Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςLa Repubblica​​​​​​​​​​​: Νάξος, Ιος και Σίφνος νησιά που ξεχωρίζουν στις Κυκλάδες

La Repubblica​​​​​​​​​​​: Νάξος, Ιος και Σίφνος νησιά που ξεχωρίζουν στις Κυκλάδες

|

Τη δική της «απάντηση» στο ζήτημα του υπερτουρισμού δίνει η La Repubblica μέσα από ένα οδοιπορικό στις Κυκλάδες. Το διεθνές μέσο προτρέπει τους αναγνώστες της «να αφήσουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη στα πλήθη και να αναζητήσουν γωνιές της Ελλάδας όπου μπορούν να απολαύσουν την ιστορία και τον μύθο μέσα σε κλίμα έντονης πνευματικότητας χωρίς κοσμοσυρροή και ανάμεσα σε αιωνόβιες ελιές, αρχαίους ναούς, εκκλησίες και μοναστήρια.

Σύμφωνα με το εκτενές αφιέρωμα «η Σίφνος αντιπροσωπεύει την ουσία των Κυκλάδων. Φύση, πολιτισμός και Χριστιανοσύνη γίνονται αισθητές σε κάθε τετραγωνικό μέτρο. Το νησί διαθέτει διάσπαρτα πάνω από 300 ξωκλήσια και εκκλησίες μεταξύ των οποίων το εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων όπου ο μικρός μπλε θόλος ενώνεται με τη γύρω θάλασσα.

sifnos2.jpg

Η Νάξος ξεχωρίζει για τα αληθινά φυσικά μνημεία ηλικίας άνω των 600 ετών. Το να περπατάς εδώ είναι σαν να βυθίζεσαι σε μια ιστορία χιλιετιών που “δένει” τον άνθρωπο με τη γη. Στο ηλιοβασίλεμα, οι αρχαίοι βράχοι του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων δημιουργούν καθηλωτικά οπτικά παιχνίδια φωτός και σκιάς.

Η Ίος είναι ο διαχρονικός τόπος νεανικής ενέργειας της Ελλάδας που εξελίσσεται σε έναν εκλεπτυσμένο προορισμό ιστορίας και πολιτισμού. Ο τάφος του Ομήρου και ο προϊστορικός οικισμός του Σκάρκου προσελκύουν το διεθνές ενδιαφέρον ταξιδιωτών από όλες τις χώρες και τις ηλικίες».

Το αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε στο ένθετο της εφημερίδας Il Venerdi αναφέρεται και στη μοναδικότητα της Κέρου και της Δήλου που συνεχίζουν να συναρπάζουν με τα αρχαιολογικά ευρήματα τους. Εκπρόσωποι των Δήμων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ιητών και Σίφνου που συμμετείχαν στην δημοσιογραφική αποστολή από το συγκεκριμένο μέσο, μιλούν για τα δεδομένα της επόμενης τουριστικής περιόδου 2025.

«Με το βλέμμα στο 2025, οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται στη διεύρυνση της σεζόν. Το αφήγημα μας που βρίσκει ανταπόκριση σε διεθνή ΜΜΕ και επαγγελματίες του τουρισμού, έχει ως επίκεντρο της εξέλιξη της Ίου σε μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία που συνδυάζει καταδύσεις, πεζοπορία, ποδηλασία γαστρονομία, αρχαιολογικά μνημεία, πολιτιστικά δρώμενα και αθλήματα στην άμμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών Αντώνης Μέττος. 

«Στόχος μας είναι ο ποιοτικός τουρισμός. Προβάλλουμε σε διαρκή βάση τη Νάξο φωτίζοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές της αυθεντικότητας της σε πλήθος αγορών με στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών με ειδικά ενδιαφέροντα στην ιστορία, τις εναλλακτικές δραστηριότητες και την εξερεύνηση των γραφικών χωριών και της φύσης», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

«Ο γαστρονομικός πλούτος, η αγγειοπλαστική και οι παραδόσεις θα είναι αναπόσπαστα συστατικά του καλέσματος μας για τη νέα σεζόν προσεγγίζοντας ταξιδιωτικά κοινά που δεν αρκούνται μόνο στον ήλιο και την θάλασσα αλλά θέλουν να μυηθούν στην ντόπια κουλτούρα και να ζήσουν το διαφορετικό», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία

Πρόταση ημέρας: Πατάτες φούρνου άλαδες με ταχινολέμονο

Ένα νηστίσιμο πιάτο πλούσιο, νόστιμο και χορταστικό, από τη μοναστηριακή κουζίνα του όρους Σινά, που μπορεί να λειτουργήσει, βέβαια, και ως συνοδευτικό.

Εκκλησία – Μεγάλη Τετάρτη: Συμβολισμός, το ιερό Ευχέλαιο και έθιμα

Μεγάλη Τετάρτη: Τι συμβολίζει η σημερινή ημέρα - Τα έθιμα και οι παραδόσεις - Σήμερα τελείται στις εκκλησίες η Ακολουθία του Νιπτήρος και το Ιερό Ευχέλαιο

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Μιχάλης Χάλαρης: “Nα αλλάξει το μοντέλο πολιτικής, χρειαζόμαστε ανθεκτικές υποδομές” (video)

Έγινε ξεχωριστή συνδιάσκεψη για την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  δεν είναι ομοιογενής (video)

ΑΠΑΣ Νάξου: Η συνεργασία με τον όμιλο εταιρειών BREAK EVEN CONSULTING δίνει πνοή στην ομάδα

Ο ΑΠΑΣ Νάξου κάνει τη πρώτη κίνηση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τριετής συνεργασία με τον όμιλο εταιρειών Break Even Consulting

Μητρόπολη Παροναξίας – Καλλίνικος: “Ο Νυμφίος της Εκκλησίας, προσωπικός νυμφίος κάθε Χριστιανικής ψυχής”

Η Ακολουθία του Όρθρου της Μ. Τρίτης στην Αντίπαρο - Οι σκέψεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλινίκου

Πανναξιακός ΑΟ: Τριήμερο (11-13 Απριλίου) διακρίσεων σε ποδόσφαιρο και στίβο

Σπουδαίες επιτυχίες για τον Πανναξιακό Α.Ο. το τριήμερο 11 - 13 Απριλίου σε κλασικό αθλητισμό και ποδόσφαιρο

Νάξος – Φιλώτι: Το “άσπρο” κυριαρχεί στα σοκάκια του χωριού

Εθελοντές στο Φιλώτι ανέλαβαν το ασβέστωμα ή άσπρισμα αρκετών σημείων του χωριού ενόψει της Μεγάλης Κυριακής, του Πάσχα

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με 2-0 νίκες πέρασε τα Μελίσσια και τον τελικό αντιμετωπίζει τον Ιωνικό Νικαίας

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα διάρκειας τριών ωρών ο Πανναξιακός νίκησε 92-88 στην έξτρα περίοδο τα Μελίσσια και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στον τελικό - Αντίπαλος ο Ιωνικός Νικαίας με μειονέκτημα έδρας

Στιγμές Ιστορίας: Το πορτοκαλί “Πάρος” και η σχέση του με την Παροναξία

Το "Πάρος" ήρθε στη γραμμή της Παροναξίας τη δεκαετία του 80 αλλά δεν απέκτησε την .. λάμψη του "Νάξος" - Η ιστορία του έως τη στιγμή που έφτασε στη Τουρκία και διαλύθηκε

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών σε προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά

Β. Κικίλιας: «Η μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»