Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΚινητές Ιατρικές Μονάδες: Δέκα χρόνια παρουσίας και γιορτή στην Αμοργό

Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Δέκα χρόνια παρουσίας και γιορτή στην Αμοργό

|

Κινητές Ιατρικές Μονάδες.. Δέκα χρόνια προσφοράς και επίσκεψη στην Αμοργό.

Ήταν Ιανουάριος του 2014, όταν οι δύο πλήρως εξοπλισμένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) πραγματοποίησαν την πρώτη τους αποστολή, με σκοπό να προσφέρουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας. Αυτό που ξεκίνησε ως παράτολμο εγχείρημα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος, έχει εξελιχθεί σεένα ζωτικής  σημασίας υγειονομικό πρόγραμμα για χιλιάδες ανθρώπους ανά την Ελλάδα.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, οι ΚΙΜ έχουν πραγματοποιήσει 161 αποστολές, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε 53.081 ανθρώπους από το Καστελόριζο μέχρι τους Προμάχους, και το γιορτάζουν με μια ανοιχτή για όλους, επετειακή εκδήλωση στην Αμοργό από τις 26-29 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης, ο κόσμος θα έχει πρόσβαση σε διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις (μαστογραφία, καρδιογράφημα, μέτρηση οστικής πυκνότητας) ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να υποβληθεί σε χειρουργική, οφθαλμιατρική και οδοντιατρική εξέταση, καθώς επίσης να παρακολουθήσει ομιλίες που θα διεξαχθούν για θέματα δημοσίας υγείας.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιηθούν και συμβουλευτικές συνεδρίες για τους γονείς με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων, σχολικού προσανατολισμού για μαθητές λυκείου ενώ επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς αλλά και το mini πρωτάθλημα μπάσκετ, ενώ παράλληλα θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως yoga, μαθήματα πρώτων βοηθειών, πεζοπορία, κ.ά.

Το πρόγραμμα των ΚΙΜ που έχει ως αποστολή την ισότιμη και ανοιχτή πρόσβαση όλων των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), υλοποιείται σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα των ΚΙΜ εδώ

Σχετικά με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αναγέννηση και Πρόοδος υποστηρίζεται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, από κατοίκους ακριτικών νησιών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, μέχρι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι τρεις πυλώνες δράσεις της Α&Π είναι η υγεία, ο αθλητισμός και η εκπαίδευση. Σημαντική δράση του συνολικού έργου της είναι το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ), μία πρωτοβουλία του ΙΣΝ, που μέσω τριών τακτικών ιατρικών αποστολών κάθε μήνα, προσφέρει δωρεάν εξετάσεις και υγειονομική περίθαλψη σε κατοίκους απομακρυσμένων νησιών και ηπειρωτικών περιοχών.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά, και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά παραπάνω από $3.7 δισεκατομμύρια, μέσω 5.300 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.

Μάθε περισσότερα στο snf.org & στο snfghi.org.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκη – Σύρος από 3 Ιουνίου: Νέα σελίδα για τη συνδεσιμότητα των Κυκλάδων

Η Zela Aviation και η Aegean Airlines φέρνουν πιο κοντά τη Βόρεια Ελλάδα με την «καρδιά» των Κυκλάδων – Η πρώτη πτήση ανοίγει νέους τουριστικούς ορίζοντες

ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Υποδέχθηκε μαθητές από την Ιταλία στο πλαίσιο του Erasmus+

Ένα εναλλακτικό ταξίδι στη Μεσόγειο με όχημα την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη φιλοξενία και τη βιωσιμότητα

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: Ο «Άνθρωπος ορχήστρα» μιλά για τη μουσική άνοιξη των Κυκλάδων (video)

Μια ιστορική εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων και το όραμα για ένα μουσικό Αιγαίο

Η Κέα “ταξιδεύει” στον προαστιακό: Δεύτερη συνεχής προβολή του νησιού στην καρδιά της Αθήνας

Ο Δήμος Κέας συνεχίζει τη στρατηγική του τουριστική καμπάνια μέσα από 11 σταθμούς του προαστιακού, προσεγγίζοντας χιλιάδες επιβάτες καθημερινά. (video)

Κραυγή αγωνίας από τη Φολέγανδρο: Ανεπαρκής η ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή σύνδεση ενόψει τουριστικής σεζόν

Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων του νησιού καλεί το Υπουργείο Ναυτιλίας να δώσει άμεση λύση – Αποκλεισμός σε περίοδο αιχμής

Πανναξιακός ΑΟΚ: Έντονη διαμαρτυρία για επεισόδια στον αγώνα με τον Ιωνικό Νίκαιας

Προπηλακισμοί, ύβρεις και επικίνδυνα περιστατικά καταγγέλλει ο Πανναξιακός – Καλεί τις αρχές να αναλάβουν δράση

Εφ. Καλογεροπούλου: «Αν περάσεις μια νύχτα στις Μάντρες της Ανάφης, θα τη θυμάσαι για πάντα» (video)

Η Έφη Καλογεροπούλου μοιράζεται αναμνήσεις και αλήθειες από τις «Μάντρες» και τη «Μαργαρίτα» – δύο σταθερές σε ένα νησί που συνεχώς μεταμορφώνεται. (video)

Καταγγελίες πολιτών στη Σίφνο: «Νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται»

Πολίτες καταγγέλλουν πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες στο νησί – Ζητούν αναστολή αδειών και απόδοση ευθυνών σε αρμόδιες υπηρεσίες.

«Habemus Papam»: Από την τιάρα στο πάλλιο – Οι τελετές στέψης και ενθρόνισης του Πάπα από τον 9ο αιώνα μέχρι σήμερα

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ αναλαμβάνει επισήμως τη διακονία του Επισκόπου Ρώμης – Από τη χλιδή του παρελθόντος στη λιτότητα της σύγχρονης τελετής.

Αμοργός: Το Αμοργιανό Φεστιβάλ επιστρέφει 7–9 Ιουνίου με χορωδίες, συναυλίες και τιμητικές εκδηλώσεις

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μουσική, την παράδοση και τη μνήμη με ελεύθερη είσοδο σε όλο το νησί – Συμμετέχουν σύλλογοι από Τρίπολη και Αμοργό.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση