η κατασκευή του φράγματος θα ξεκινούσε τον Φεβρουάριο! Προφανώς, όλα αυτά, αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις κενές περιεχομένου όπως τόσες άλλες.

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι, να θυμίσω ότι όποιες εργασίες έχουν γίνει στο φράγμα πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2017 -2019, δηλαδή, επί κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Οι εργασίες έχουν διακοπεί από το 2021 με ευθύνη και υπογραφή του του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω ελλείψεων και τεχνικών θεμάτων .

Η κατασκευή όμως του φράγματος –για τη Νάξο- αποτελεί το σημαντικότερο έργο δημοσίου συμφέροντος των τελευταίων τουλάχιστον 20 ετών! Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησιωτικό φράγμα, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων νερού, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης της Νάξου. Είναι ζητούμενο απ’ όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Αποτελεί ανάγκη που πρέπει να γίνει πράξη. Δικαιοσύνη παντού!».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καστράκι: Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή, τι συνέβη;

Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή στο Καστράκι Νάξου – Πνίγηκε μπλεγμένη σε πετονιές, η πιθανότερη αιτία

Νάξος – Παναγία Αργοκοιλιώτισσα: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Παρασκευή 25 Απριλίου... Η Νάξος γιορτάζει .. Παναγία Αργοκοιλιώτισσα - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κικίλιας: Το 50% που χάνεται από τα Λιμενικά Ταμεία θα αναπληρωθεί με χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο”

Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει στον ελεύθερο ανταγωνισμό, αλλά έχει άλλα όπλα στη φαρέτρα της, που δεν θα επιτρέψουν την στρέβλωση του ανταγωνισμού

Κυκλάδες: Πώς βρέθηκαν 155 επιβάτες του «Blue Star Μύκονος» να ταξιδεύουν για Πειραιά με εισιτήριο για Σύρο;

Οι επιβάτες αρνήθηκαν να αποβιβαστούν και ήθελαν να συνεχίσουν για Πειραιά, μολονότι το εισιτήριό τους είχε δηλωμένο τελικό προορισμό τη Σύρο

Ελλάδα – Μητσοτάκης: Κάθε Νοέμβριο επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές

Με εισοδηματικά κριτήρια η επιστροφή του ενοικίου - Θα δοθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - Στο 1 δισ. το ύψος των μόνιμων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Σαντορίνη – Αμπέλι: Εκπέμπει SOS, τρόπος αντίδρασης

Το κρασί Σαντορίνης εκπέμπει SOS: Φόβοι ότι η παραγωγή μπορεί να μηδενιστεί

Σαντορίνη: Ανοιχτό κάλεσμα από τη Θύελλα Καμαρίου για το ντέρμπι τίτλου στη Νάξο με τον Πανναξιακό ΑΟ

Δωρεάν εισιτήρια και κάλεσμα συμμετοχής στον ”ΤΕΛΙΚΟ” με τον Πανναξιακό από την Θύελλα Καμαρίου

Νάξος: Φιλοξενεί στο ΔΑΚ “Δημήτρης Περιστεράκης” το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (πρόγραμμα)

Η Νάξος φιλοξενεί στο ΔΑΚ "Δημήτρης Περιστέρακης" το 52ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (δείτε πρόγραμμα)

Στοίχημα: Συνδυασμός νίκης Παναθηναϊκού και γκολ στο Σίτι – Αστον Βίλα

Η πρόταση της ημέρας μέσα από συνδυασμό μπάσκετ (Euroleague) και ποδόσφαιρο (Premier League).

Νάξος: Πωλείται οικόπεδο έκτασης 750 m2 στο Χαλκί

Πωλητήριο σε ακίνητο (οικόπεδο) στην Κοινότητα Χαλκίου και κοντά στον δρόμο προς Μονή - Εκταση και τιμή, πληροφορίες εντός

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα