Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΚυκλάδες: Δεκαέξι επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία έριξαν την αυλαία του 2023

Κυκλάδες: Δεκαέξι επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία έριξαν την αυλαία του 2023

|

Μπήκαμε στο 2024 και προσπαθούμε να κάνουμε κι έναν μίνι απολογισμό του 2023. Να έχουμε μία εικόνα για το τι έγινε και τι μας περιμένει. Επενδύσεις, νέα ξενοδοχεία και … Με 16 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στα νησιά των Κυκλάδων έκλεισε το 2023, με νέα 5άστερα και 4άστερα να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος.

Δείτε αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το bizness.gr, τις 16 νέες επενδύσεις:

  • Στα σκαριά βρίσκεται νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων στη Σχοινούσα. Το έργο αφορά στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου υψηλών προδιαγραφών σε όμορα οικόπεδα, οικογενειακής ιδιοκτησίας, στην περιοχή Φουντάνα, στη Σχοινούσα. Συγκεκριμένα, με τα επιμέρους έργα στα πέντε οικόπεδα που απαρτίζουν την έκταση, συνολικής επιφάνειας 27,6 περίπου στρεμμάτων, πρόκειται να ανεγερθεί 5άστερο ξενοδοχείο, καθώς και βίλες αλλά και δωμάτια, τα οποία θα βρίσκονται σε λειτουργική συνένωση με το παρακείμενο ξενοδοχείο. Για όλα τα επιμέρους έργα έχουν ήδη εκδοθεί οι σχετικές προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
  • «Πράσινο φως» για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κύθνο, αφού έλαβε τη σχετική οικοδομική άδεια από την ΥΔΟΜ του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Το έργο αφορά στην ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, με υπόγεια και κολυμβητικές δεξαμενές. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 10,98 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Δρυοπίδα, στην Κύθνο. Στην επένδυση προβαίνει η εταιρεία VRAM IKE, που είναι και ο μισθωτής του ακινήτου.
  • Προεγκρίθηκε νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Άνδρο. Το έργο αφορά στη ανέγερση νέου 5άστερου ξενοδοχείου σε έκταση 15,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Όρμος Κορθίου, και έχει ήδη λάβει την προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Άνδρου. Σύμφωνα με αυτή, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία KOUTSIANAS ECO STAYS IKE, που είναι και ο μισθωτής του ακινήτου.
  • Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ίο. τη δημιουργία νέου 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 24 κλινών, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές, το οποίο θα ανεγερθεί σε έκταση 7,11 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Μαγγανάρι, στην Ίο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας. Επενδυτής, σύμφωνα με την προέγκριση, είναι η εταιρεία STAMANIA ENTERPRISES.
  • Στα σκαριά βρίσκεται διπλή ξενοδοχειακή επένδυση στην Σαντορίνη. Πρόκειται για την δημιουργία ξενοδοχείου ως ακολούθως: Στο πρώτο οικόπεδο, θα ανεγερθεί διώροφο κτίριο 20 κλινών με δύο υπόγεια και κολυμβητική δεξαμενή, σε έκταση 837 τ.μ. περίπου. Στο δεύτερο οικόπεδο, θα ανεγερθεί διώροφο κτίριο 14 κλινών με δύο υπόγεια, σε έκταση 831 τ.μ. περίπου. Αμφότερα τα κτίρια θα ανεγερθούν στην θέση «Περγέρι» Ημεροβιγλίου, στην Σαντορίνη. Για τα δύο έργα έχει ήδη εκδοθεί οι σχετικές προεγκρίσεις οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας.
  • Πράσινο φως δόθηκε για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Σαντορίνη. Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων, δύο ορόφων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 1,3 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Καμάρι Επισκοπής Γωνιάς, στη Σαντορίνη και έχει ήδη λάβει την οικοδομική άδεια από την ΥΔΟΜ του Δήμου Θήρας. Σύμφωνα με την άδεια, στην επένδυση προβαίνει η εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ ΑΞΤΕΕ.
  • Εγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Σχοινούσα. Το έργο αφορά στην αλλαγή χρήσης υπάρχουσας ισόγειας κατοικίας σε ξενοδοχείο 2 αστέρων και σε προσθήκη κτιρίου κατ΄επέκταση – έχει δε ήδη λάβει τη σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε ακίνητο που βρίσκεται σε έκταση 5,69 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Λειβάδι, στη Σχοινούσα.
  • Στα σκαριά βρίσκεται νέο ξενοδοχείο στη Νάξο. Το έργο αφορά στην ανέγερση ξενοδοχείου κλασικού τύπου για το οποίο έχει ήδη εκδοθεί η προέγκριση οικοδομικής άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Λάκκοι Αγίου Αρσενίου, στη Νάξο. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία PLAKA BEACH IKE.
  • “Πράσινο φως” δόθηκε για νέα ξενοδοχειακή επένδυση στη Νάξο. Πρόκειται για την αλλαγή χρήσης υπάρχοντος κτιρίου σε ξενοδοχείο, την προσθήκη κατ’ επέκταση νέου κτιρίου με ισόγειο, διώροφο τμήμα και υπόγειο και την κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε ακίνητο που βρίσκεται σε έκταση 1,67 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Αγία Άννα, στη Νάξο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
  • Εγκρίθηκε νέα επένδυση ξενοδοχείου στη Νάξο. Το έργο, για το οποίο έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια από την ΥΔΟΜ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αφορά στην αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κτιρίων Α-Β, σε ξενοδοχείο 3 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε ακίνητο επιφάνειας 857 τ.μ. περίπου στην περιοχή Αγία Άννα, στη Νάξο.
  • Δρομολογείται επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Μήλο. Το έργο αφορά στο κατάλυμα”Agnanti View Hotel” που βρίσκεται σε έκταση 4,48 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Μύτακας Τριβασάλου, στη Μήλο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου. Σύμφωνα με αυτή, θα γίνει αλλαγή χρήσης του καταλύματος, από κατηγορία ενοικιαζόμενων δωματίων σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, καθώς και προσθήκες κατ΄ επέκταση του αρχικού καταλύματος. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την προέγκριση, είναι η AGNANTI VIEW HOTEL ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
  • Προχωρά επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Μήλο. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων με πισίνα. Μετά την έκδοση οικοδομικής αδείας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου, το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 7 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή «Πολύχρονη» Πολλωνίων, στη Μήλο. Για το έργο έχει ήδη. Σύμφωνα με την άδεια, στην επένδυση προβαίνει η εταιρεία ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
  • Εγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μύκονο. Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων, δύο ορόφων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 5,1 περίπου στρεμμάτων στη Μύκονο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
  • Εγκρίθηκε νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κύθνο. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου 4άστερου ξενοδοχείου με μορφή bungalows. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 13,3 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Λαγκαδά, στην Κύθνο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
  • Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Πάρο, καθώς για το έργο που αφορά στην ανέγερση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων, με υπόγεια και κολυμβητική δεξαμενή, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια ΥΔΟΜ του Δήμου Πάρου. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 2,11 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Πίσω Λιβάδι Μάρπησσας, στην Πάρο. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ERGOKAT SML Α.E., που είναι και ο μισθωτής του ακινήτου.
  • Εγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Σύρο. Το έργο αφορά στην ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 1,2 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Φοίνικας, στη Σύρο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την άδεια, είναι η εταιρεία SOLANO SUITES Ι.Κ.Ε., η οποία και μισθώνει το ακίνητο.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων