Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΚέα: Ο Γιάννης Ευαγγέλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο

Κέα: Ο Γιάννης Ευαγγέλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο

|

“… Με αυτή την επιστολή μου θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να κατέβω σαν υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές! Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα “Α, δεν έχω τι να κάνω, ας κατέβω στις εκλογές!” Αντίθετα έχω πολλά πράγματα να κάνω εκτός από τα καθήκοντα μου σαν έπαρχος, στα οποία ανταποκρίνομαι με καρδιά! Απολαμβάνω τα εγγόνια μου, τη βάρκα μου, το κτήμα μου, τους φίλους μου… Μια ζωή ανάλαφρη, χωρίς σκοτούρες κατά την άποψη πολλών! Όμως…. Όμως εκτός από την καθημερινή πληρότητα και χαρά υπάρχει κάτι που εμένα δεν μ αφήνει να ησυχάσω!…”

Ποιος το αναφέρει; Ο λόγος στον νυν Επαρχο Κέας – Κύθνου, Γιάννη Ευαγγέλου, ο οποίος μέσα από τα social media, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το δήμο Κέας. Είχε διατελέσει Δήμαρχος τη περίοδο 2014-19. Πέρασε στην άλλη πλευρά, στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης ως έπαρχος και τώρα επιθυμεί την επιστροφή στην ενεργό δράση. Και τίτλος της παράταξης “Ενωμένοι για την Τζια”.

Μάλιστα απαντάει και στο θέμα της ηλικίας τονίζοντας: “Γιάννη είσαι 75 χρονών μπορείς;”  Και η απάντηση ήρθε μετά από αρκετή σκέψη οφείλω να ομολογήσω: “Ναι, και θέλω και μπορώ! Γιατί αγαπώ τον τόπο, γιατί έχω εμπειρία και σοφία, γιατί είμαι εργατικός και θέλω και μπορώ να δουλέψω!” 

Αναλυτικά, η ανάρτηση που έγινε αναφέρει: 

Γιάννης Ευαγγέλου “Κάποιος κάποτε είπε ότι ο φτωχότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο άνθρωπος χωρίς όνειρα! Και κάποιος άλλος υπερθεμάτισε δηλώνοντας ότι η πραγματική αξία σ έναν άνθρωπο δεν είναι τα όνειρα του αλλά αυτό που φιλοδοξεί να είναι γιατί το όνειρο χωρίς δράση είναι ένα τίποτε!
Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στα όνειρα και στην υλοποίηση τους βαθιά και ουσιαστικά και όσο περνούν τα χρόνια και έρχεται η ωριμότητα των εμπειριών, αυτή η πίστη μεγαλώνει!
Έχω ένα όνειρο για το νησί μας, αυτό το υπέροχο κομμάτι γης μέσα στο Αιγαίο πέλαγος, τόσο κοντά στις ακτές της Αττικής που κράτησε την ομορφιά του και την αυθεντικότητα του μέσα στους αιώνες και τώρα μοιάζει να παραπαίει αναζητώντας μια καινούρια ταυτότητα, ένα καινούριο όνειρο, μέσα από πιεστικές καταστάσεις πανδημιών, περίπλοκων διεθνών εξελίξεων και αυξημένης τουριστικής ζήτησης.
Και το όνειρο μου για το νησί μας είναι να μείνει μοναδικό, δυνατό και θαλερό κρατώντας την ταυτότητα του, ενισχύοντας τις χάρες του, γεμίζοντας τις ελλείψεις και τα κενά του, δυναμώνοντας την ομορφιά του, απολαμβάνοντας και προβάλλοντας την μοναδικότητα του!
Το νησί μας δεν είναι μια αφηρημένη έννοια! Το νησί μας είμαστε ΕΜΕΙΣ! Πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν όταν αρχίσουμε όλοι μαζί να ονειρευόμαστε την πιο όμορφη εκδοχή για το μέλλον του τόπου μας! Όταν σταματήσουν οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι τρεφόμαστε από την ίδια γη, συγκατοικούμε στην ίδια γη, γεννιόμαστε και επιστρέφουμε στην ίδια γη! Την υπέροχη γη της Κέας! Και πόση ανάγκη υπάρχει να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για να την δούμε να ανθίζει και να καρπίζει!
Με αυτή την επιστολή μου θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να κατέβω σαν υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές! Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα “Α, δεν έχω τι να κάνω, ας κατέβω στις εκλογές!” Αντίθετα έχω πολλά πράγματα να κάνω εκτός από τα καθήκοντα μου σαν έπαρχος, στα οποία ανταποκρίνομαι με καρδιά! Απολαμβάνω τα εγγόνια μου, τη βάρκα μου, το κτήμα μου, τους φίλους μου… Μια ζωή ανάλαφρη, χωρίς σκοτούρες κατά την άποψη πολλών! Όμως…. Όμως εκτός από την καθημερινή πληρότητα και χαρά υπάρχει κάτι που εμένα δεν μ αφήνει να ησυχάσω!
Είναι το όνειρο μου για την Τζια, η αν θέλετε η έλλειψη ενός δυνατού συλλογικού ονείρου για το νησί μας! Και αυτή η σκέψη έρχεται και ξανάρχεται να με ταρακουνήσει από την καθημερινότητα μου και να με πιέσει να δράσω, μέσα από μια γενικότερη έγνοια ότι “Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους! Κάτι ουσιαστικό και με νόημα!”
Έτσι έθεσα το ερώτημα στον εαυτό μου: “Γιάννη είσαι 75 χρονών μπορείς;” Και η απάντηση ήρθε μετά από αρκετή σκέψη οφείλω να ομολογήσω: “Ναι, και θέλω και μπορώ! Γιατί αγαπώ τον τόπο, γιατί έχω εμπειρία και σοφία, γιατί είμαι εργατικός και θέλω και μπορώ να δουλέψω!”
Αγαπώ και σέβομαι πολύ τις παραδόσεις και ιδιαίτερα τις παραδόσεις αυτού του νησιού, όμως υπάρχει ένας νόμος τον οποίο θα ήθελα με τις πράξεις μου να καταργήσω! Το Κείων Νόμιμον! Όχι, δεν θάπρεπε να σκοτώνουν τους μεγάλους ανθρώπους όταν γεράσουν! Οι γέροι είναι σοφοί! Οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι ώριμοι άνθρωποι, είναι η παρακαταθήκη και η συνέχεια της γνώσης στην κοινωνία! Ηταν οι αρχηγοί της φυλής κάποτε! Τους σεβόντουσαν και ζητούσαν τη γνώμη τους!
Δεν θέλω να πω ότι η δική μου γνώμη είναι θέσφατο! Είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει λάθη στο παρελθόν! Όμως έχω διδαχτεί από αυτά! Και η ενασχόληση μου με τα κοινά είναι πάνω απ όλα για μένα μια πρόκληση προσωπική και πνευματική να γίνω καλύτερος άνθρωπος! Η εμπειρία που απέκτησα από την προηγούμενη θητεία μου υπήρξε πολύτιμος για μένα σταθμός στη ζωή μου, με μεταμόρφωσε! Μου έμαθε τόσα πολλά για τα οποία είμαι ευγνώμων!
Συνειδητοποίησα ακόμη περισσότερο τη σημασία της συλλογικότητας, την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος, της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την σημασία του να συμμετέχουν στα κοινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες οι οποίες υλοποιούνται με συνεργασία! Η εθελοντική προσφορά σε πολλούς τομείς είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες σαν την δική μας. Επί πλέον συνειδητοποίησα πάνω απ όλα την ανάγκη γεφύρωσης των αντιθέσεων και την κατάργηση των κομματικών ετικετών! Δεν είναι μόνον άχρηστες αλλά και επικίνδυνες στο δικό μας επίπεδο δημοτικής συνεργασίας!
Σαν ένας γέρος σοφός έρχομαι λοιπόν προς εσάς και σας καλώ να με ψηφίσετε, να με στηρίξετε, να συνεργαστούμε όλοι μαζί για ένα ολοκαίνουριο και λαμπρό όνειρο για το νησί μας! Με σύνθημα την δημιουργία δυνατών υποδομών και την ήπια ανάπτυξη του, που θα έχει σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους, στις παραδόσεις του. Σας καλώ να συνεργαστούμε όλοι μαζί ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα δράσης το οποίο έχουμε με συνέπεια επιμεληθεί εγώ και οι συνεργάτες μου! Είναι το όνειρο μας για τον μικρό παράδεισο μας την Κέα! Το όνειρο μιας αειφόρου ανάπτυξης όπου η συνεργασία και ο σεβασμός θα έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο! Ένα αφήγημα καθημερινής δράσης, κόπου και μόχθου, όπως δουλεύουν οι αγρότες του τόπου μας τη γη και την φροντίζουν για να ανθίζει και να καρπίζει. Όπου τη θέση ενός προβληματικού και ανεπαρκούς εγώ, θα έχει πάρει η θέση ενός ακατανίκητου συλλογικού ΕΜΕΙΣ!
Μαζί με τους στενούς συνεργάτες μου με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί μακροχρόνιας συνεργασίας, προχωρήσαμε στην δημιουργία ενός σχήματος από συμπολίτες μας διαφορετικών ηλικιών, γνώσεων και εμπειριών, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι συμμερίζονται το ίδιο όνειρο και σας καλούμε να συμπορευτείτε μαζί μας προς όφελος του τόπου μας .
Το σύνθημα μας είναι “Ενωμένοι για την Τζιά!”
Ελάτε να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας παρέα!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Σάρωσε τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών (video)

Σημαντικές διακρίσεις για μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου (περίοδος 2021 - 22) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών. Ποια βραβεία πήραν (video)

Κλειστά αύριο Τρίτη (07/02) τα σχολεία σε Σύρο και Τήνο

Η Μπάρμπαρα κλείνει τα σχολεία αύριο Τρίτη (07/02) στην Σύρο και Τήνο

Το sequel του Avatar γκρέμισε τον “Τιτανικό”

Το νέο μπλοκμπάστερ του Τζέιμς Κάμερον ξεπέρασε σε εισπράξεις την άλλη υπερπαραγωγή του σκηνοθέτη «Τιτανικός», ως η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του διεθνούς box office

Κλειστά αύριο (07/02) τα σχολεία στην ορεινή Νάξο

Δείτε ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εκτακτο: Στις 22:00 η αναχώρηση του “Blue Star Naxos” από τον Πειραιά για Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες

Η ένταση του ανέμου καλά κρατεί.... Στις 22:00 αντί στις 5.30 η αναχώρηση απόψε του Blue Star Naxos για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Τουρκία: Και δεύτερος σεισμός (7.7 R.), στους 1200 οι νεκροί και συνεχίζεται η καταμέτρηση

Δραματικές ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ, πάνω από 1.200 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία - Ο απολογισμός των θανάτων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συνεχίσει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, δεδομένου ότι έχουν καταρρεύσει πολυκατοικίες σε αρκετές πόλεις

Αντικειμενικές αξίες: Τι ζητούν 125 δήμοι;

«Βροχή» αιτημάτων για «κούρεμα» των αντικειμενικών αξιών – Τι ζητούν 125 δήμοι

Σαντορίνη: Αναβολή αιμοδοσίας από την Τράπεζα Αίματος

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η έναρξη της αιμοδοσίας

Σαντορίνη – ΔΑΠΠΟΣ: Θρίαμβος για το ΓΕΛ Θήρας στους σχολικούς αγώνες

Το ΓΕΛ Θήρας επικράτησε μετά από εντυπωσιακά παιχνίδια του ΕΠΑΛ Θήρας για τα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου

Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο για το “Αδαμάντιος Κοραής”

Δεν θα εκτελέσει  το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από τον λιμένα του Πειραιά στις 14:55 και αύριο 07/02/2023 από τον λιμένα της Θήρας στις 07:30

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Τρίποδες: Μετά μουσικής κόβει τη πίτα του ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Τριπόδων κόβει τη πίτα του - Που και η έκπληξη που υπάρχει