Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΚέα - ΠΠΙ: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ταυτόχρονη παρουσία Γενικού...

Κέα – ΠΠΙ: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ταυτόχρονη παρουσία Γενικού Γιατρού και Παιδίατρου

|

Στην Κέα βρέθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, με σκοπό να επισκεφθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού. Το Ιατρείο έχει ξανά μετά από πολύ καιρό ταυτόχρονα Γενικό Ιατρό και Παιδίατρο.

Παράλληλα, λειτουργεί σταθμός τηλεϊατρικής, ο οποίος έχει μέχρι τώρα δεχτεί ψυχιατρικά, παιδοψυχιατρικά και δερματικά περιστατικά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Δήμαρχο, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, τους Αντιδημάρχους, κ. Δημήτρη Πορίχη Λεβίδη, κ. Αντώνη Λουρή, κ. Παναγιώτα Γκουτζαμάνη, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Στέλιο Γκρέκα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πολύ σημαντική εξέλιξη και δέσμευση της Υπουργού είναι ότι πλέον δρομολογείται η ενίσχυση του Ιατρείου με ένα νοσηλευτή, δύο άτομα διοικητικού προσωπικού, αλλά και αγροτικούς ιατρούς.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων δήλωσε: “Έχουμε για πρώτη φορά στο νησί γενικό παθολόγο και παιδίατρο. Πρέπει να προσελκύσουμε ιατρούς στα νησιά και για αυτό είναι κρίσιμη η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που οι Δημοτικές Αρχές της Κέας μας δίνουν τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε τόσο αποτελεσματικά.

Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί σημαντικές αλλαγές για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των νοσοκομείων παράλληλα όμως εστιάζει στην ανάπτυξη του οργανωμένου συστήματος Πρόληψης.”

Το Ιατρείο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση. Επιπλέον, συζητήθηκαν λύσεις για την προσέλκυση προσλήψεων ιατρών στο νησί και αξιοποίησης περαιτέρω δυνατοτήτων με στόχο την αυξημένη επένδυση στα ζητήματα υγείας του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα η χρήση POS στο Π.Π.Ι. Κέας.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα επέκτασής του σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου και γενικότερα η δυνατότητα αξιοποίησης ακινήτων που ανήκουν στο Δήμο, ώστε με τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας να δημιουργηθούν ιατρικές κατοικίες στο νησί με σκοπό να αποκτήσει μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Δελτίο Ενημέρωσης από το Δήμο Κέας 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Τα παλαιά πιάνα «κελαηδούν» ξανά στον Απείραθο, μία μουσική βραδιά γεμάτη μνήμες και ήχους

Η Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου υποδέχεται μια μοναδική συναυλία με έργα Σκαλκώτα, Debussy, Rachmaninoff και Καλογερά – Πρωταγωνιστούν παλιά πιάνα από τα χωριά της Νάξου

Παρέμβαση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου, τι αναφέρει ο Δημήτρης Λιανός

Εικόνες ντροπής με επισκέπτες να περιφέρονται ημίγυμνοι και να τρώνε πάνω στις αρχαιότητες προκαλούν αντιδράσεις. Ζητάμε οργανωμένη φύλαξη και ανάδειξη, δηλώνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

ΠΝΑΙ – Λεονταρίτης: Έργο 1 εκατομμυρίου ευρώ για την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου Πάρου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί τη γ’ φάση ασφαλτοστρώσεων στην Πάρο – Άμεση εκκίνηση μετά τη δημοπράτηση του έργου

Η Σαντορίνη των ηφαιστείων τιμά τη δική της φωνή της επιστήμης. Τιμά τη Βοθωνιάτισσα Εύη Νομικού!

Η Σαντορίνη τιμά την καθηγήτρια Εύη Νομικού για την προσφορά της στην επιστήμη και τον τόπο που δεν ξέχασε ποτέ

Η Νάξος «απογειώνεται»: Ανάμεσα στους Top 5 παγκόσμιους προορισμούς για Αμερικανούς ταξιδιώτες

Με αύξηση +327% στις αναζητήσεις από τις ΗΠΑ, η Νάξος καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο στον διεθνή τουριστικό χάρτη, δίπλα στην Κρήτη και κορυφαίους ισπανικούς προορισμούς.

Γκιντίκι live στη Μονή Νάξου, ένα πανηγύρι γεμάτο ρυθμό και ελευθερία! (αφίσα)

Το αγαπημένο σχήμα της σύγχρονης παραδοσιακής σκηνής «Γκιντίκι» έρχεται την Πέμπτη 7 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Μονής, για μια αξέχαστη βραδιά μουσικού αυτοσχεδιασμού και αυθεντικής γιορτής.

Αντ. Σέργης: “Πορτάρα χωρίς φύλαξη, Κούροι υπό μετακίνηση, ποιος φυλάει την πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου;”

Όταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σιωπά μπροστά στη βεβήλωση της Πορτάρας και επιμένει στη μεταφορά των Κούρων από τον φυσικό τους τόπο, γεννώνται κρίσιμα ερωτήματα για τον ρόλο και τις προτεραιότητές της.

Μάρκος Καφούρος για την Πορτάρα Νάξου: “Ανεπίτρεπτες εικόνες βεβήλωσης, απαιτείται άμεση προστασία”

Ο βουλευτής Κυκλάδων ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού την άμεση ενίσχυση της φύλαξης στον αρχαιολογικό χώρο, μετά από καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα για βανδαλισμούς και ανευθυνότητα επισκεπτών.

Ελ. Ψυχογιού: ” Λευτεριά στην Παλαιστίνη και Λευτεριά στην Αμοργό γιατί χουντιάσαμε!”

Σε μια εκτενή και άκρως αιχμηρή τοποθέτηση, η δημοτική σύμβουλος Αμοργού Ελευθερία Ψυχογιού τοποθετείται δημόσια σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο πανηγύρι της Ψημένης Ρακής στο νησί

Νάξος (Δαμαριώνας): ΗΧΟ-ΤΟΠΙΑ 2025 στη βρύση Αδησαρού, ένα μουσικό και ιστορικό ταξίδι

Μια βραδιά γεμάτη πολιτισμό, ξενάγηση και jazz ήχους σε έναν μοναδικό τόπο της Νάξου

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.