Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΚέα - Συρμαλένιος: Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα του νησιού

Κέα – Συρμαλένιος: Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα του νησιού

|

Με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της Κέας Αγίου Χαραλάμπους, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Κέα από 10-12/2.

Την Παρασκευή πρωΐ 10/2, παρακολούθησε τις θρησκευτικές εορτές και μετά συμμετείχε στην καθιερωμένη σύσκεψη που γίνεται κάθε χρόνο παρουσία των βουλευτών, της Δημάρχου κ. Ρένας Βελισσαροπούλου, του Επάρχου κ. Γιάννη Ευαγγέλου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων του νησιού.

Στην τοποθέτηση του, μετά και τις παρεμβάσεις των αντίστοιχων φορέων, επεσήμανε ότι είναι ντροπή μας ως Πολιτεία, έχοντας ήδη διανύσει το ¼ του 21ου αιώνα, να παραμένουν όλες οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, παιδείας, ΕΦΚΑ, αστυνομίας, λιμεναρχείου, πυροσβεστικής κλπ. υποστελεχωμένες ή η έδρα τους να βρίσκεται εκτός Κυκλάδων, όπως στην Ανατολική Αττική.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα που έθεσε η Δήμαρχος για τη μελέτη για την περιοχή Natura, είναι προφανές ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε περιορισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και μάλιστα σε ένα νησί στο οποίο ο πρωτογενής τομέας αποτελεί επί δεκαετίες έναν από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης.

Επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού που τα τελευταία χρόνια στη Τζιά είναι ραγδαία, θα πρέπει να ενταχθεί στο συνολικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό καθώς και στη λογική της φέρουσας ικανότητας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ισορροπία όλων των βασικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Επίσης άλλα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση, όπως η μεταφορά των μαθητών, η στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων, η αυτονόμηση του Λιμενικού Ταμείου, αποτελούν σοβαρά θέματα νησιωτικότητας, για τα οποία θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια το απόγευμα μαζί με την Άννα Μαυρουδή μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., συναντήθηκαν με το προεδρείο του Συλλόγου Στήριξης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι) «Ερασίστρατος» και συζήτησαν αναλυτικά τα διαχρονικά προβλήματα του Ιατρείου, τα οποία οξύνονται λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης βασικών γιατρών ειδικοτήτων, όπως γενικός γιατρός ή παθολόγος, παιδίατρος κλπ. Από την πλευρά του Συλλόγου, μας καταγγέλθηκε ότι παρότι διορίστηκε και δεύτερος ειδικευμένος γιατρός ως γενικός γιατρός, το συγκεκριμένο πρόσωπο τύποις καλύπτει τη θέση, αφού στην πραγματικότητα παραμένει επί μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός νησιού,  προ μηνών αποχώρησε και η παιδίατρος.

Από την πλευρά μας αναφέραμε ότι, ήδη για το Π.Π.Ι τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Βουλή (Αναφορά, Ερώτηση κλπ.), χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά και τώρα πρόθεση μας είναι να προχωρήσουμε και σε νέα παρέμβαση. Επίσης τονίσαμε ότι η επιλογή στήριξης της δημόσιας υγείας, είναι καθαρά θέμα πολιτικής επιλογής και είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της έχει αποδείξει ότι τάσσεται καθαρά υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Στον αντίποδα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και το κυβερνητικό του πρόγραμμα προκρίνουν τη γενναία ενίσχυση του δημόσιου ΕΣΥ με μονιμοποιήσεις – προσλήψεις χιλιάδων γιατρών και λοιπού προσωπικού, με μεγάλη αύξηση του μισθολογίου και κίνητρα εξειδικευμένα και στις νησιωτικές περιοχές, με ένταξη στα βαρέα, με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας κ.α.

Την επόμενη μέρα το πρωί ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ. Βελισσαροπούλου, όπου συζήτησε εκτενώς τα προβλήματα του νησιού και τις παρεμβάσεις τα δημοτικής αρχής. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα ζητήματα της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού, της ανάγκης στήριξης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού, της προώθησης των βασικών υποδομών, όπως η υδροδότηση και η ανάγκη εγκατάστασης νέων αφαλατώσεων, η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου, η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και η δημιουργία ΧΥΤΑ, τα ζητήματα της αγροτικής οδοποιΐας κλπ, αλλά και για πολλοστή φορά την ανάγκη στήριξης του Π.Π.Ι.

Από την πλευρά μας δηλώσαμε για άλλη μια φορά – όπως κάναμε μέχρι σήμερα – τη διαθεσιμότητα μας στην προώθηση λύσεων για όλα τα κρίσιμα θέματα του νησιού, με όλα τα πρόσφορα μέσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ – Παλαίμαχοι: “8×8 αύριο κιόλας…”

Οι παλαίμαχοι του Πανναξιακού ΑΟ παίρνουν θέση για το υπό κατασκευή γήπεδο "8χ8" στη Νάξο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Οι “ΧοροΝάξιοι” γιορτάζουν με μία υπέροχη θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου από τους "ΧοροΝάξιους"... Τι ώρα...

Αμοργός: Σε διαβούλευση οι μελέτες για την βελτίωση του λιμανιού στα Κατάπολα

Μελέτη Αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κατάπολα Αμοργού - ποιες είναι οι προτάσεις (Pdf)

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – ΣΒΑΚ: Σε διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε διαβούλευση τέθηκαν τα μέτρα για το ΣΒΑΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Το ερωτηματολόγιο στον αέρα

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν συνανθρώπους τους στα Τέμπη

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους για τον ηρωισμό τους και το αίσθημα ανθρωπιάς τους - Ανάμεσά τους και φοιτητής από τους Λειψούς

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Στοίχημα: Με στρατηγική και μεθοδολογία το ποντάρισμα

Πόσα χρήματα να ποντάρω στο στοίχημα; Σκέψεις γύρω από τον τρόπο που παίζει κάποιος τα λεφτά του

Γ. Πολυχρονάκος: “Θα δοθούν απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούν το αεροδρόμιο Νάξου;”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;"

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

Ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών δεν θα παρελάσει μόνος - Η πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Βούλας που συγκινεί και που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή