Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜ. Καφούρος: Συναντήσεις με υπηρεσιακούς φορείς για θέματα Νάξου και Σαντορίνης

Μ. Καφούρος: Συναντήσεις με υπηρεσιακούς φορείς για θέματα Νάξου και Σαντορίνης

|

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκος Εμμ. Καφούρος, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Ειδικότερα:

Την Τετάρτη 3/4, ο κ. Καφούρος πραγματοποίησε μια σημαντική επίσκεψη εργασίας στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, όπου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Θέμα της συζήτησης ήταν τα ακίνητα που διαχρονικά χρησιμοποιεί ο Δήμος Θήρας και φέρονται να έχουν παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ ή στο ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σχολεία, γήπεδα, πλατείες καθώς και οι εμβληματικοί Στάβλοι του Καμαρίου. Η συζήτηση διεξήχθη με θετική διάθεση και έθεσε τη βάση συνεργασίας, με τον Δήμο Θήρας, για περαιτέρω, διεξοδική εξέταση της κάθε περίπτωσης προς όφελος των κοινωνικών αναγκών του τόπου.

Την επομένη, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαο Ταχιάο, παρουσία του δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού και του Γ.Γ. ενωσιακών πόρων και υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημητρίου Παπαγιαννίδη, σχετικά με την επανεκκίνηση των εργασιών και την ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαρίου στη Νάξο. Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η μελέτη συντάχθηκε το 2002, δημοπρατήθηκε το 2011 και παρουσιάζει εξαιρετικές δυσκολίες για την ολοκλήρωση του.

Είχε προηγηθεί η από 21/3 συνάντηση του βουλευτή Κυκλάδων με τον Γ.Γ.  ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Γεώργιου Νομικού. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση των υδάτων των βιολογικών σταθμών τριτοβάθμιας επεξεργασίας και η κατασκευή αρδευτικού δικτύου για τον αμπελώνα της Σαντορίνης, καθώς και η χρηματοδότηση για την βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στη Βλυχάδα Σαντορίνης.

Στις 21/3, ο κ. Καφούρος είχε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο Ζώρζο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Γεώργιο Νομικό, με θέμα την ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός για τη Σαντορίνη.

Την ίδια μέρα επίσης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, με θέμα τη λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στη Νάξο.

Στις 22/3, ο κ. Καφούρος είχε συνάντηση με ανώτατα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, όπου, παρουσία του δημάρχου Θήρας και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί το καλώδιο διασύνδεσης της ΔΕΗ  στη χωροθέτηση του νέου λιμανιού. Ο βουλευτής θα συμμετέχει ενεργά στον συντονισμό μεταξύ των μελετητών του έργου και του επιτελείου του ΑΔΜΗΕ για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, ο κ. Καφούρος είχε διαδοχικές επαφές με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το καυτό θέμα της «μπαστούρας» και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους κτηνοτρόφους και στο περιβάλλον των νησιών μας.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Aegean Air: Ιστορικές επιδόσεις το 2024, ισχυρή εκκίνηση και στρατηγική ανάπτυξης για το 2025

Αύξηση επιβατικής κίνησης, ενίσχυση στόλου και επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την πορεία της AEGEAN, σύμφωνα με την παρουσίαση του CEO Δ. Γερογιάννη.

Ο «Τυφώνας» που καθαρίζει τις ελληνικές ακτές – Μια θαλάσσια αποστολή ελπίδας και αλλαγής

Με 17,8 εκατομμύρια σκουπίδια λιγότερα, το επιχειρησιακό πλοίο του Ιδρύματος Λασκαρίδη ταξιδεύει από νησί σε νησί για να αποκαταστήσει το φυσικό μας περιβάλλον και να δώσει νέα πνοή στις παραλίες της Ελλάδας.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παγώνουν, τι είπε ο Κικίλιας από τη Σύρο (video)

Η μείωση των λιμενικών τελών συγκράτησε το μεταφορικό κόστος. Αποφεύχθηκαν αυξήσεις έως και 15%, ύστερα από τις πρωτοβουλίες του υπουργού Nαυτιλίας. Πίνακας με παραδείγματα

Ανδρος: Η Μονή Παναχράντου εγκαινιάζει τη μόνιμη συλλογή «Τέχνης Φυλακτήριον»

Ένας νέος πνευματικός και καλλιτεχνικός θεσμός με τη συμμετοχή 46 σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, στην καρδιά της μοναστικής ζωής.

Δραματικές ελλείψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ: Στο «κόκκινο» τα νησιά ενόψει καλοκαιριού (video)

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους σε Κυκλάδες και ηπειρωτικές περιοχές λόγω αδυναμίας 24ωρης λειτουργίας των ασθενοφόρων.

Κώδικα Αυτοδιοίκησης: Ενίσχυση γονεϊκότητας και κοινωνικής πολιτικής από τους δήμους

Επιδοτήσεις έως 3.000€ για κάθε γέννηση, στήριξη εκπαιδευτικών και δομών υγείας φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ζητείται αναδρομική ισχύς για αδικημένες οικογένειες.

Ανάσα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μειώσεις μέσω λιμενικών τελών ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Μεσοσταθμική μείωση 3,2% και σημαντικές εκπτώσεις για οικογένειες υπόσχεται η κυβέρνηση, με στόχο πιο προσιτά ταξίδια στα νησιά για το 2025.

Η 10η γενιά Pokémon εμπνέεται από τις Κυκλάδες

Η θρυλική σειρά Pokémon φαίνεται να στρέφει το βλέμμα της στο Αιγαίο, αντλώντας έμπνευση από το κυκλαδίτικο τοπίο και τις θαλάσσιες μετακινήσεις μεταξύ νησιών.

Σίφνος – Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Ολιστική Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το τριήμερο 8-10 Μαΐου

Δωρεάν εξετάσεις από 12 ειδικότητες, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για άτομα άνω των 65 ετών – Μόνο ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Κίνα: Από την ανάβαση με ιδρώτα, στην άνεση με κυλιόμενες σκάλες

Στην Κίνα, ένα φιλόδοξο έργο μεταμορφώνει την παραδοσιακή ανάβαση στο βουνό Lingshan, ύψους 1.500 μέτρων, με την εγκατάσταση κυλιόμενων σκαλών που επιτρέπουν στους επισκέπτες να φτάσουν στην κορυφή με άνεση.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών