Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΚέντρο Υγείας Μήλου: Τι απαντάει ο Κωνσταντίνος Μακρής στον βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο

Κέντρο Υγείας Μήλου: Τι απαντάει ο Κωνσταντίνος Μακρής στον βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο

|

Το Κέντρο Υγείας Μήλου για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο πολιτικής και δη κομματικής αντιπαράθεσης… Πριν μερικές ημέρες είχαμε ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή για το θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την ασφαλή λειτουργία του..

Στη συνέχεια, είχαμε την απάντηση από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μήλου, Κωνσταντίνου Μακρή (κεντρική φωτογραφία mileika nea), ο οποίος προχωρεί σε αντιπαράθεση των χρόνων όπου ο κος Συρμαλένιος ήταν στην … Κυβέρνηση (2015-19) με το σήμερα…

Και καταλήγει λέγοντας “ καταγγέλλουμε ότι όλα τα ανωτέρω επετεύχθησαν μέσα σε ένα κλίμα κομματικού πολέμου από τοπικούς παράγοντες της Μήλου, με συνεχείς καταγγελίες και βιαιοπραγίες κατά του υπογράφοντος, με αποκορύφωμα τη σύλληψη του κατόπιν εντολής του Δημάρχου Μήλου”.

Αναλυτικά, η τοποθέτησή του 

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την πρόσφατη αναφορά του Βουλευτή του Σύριζα, κ. Νίκου Συρμαλένιου, βασιζόμενος σε επιστολή του Ιατρού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου, η οποία βρίθει ανακριβειών και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μόνο στόχο έχει λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους κάτοικους της Μήλου, απαντούμε τα εξής:

Κατά το διάστημα 2015 – 2019, το Κέντρο Υγείας Μήλου λειτουργούσε μόνο με ένα Ιατρό Ειδικότητας, συνεπικουρούμενος περιστασιακά από μια Παιδίατρο μέχρι το 2018 και παρόλα αυτά, καμία διαμαρτυρία δεν υπήρξε από τον κ. Συρμαλένιο, το Δήμο Μήλου, τα Σωματεία ή τους Συλλόγους. Ούτε υπήρξε οποιαδήποτε αντίστοιχη αντίδραση κατά την οικιοθελή αποχώρηση του Ιατρού κ. Ηλία Αποστολόπουλου με μετάθεση στην Πύλο τον Οκτώβριο του 2020, αφήνοντας το Κ.Υ.Μ. να λειτουργεί μόνο με μια Αγροτική Ιατρό.

Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ο κ. Συρμαλένιος, ως κυβερνητικός Βουλευτής την περίοδο 2015 – 2019, δεν έκανε καμία παρέμβαση για τις ανάγκες του Κ.Υ.Μ, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια έχει καταθέσει έξι (6) συνεχόμενες επερωτήσεις στη Βουλή κατά του Κ.Υ.Μ.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι το Κ.Υ.Μ. διαθέτει σήμερα τέσσερις (4) Ιατρούς Ειδικότητας και έξι (6) Ιατρούς Υπαίθρου, ενώ τις δύο τελευταίες θερινές περιόδους υποστηρίχτηκε από 24 Ιατρούς Ειδικότητας, που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης Ιατρών σε Κέντρο Υγείας των Κυκλάδων, ενώ διπλασιάστηκαν και τα πληρώματα ασθενοφόρου από τέσσερεις (4) σε οκτώ(8) .

Αντίστοιχα δε, κατά το ίδιο διάστημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Κίμωλου, υπερδιπλασιάστηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου από τρία (3) άτομα που υπηρετούσαν στο παρελθόν, σήμερα διαθέτει επτά (7).

Περάν τούτου, υπενθυμίζουμε ότι έγινε επίσης μια σειρά σημαντικών ενεργειών στις υποδομές του Κ.Υ.Μ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη γενική επισκευή του κτηρίου, του φωτισμού, των δικτύων θέρμανσης και υδροδότησης , την εγκατάσταση μονάδας παροχής οξυγόνου, την επαναλειτουργία της μονάδας Τηλεϊατρικής και τον εκσυγχρονισμό όλων των Ιατρείων με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Επίσης ολοκληρώνεται εντός του μήνα η μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης του κτηρίου μέσω του Υπουργείου Υγείας και του ΤΑΙΠΕΔ, με παράδοση του έργου εντός του 2024, ενώ προχωρούν παράλληλα και οι απαραίτητες διαδικασίες για την επέκταση του Κ.Υ.Μ. μέσω του ταμείου ανάκαμψης.

Αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα εμβολιασμών και τη διαχείριση κρουσμάτων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ως εκ τούτου και βάσει των ανωτέρω αδιάψευστων στοιχείων, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το παρελθόν ως προς την αποδοτικότητα της Διοικούσας Επιτροπής, με αποτέλεσμα το Κ.Υ.Μ. να χαίρει της καθολικής εκτίμησης των κατοίκων της Μήλου.

