Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΚυκλάδες - Χρυσοχοΐδης: Είχαμε αύξηση 65% στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Κυκλάδες – Χρυσοχοΐδης: Είχαμε αύξηση 65% στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

|

Την ενίσχυση των αστυνομικών Υπηρεσιών στα νησιά των Κυκλάδων με επιπλέον 500 αστυνομικούς, ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στο νησί της Σύρου. “Του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτερα, με περισσότερο και πιο εξειδικευμένο προσωπικό, πιο αποτελεσματική αστυνομία για ασφαλέστερες Κυκλάδες και ασφαλέστερη Ελλάδα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κυκλάδες: Συνάντηση Δημάρχων – Χρυσοχοϊδη υπό την σκέπη του Επιμελητηρίου

Σε σύσκεψη στην οποία προήδρευσε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου με τη συμμετοχή Δημάρχων από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγο Θάνο Λουκά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Αγιοσοφίτη, ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί για την ενίσχυση της ασφάλειας, αναφέροντας: “Θα εγκατασταθούν Ο.Π.Κ.Ε., προκειμένου να καταπολεμήσουν σε κάθε νησί, με τις ιδιαιτερότητές του, τα προβλήματα που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στο οργανωμένο έγκλημα που καταγράφεται στις επιχειρήσεις, οι οποίες πολλές φορές διαταράσσουν τη ζωή των ανθρώπων, όπως είναι η διάθεση νοθευμένου αλκοόλ, η διακίνηση ναρκωτικών, οι εκβιάσεις και μία σειρά άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως είναι οι κλοπές και οι διαρρήξεις που ταλαιπωρούν πάρα πολύ τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες, αλλά ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες του νησιού”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αστυνόμευσης περιλαμβάνονται και αστυνομικοί που θα έχουν ως αποκλειστική αποστολή τη διαχείριση της κυκλοφορίας για τη βελτίωση της κίνησης, αλλά και της οδικής ασφάλειας στα νησιά. «Θα έχουν υπό την ευθύνη τους τον έλεγχο των τροχονομικών παραβάσεων, τις παράνομες σταθμεύσεις, τα οχήματα που καταλαμβάνουν τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και δεν μπορούν οι άνθρωποι να κινηθούν, αυτούς οι οποίοι νοικιάζουν ελαττωματικά ή ακατάλληλα οχήματα σε επισκέπτες και βεβαίως όλα εκείνα που βλάπτουν την ασφάλεια όλων».

Στον τρίτο άξονα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως, εξειδικευμένες ομάδες από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες «σε περιοχές- όπως έγινε και πέρυσι, για παράδειγμα, στη Μύκονο– όπου έχει καταγραφεί να υπάρχουν ομάδες που δρουν και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εικόνα των νησιών και την ασφάλεια των πολιτών».

Τέλος, αναφερόμενος στα ζητήματα της αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σημείωσε πως, έχει καταγραφεί αύξηση της τάξης του 65% στα περιστατικά που διαχειρίστηκε η αστυνομία στα νησιά των Κυκλάδων. Επανέλαβε πως, «αυτό είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο και αισιόδοξο και σημαίνει ότι απελευθερώθηκαν στόματα, άνοιξαν κλειστές πόρτες και οι γυναίκες καταγγέλλουν φαινόμενα βασανισμών και προσφεύγουν στην αστυνομία για επίλυση. Έχουν συλληφθεί σχεδόν διπλάσιοι κακοποιητές σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι μία παρήγορη απόδειξη – ένδειξη ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο». Αναφέρθηκε, επίσης σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας αναλύοντας όλες τις δράσεις που έχει αναπτύξει η ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των ανηλίκων.

«Είμαστε εδώ και είμαι εδώ τώρα που είναι εποχή εκτός σεζόν ακριβώς για να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επόμενη περίοδο. Η περσινή περίοδος ήταν καλή, ίσως η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, κατά κοινή παραδοχή των δημάρχων. Στόχος μας όμως είναι το καλύτερο και το καλύτερο είναι να αισθάνονται όλοι ότι έρχονται σε έναν τόπο ασφαλή, που προστατεύει την υγεία τους, τη ζωή τους την ακεραιότητά τους. Και συνολικά να είναι ένας τόπος ελκυστικός, ούτως ώστε όλο και περισσότεροι επισκέπτες να έρχονται στη χώρα μας, στα νησιά μας για να αυξήσουμε περαιτέρω την ευημερία», κατέληξε ο κ. Υπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γεώργιος Λεονταρίτης, οι Δήμαρχοι από τα νησιά των Κυκλάδων, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς και μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά»: Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. Νάξου για τη γενοκτονία στη Γάζα

Δριμεία κριτική της παράταξης στη στάση της δημοτικής αρχής – Καταγγελία για «λογική ίσων αποστάσεων» και σιγή γύρω από τη συνεργασία Ελλάδας–Ισραήλ

Πάρος: Αναδεικνύεται σε “διαμάντι” του τουρισμού πολυτελείας στην Ευρώπη

Από τις πρώτες επιλογές για ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου — Διεθνείς διακρίσεις και αύξηση ενδιαφέροντος εκτός αιχμής επιβεβαιώνουν τη στρατηγική στροφή του νησιού

«ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2»: Σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας ενεργοποιείται προληπτικά για την άμεση απόκριση και διαχείριση συνεπειών από ενδεχόμενους σεισμούς – Ο Δήμος επενδύει στη συνέργεια, την ετοιμότητα και την προστασία των πολιτών.

Συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή άμυνα: Εθνική αποτυχία ή εθνική ευκαιρία;

Αρθρο του Δρ. Κωνσταντίνου Π. Μπαλωμένου με επίκεντρο την συζήτηση γύρω από τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αμυνα

ΑΟ Θήρας: Η Αναστασία Σιρίνινα στο ρόστερ για τη νέα χρονιά, προσθέτει εμπειρία και πάθος

Η 29χρονη κεντρική με θητεία σε Παναθηναϊκό, Θέτιδα και διεθνείς διοργανώσεις, έρχεται με όραμα και δυναμική να ενισχύσει τη φετινή πορεία της Σαντορινιάς ομάδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Μαγικές Νύχτες» στη σκηνή του Καμπανέλλη, όταν το Μουσείο ζωντάνεψε μέσα από τον χορό

Δύο παραστάσεις γεμάτες χρώμα, κίνηση και συγκίνηση από τη Fani’s Dance Studio, υπό την καθοδήγηση της Φανής Μπαρδή, ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της Τέχνης.

Νάξος – Απείρανθος: Μνήμες από τη Χούντα, παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βεριώνη με ανοιχτή συζήτηση

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου, μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ιστορική μνήμη, την αντίσταση και τους ανεξιχνίαστους θανάτους της δικτατορίας.

Από τη Νάξο στη Super League, Ο Νικηφόρος Κατσαράς στον ΟΦΗ

Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Νάξου κάνει το μεγάλο βήμα και μεταγράφεται στην Κ15 του ΟΦΗ, με φόντο τη συμμετοχή στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας.

Ένα Κολυμβητήριο για την Τήνο, ιστορική ανακοίνωση από τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

Σε μια θερμή εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο του νησιού, παρουσιάστηκε το νέο έργο-ορόσημο για τις Κυκλάδες: Κολυμβητήριο στην Τήνο με χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλ Χιλάλ: Έτοιμη για κυριαρχία από το ημίχρονο η «Βασίλισσα»

Η Ρεάλ επιστρέφει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με μοναδικό στόχο την κατάκτηση, ξεκινώντας απόψε απέναντι στην Αλ Χιλάλ στο Μαϊάμι.

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση