Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΛαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Δήλωση Ροκονίδα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Δήλωση Ροκονίδα για το εκλογικό αποτέλεσμα

|

Νοιώθουμε την ιδιαίτερη ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τις παριανές και τους παριανούς που κατά εκατοντάδες μας τίμησαν με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές.

Νοιώθω επίσης την ανάγκη προσωπικά να ευχαριστήσω συναγωνίστριες και συναγωνιστές παλιούς και νέους με τους οποίους δώσαμε μια εκλογική μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με όλους, εκλεγμένους και μη, να δίνουμε τις μάχες του μέλλοντος υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του παριανού λαού και του τόπου, γιατί από αυτά είμαστε «εξαρτημένοι».

Από το εκλογικό αποτέλεσμα αποδείχθηκε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι ένας ευκαιριακός εκλογικός μηχανισμός αλλά μια δύναμη πολιτικά συνεπής και αξιόπιστη, πάντα με κριτήριο τις ανάγκες του παριανού λαού, που διαχρονικά η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της, κερδίζει διαρκώς έδαφος και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Γνωρίζουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αντανακλά την πραγματική μας δύναμη μέσα στον παριανό λαό και με όλους εκείνους  που δεν μας ψήφισαν  θα συναντηθούμε στους αγώνες που θα έρθουν.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 είναι γνωστό ότι διαμορφώθηκε συγκυριακά. Έτσι το χθεσινό 22% είναι συγκρίσιμο με το 11% του 2014. Παράλληλα στην περιφέρεια με ποσοστό 19,25%,  υπήρξε μια αύξηση της τάξης 46% σε σχέση με το συγκρίσιμο ποσοστό του 2019, αποδεικνύοντας ότι το σύνθημα «Λαϊκή Συσπείρωση παντού», είναι κατανοητό σε  μεγάλο ποσοστό του παριανού λαού, για το ποιος αντιπαλεύει τις πολιτικές που είναι απέναντι στα συμφέροντά του.

Δώσαμε έναν αγώνα με επιμονή στην πολιτική αντιπαράθεση, κατάθεση επιχειρημάτων και όχι ευφυολογημάτων,  μακριά από προσβολές και  κτυπήματα κάτω από την μέση. Τονίζαμε με κάθε ευκαιρία ότι τιμούμε την παρουσία συμπολιτών μας στα άλλα ψηφοδέλτια που κίνητρο τους είχαν την επίλυση των προβλημάτων  του νησιού μας, αλλά παράλληλα κρίναμε ότι η επιλογή τους δεν θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους.

Επιμένουμε ότι η επόμενη πενταετία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για το νησί μας, γιατί οι ανάγκες των ανθρώπων είναι συσσωρευμένες όπως και τα προβλήματα του τόπου και οι προθέσεις ειλικρινείς ή όχι, από μόνες τους δεν αρκούν   για την επίλυση τους.

Το πεδίο είναι εχθρικό και με το κυβερνητικό νομοθέτημα των τελευταίων ημερών τα προβλήματα στους Δήμους θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο. Χρειάζεται πολιτική βούληση και ρήξη με την κυβερνητική πολιτική σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο για να υπάρξουν λύσεις προς όφελος του παριανού λαού και του τόπου.

Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στην τακτική του καιροσκοπισμού των κατά δήλωση «προοδευτικών» στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, που βέβαια θα κριθούν από την ιστορία για την πολιτική τους και σύντομα θα βρεθούν μπροστά στα αδιέξοδα της.

Είναι προφανές ότι ο Κ. Μπιζάς κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και κύρια κάτω από το γενικευμένο αίτημα της αλλαγής της δημοτικής αρχής ως αποτέλεσμα της πολιτικής της, πέτυχε μια ευρεία νίκη.

Εμείς όπως στο παρελθόν μακριά από λαϊκισμούς θα στηρίζουμε αποφάσεις ή θα εναντιωνόμαστε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο σε αυτές και την πολιτική της νέας δημοτικής αρχής, με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρατείνεται το πλαφόν ενοικίων στα εμπορικά ακίνητα και το 2024

Παράταση παίρνει επίσης και το «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά και το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους για βασικά είδη

Ο.ΝΑ.Σ.: Ωρα (10/12) για ετήσια γενική συνέλευση

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ο.ΝΑ.Σ. - Πότε και που

Πάρος – Κ. Μπιζάς: Αντίθετος (με επιχειρήματα) με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Επιστολή από τον νέο Δήμαρχο Πάρου, Κωνσταντίνο Μπιζά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τους Βουλευτές Κυκλάδων για την υπόθεση των ΔΕΥΑ και το μέλλον τους .

Νάξος- Δικηγορικός Σύλλογος: Συνεχίζεται η αποχή έως και την 11η Δεκεμβρίου

Συνεχίζουν την αποχή τους έως και 11/12 τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου

“Καλάθι Χριστουγέννων”: Χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα αλλά με αρνί (!!!)

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει το «Καλάθι των Χριστουγέννων» για έξι κατηγορίες τροφίμων.

Σαντορίνη: Ξεκίνησαν και επίσημα τα Χριστούγεννα (photos)

Με το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ (και τον περιβάλλοντα χώρο) «ντυμένο» στα πιο εορταστικά του χρώματα, υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα στη Σαντορίνη (Photos)

Γιαν. Βρούτσης: Διήμερη επίσκεψη με (αθλητικό) νόημα στην Σύρο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο στην Σύρο. Ποιιος ο λόγος επίσκεψής του

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Το πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής αποκαλύπτεται

Παρουσίαση (06/12) του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής και Σεμινάριο για το Γαστρονομικό Τουρισμό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κέα: Αποκτά και υδάτινο πεδίο στη περιοχή Μαβιά

Η Κέα γίνεται το πρώτο νησί των Κυκλάδων που μπαίνει στη λογική απόκτησης και Υδάτινου πεδίου - Τι αναφέρουν οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Νοσοκομείο: Γυναικολόγος έως και την 19η Δεκεμβρίου

Εως και την 19η Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου μαιευτήρας – γυναικολόγος από το Τζάνειο

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος. 

Δαμαριώνας – “Δάμαρις”: Πρόσκληση (03/12) για να φτιάξουμε λουκουμάδες

Πρόσκληση από το σύλλογο "Δάμαρις" για παρουσία στον Δαμαριώνα την προσεχή Κυριακή. Ποιος ο λόγος;

Attica Group: Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας

Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας με Attica Group, αξίας ενός δισ. - Για συντήρηση, εκσυγχρονισμό πλοίων και μελλοντικά νέες ναυπηγήσεις

Τυροκομείο Πιτταράς προς ΕΑΣ Νάξου: Αποκατάσταση αλήθειας, όχι στην οικειοποίηση της Γραβιέρας Νάξου

Τυροκομείο Πιτταράς προς ΕΑΣ Νάξου "Nα μην οικειοποιηθούν στο μέλλον οποιαδήποτε διάκριση του προϊόντος Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, αν δεν αφορά συγκεκριμένα το προϊόν της επιχείρησής τους"

Αναπληρωτές Καθηγητές: Εκπτωση στα εισιτήριά τους προς τις περιοχές τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Blue Star Chios: Λίγο πριν το μεσημέρι θα περάσει από Σαντορίνη για Πειραιά

Το Blue Star Chios πέρασε το ... απαγορευτικό στην Κρήτη και τώρα επιστρέφει στον Πειραιά μέσω Κυκλάδων