Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΚατατέθηκε η στατική μελέτη

Κατατέθηκε η στατική μελέτη

|

Στην Πάρο τρέχουν… Κατατέθηκε η στατική μελέτη σήμερα (19/01) των εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου Πάρου… 

Οι εξελίξεις τρέχουν και το μεγάλο στοίχημα για την Πάρο φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά. Οπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα Paros New Airport Supporters κατατέθηκε στην ΥΠΑ σήμερα και η στατική μελέτη των εγκαταστάσεων του υπό κατασκευή νέου αεροδρομίου. Και αναμένεται την Πέμπτη  21-1-2016 να κατατεθεί και η μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών και πλέον θα εκκρεμεί η άδεια οικοδομής. Και όπως σημειώνουν “Προχωράμε γρήγορα και σταθερά”.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα έγινε η παρουσίαση και των μακετών και δη σε τρισδιάστατη εκτύπωση (σχετικές φωτό) των κτηριακών εγκαταστάσεων και έγινε ολόκληρη κουβέντα για το εάν πληρούν τους περιβαλλοντικούς όρους.. Και έτσι η ΑΜΚΕ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση που διευκρινίζει ” Με αφορμή ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την αρχιτεκτονική νομιμότητα των προσωρινών εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου, η AMKE ενημερώνει ότι το κτίριο, πολεοδομικά δεν υποχρεούται να είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του Π.Δ. 16-6-1993 (ΦΕΚ 732Δ/1993) , «Καθορισμός χρήσεων γης και όρων και περιορισμών δόμησης των εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχών των νήσων Πάρου και Αντιπάρου (Ν. Κυκλάδων) αφού ρητά σε αυτό, στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 αναγράφεται «Οι διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν εφαρμόζονται σε περιοχές που διέπονται από ίδιο νομικό καθεστώς (δάση, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, αεροδρόμια κ.λ.π.)»
Παρά ταύτα το κτίριο, για την προσωρινή λειτουργία του αεροσταθμού του Νέου Αερολιμένα Πάρου, αν και αποτελεί ειδικό κτίριο δηλαδή έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και λειτουργικές ανάγκες, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την τυπολογία των κτιρίων της Πάρου. Δηλαδή οι εξωτερικοί τοίχοι θα είναι επιχρισμένοι, η στέγαση του κτιρίου θα γίνει με επίπεδο δώμα, τα κουφώματα θα χρωματιστούν μονόχρωμα”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στο επίκεντρο της Ευρώπης η νησιωτικότητα – Συναντήσεις INSULEUR στη Μαγιόρκα

Νέες πρωτοβουλίες και στρατηγικές συνεργασίες για τις νησιωτικές οικονομίες. Κεντρικός ρόλος του Γιάννη Ρούσσου στις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας: Ένας πολιτιστικός φάρος λάμπει ξανά

Με την παρουσία Υπουργών, Βουλευτών και πλήθους κόσμου, το ανακαινισμένο μουσείο ανοίγει ξανά τις πύλες του, φιλοξενώντας σπουδαία εκθέματα όπως την “Κόρη της Θήρας”

Παρέμβαση Φ. Φόρτωμα για την εξαίρεση των ενοικιαζόμενων οχημάτων από το ψηφιακό πελατολόγιο

Αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις δυσκολίες που δημιουργεί η εφαρμογή του μέτρου στον συγκεκριμένο κλάδο

Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμου Θήρας για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου

Με βαθιά εκτίμηση προς τους χορηγούς, συνεργάτες και πολίτες που συνέβαλαν στην επιτυχία της σπουδαίας εκδήλωσης

Νάξος: Ζητείται καθαρίστρια για μικρή τουριστική μονάδα

Εργασία σε ευχάριστο περιβάλλον με ικανοποιητικό μισθό – Περιοχή Άγιος Γεώργιος, Χώρα Νάξου

Σύρος – ΚΕΠ Ερμούπολης: Πολίτης ξυλοκόπησε και δάγκωσε (!!!) υπάλληλο

Άγρια επίθεση δέχτηκε εργαζόμενος του ΚΕΠ από εξαγριωμένο πολίτη – Καταδικάζει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, πότε και που;

Σύντομη διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Πέμπτη 26 Ιουνίου σε περιοχές της Νάξου, Ηρακλειάς και Σχοινούσας λόγω τεχνικών εργασιών.

12η Γιορτή Φάβας Σχοινούσας: Η καρδιά του Αιγαίου χτυπάει στο πιο αυθεντικό πανηγύρι του καλοκαιριού

Δύο μέρες γεμάτες γεύση, μουσική και κυκλαδίτικη ψυχή — 27 & 28 Ιουνίου στη Σχοινούσα!

Μ. Καφούρος: Υπέρογκα πρόστιμα για ομπρελοκαθίσματα στις Κυκλάδες

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ ζητά επανεξέταση του πλαισίου επιβολής προστίμων σε παραθαλάσσιες επιχειρήσεις – Πλήγμα για τη βιωσιμότητα εν μέσω πτώσης του τουρισμού.

ΠΝΑΙ: Δομές Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων σε Κάλυμνο και Σύρο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη στήριξη του ανθρώπου: Δύο νέες δομές για την πρόληψη και θεραπεία εξαρτήσεων, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021–2027.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη

Στράτος Φουτάκογλου: «Αυτά είναι τα προβλήματα της Χώρας Νάξου και δεν μπορούν να περιμένουν» (video)

Σημαντικές παρεμβάσεις στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3. Από την απομάκρυνση των αφαλατώσεων και τα δημοτικά τέλη, έως την κατάσταση της παλιάς πόλης και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού