Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΚυκλάδες: Συνάντηση Δημάρχων - Χρυσοχοϊδη υπό την σκέπη του Επιμελητηρίου

Κυκλάδες: Συνάντηση Δημάρχων – Χρυσοχοϊδη υπό την σκέπη του Επιμελητηρίου

|

Τη Σύρο επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, προκειμένου να συναντηθεί με τους Δημάρχους και όλους τους αρμοδίους για θέματα που αφορούν την ασφάλεια στα νησιά των Κυκλάδων ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η οποία προβλέπεται ότι θα έχει αυξημένο αριθμό επισκεπτών.

Σύρος: Επίσκεψη αστραπή από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αλλά και με τηλεδιάσκεψη για όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν στη Σύρο. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγος Λουκάς Θάνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων Κωνσταντίνος Αγιασοφίτης καθώς και στελέχη των αστυνομικών τμημάτων των νησιών και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που ανέλαβε το συντονισμό της συνάντησης, κ. Γιάννης Ρούσσος, καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και εξέφρασε την ικανοποίησή του αφού για πρώτη φορά πραγματοποιείται μια τόσο ευρεία συνάντηση και μια από κοινού συντονισμένη προσπάθεια για την έγκαιρη αντιμετώπιση, πριν την έναρξη της σεζόν, των θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια των νησιών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν από τους Δημάρχους, καταγράφηκαν και αναλύθηκαν όλα τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν, όπως για παράδειγμα η υποστελέχωση, προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια για κατοίκους και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια και της φετινής τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό που γίνεται έγκαιρα ένας ψύχραιμος απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς που θα οδηγήσει σε καλύτερη καταγραφή των αναγκών και προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά και δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ώστε τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες να έχουν το αίσθημα ασφάλειας που αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι του χρόνου τα νησιά θα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένα με περισσότερο και εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και με τη διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου και των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος ανανέωσε το ραντεβού για πριν το Πάσχα όπου θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης προετοιμασία ώστε να συμπληρωθούν και να διορθωθούν τυχόν παραλείψεις και αβλεψίες με στόχο την ασφάλεια και την εύνομη λειτουργία του κάθε νησιού.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ευρωκοινοβούλιο: Η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (video)

Ακούστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (VIDEO)

Νησιωτικότητα και Δημογραφικό έρχονται στο τραπέζι της Κυβέρνησης

Σοφία Ζαχαράκη και Στέφανος Γκίκας: Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για δημογραφικό και νησιωτικότητα - Ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