Επισημαίνουμε όμως, παρότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ιατρούς Ειδικοτήτων, λόγω των σοβαρών οικονομικών κινήτρων που παρέχει το Υπουργείο Υγείας, να καλύψουν το Κ.Υ.Μ. για τη θερινή περίοδο.

Εξαιτίας όμως της διαχρονικής αδυναμίας όλων των Δημοτικών Αρχών να επιλύσουν το πρόβλημα της στέγασης των Ιατρών, είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσουν να έρθουν.

Τέλος, καταγγέλλουμε ότι όλα τα ανωτέρω επετεύχθησαν μέσα σε ένα κλίμα κομματικού πολέμου από τοπικούς παράγοντες της Μήλου, με συνεχείς καταγγελίες και βιαιοπραγίες κατά του υπογράφοντος, με αποκορύφωμα τη σύλληψη του κατόπιν εντολής του Δημάρχου Μήλου”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λύκειο Τραγαίας: Παρουσιάζει το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού του περιοδικού

Το Γενικό Λύκειο Τραγαίας παρουσιάζει το νέο ηλεκτρονικό περιοδικό με τίτλο "Η Τοπική μας Ιστορία"

Κλιάρης: “Η ασφάλεια των επιβατών είναι πάνω απ’ όλα”

Θ. Κλιάρης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί το αξιόπλοο των πλοίων»

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Στο πλευρό Χατζημάρκου, ο Σπύρος Αποστόλου

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, στην Περιφέρεια με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Ο λόγος για τον Σπύρο Αποστόλου

Αντίπαρος: Απολαμβάνει τη φιλοξενία των ελληνικών νησιών ο Αλμέιδα

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Αλμέιδα, εντοπίστηκε στην Αντίπαρο

Εποχική εργασία: “ξεχάστε τα ρεπό, τώρα τρέχουμε”…

Υπερωρίες, απλήρωτα ρεπό και ψυχολογική πίεση καταγγέλλουν εργαζόμενοι, ενώ οι επιχειρήσεις ψάχνουν εναγωνίως προσωπικό. Επιστρατεύονται ανήλικοι για να καλυφθούν τα κενά

Κέα: Εκεί που φυτρώνουν …σπιτάκια (Photos)

Εικόνες που προκαλούν σοκ στην Κέα... Το πριν και το μετά της περιοχής Βρόσκοπος

Ερευνα: “Μένω σπίτι, δεν πάω διακοπές φέτος” για έναν από τους δύο Ελληνες

Εξι στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ 4 στους 10 ότι θα είναι μειωμένη άνω του 50%

Νάξος: Εγκαίνια (03/06) της έκθεσης Εργαστηρίου Παιδικής Τέχνης

Το Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης Φλώρακα - Χάλκου μας προσκαλεί στην Εκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη πάλαι ποτέ Σχολή Ουρσουλινών (Νάξος)

Μ Βρετανία: Αντικλεπτικά σε …μπριζόλες και τυριά (!!!)

Βρετανικά super market προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις κλοπές τροφίμων απο τα ράφια

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Σαντορίνη – Αθηνιός: Μόνο σε μία ημέρα αποβιβάστηκαν 4.400 επιβάτες (!!!)

Η Σαντορίνη αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Κυκλάδες... Το λιμάνι του Αθηνιού γεμίζει καθημερινά από κόσμο...

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ύμνοι Σουηδού δημοσιογράφου για 10 ελληνικούς προορισμούς. 2η η Νάξος

Ο κος Olsson αγαπάει με πάθος τη χώρα μας και την επισκέπτεται τακτικά, είτε στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) που διοργανώνει η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας, είτε ιδιωτικά.

“Ακριβή μου ξαπλώστα”: Το κόστος σε Νάξο, Κέα και Σίφνο… (video)

Ακρίβεια: Ακόμη και στο Σούνιο… έφτασαν 90 ευρώ οι ξαπλώστρες (video)

ZANTE FERRIES: Εκπτώσεις ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Εκπτώσεις (στο - 20%) στη γραμμή των Κυκλάδων για το καλοκαίρι του 2023 από την Zante Ferries

Κουφονήσια: Η γιορτή του Ψαρά ξεκινάει απόψε με άρωμα …Σκύρου

Σάββατο 27 Μαϊου και στα Κουφονήσια χορεύουν και διασκεδάζουν... Γιορτή του Ψαρά με καλεσμένους από τη Σκύρο

“Η Νάξος δια μέσου των αιώνων”: Αναβολή λόγω εκλογών και πάει Νοέμβριο

Το Ζ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων» λόγω εκλογών μετατίθεται σε νέα ημερομηνία .. Πότε θα γίνει

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Νάξος – “Παρά θίν αλός” (12ο Φεστιβάλ): Διήμερο παραστάσεων με τον θρυλικό “Οδυσσεβάχ”

12ο Φεστιβάλ θεάτρου "Παρά θίν αλός" .... "Ο "Οδυσσεβάχ" και η παρέα του - Απόψε (27/05) και αύριο (28/05) στις 8:00, στο Ιάκωβος Καμπανέλλης με είσοδο ελεύθερη