Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜ. Καφούρος: Συναντήσεις με υπηρεσιακούς φορείς για θέματα Νάξου και Σαντορίνης

Μ. Καφούρος: Συναντήσεις με υπηρεσιακούς φορείς για θέματα Νάξου και Σαντορίνης

|

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκος Εμμ. Καφούρος, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Ειδικότερα:

Την Τετάρτη 3/4, ο κ. Καφούρος πραγματοποίησε μια σημαντική επίσκεψη εργασίας στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, όπου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Θέμα της συζήτησης ήταν τα ακίνητα που διαχρονικά χρησιμοποιεί ο Δήμος Θήρας και φέρονται να έχουν παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ ή στο ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σχολεία, γήπεδα, πλατείες καθώς και οι εμβληματικοί Στάβλοι του Καμαρίου. Η συζήτηση διεξήχθη με θετική διάθεση και έθεσε τη βάση συνεργασίας, με τον Δήμο Θήρας, για περαιτέρω, διεξοδική εξέταση της κάθε περίπτωσης προς όφελος των κοινωνικών αναγκών του τόπου.

Την επομένη, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαο Ταχιάο, παρουσία του δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού και του Γ.Γ. ενωσιακών πόρων και υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημητρίου Παπαγιαννίδη, σχετικά με την επανεκκίνηση των εργασιών και την ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαρίου στη Νάξο. Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η μελέτη συντάχθηκε το 2002, δημοπρατήθηκε το 2011 και παρουσιάζει εξαιρετικές δυσκολίες για την ολοκλήρωση του.

Είχε προηγηθεί η από 21/3 συνάντηση του βουλευτή Κυκλάδων με τον Γ.Γ.  ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Γεώργιου Νομικού. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση των υδάτων των βιολογικών σταθμών τριτοβάθμιας επεξεργασίας και η κατασκευή αρδευτικού δικτύου για τον αμπελώνα της Σαντορίνης, καθώς και η χρηματοδότηση για την βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στη Βλυχάδα Σαντορίνης.

Στις 21/3, ο κ. Καφούρος είχε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο Ζώρζο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Γεώργιο Νομικό, με θέμα την ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός για τη Σαντορίνη.

Την ίδια μέρα επίσης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, με θέμα τη λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στη Νάξο.

Στις 22/3, ο κ. Καφούρος είχε συνάντηση με ανώτατα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, όπου, παρουσία του δημάρχου Θήρας και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί το καλώδιο διασύνδεσης της ΔΕΗ  στη χωροθέτηση του νέου λιμανιού. Ο βουλευτής θα συμμετέχει ενεργά στον συντονισμό μεταξύ των μελετητών του έργου και του επιτελείου του ΑΔΜΗΕ για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, ο κ. Καφούρος είχε διαδοχικές επαφές με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το καυτό θέμα της «μπαστούρας» και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους κτηνοτρόφους και στο περιβάλλον των νησιών μας.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Ξεκινά η μεγάλη επένδυση των 30 εκατ. ευρώ για την αναβίωση του Ξενία Κύθνου

Με άδεια οικοδομής και σε διαβούλευση η ΜΠΕ, δρομολογείται η ανακαίνιση του ιστορικού συγκροτήματος στα Λουτρά Κύθνου με ορίζοντα ολοκλήρωσης 2-3 ετών.

Iσχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα – Έγινε αισθητός σε Αττική και Κυκλάδες

Αναστάτωση προκάλεσε η νυχτερινή δόνηση, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σοβαρές ζημιές – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι και οι τοπικές αρχές.

Γιατί οι παίκτες επενδύουν σε ακριβές καρέκλες παιχνιδιού;

Εργονομία καρέκλας: Γιατί οι παίκτες ηλεκτρονικών σπορ κάθονται σε θρόνους των 1500 δολαρίων

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.