Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΚατ. Μονογυιού: Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας...

Κατ. Μονογυιού: Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για Μύκονο και Πάρο

|

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, με κεντρικό θέμα τα προβλήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τα νησιά της Μυκόνου και της Πάρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Μονογυιού εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Υπουργό για τον άρτιο συντονισμό όλων των υπηρεσιών τόσο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας όσο και την επόμενη ημέρα, γεγονός που συνέβαλε στο να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και να περιοριστούν οι ζημιές στις υποδομές.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης κήρυξης των δύο νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μια απόφαση που θα επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων πολιτών.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την Βουλευτή ότι ο Υφυπουργός κ. Κώστας Κατσαφάδος θα μεταβεί την Πέμπτη 3 Απριλίου στην Πάρο και ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Πέτρος Καμπούρης την Παρασκευή 4 Απριλίου στην Μύκονο. Οι επισκέψεις αυτές έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού οι επιτελείς του Υπουργείου θα ενημερωθούν από τους τοπικούς φορείς στο πεδίο για τις συνέπειες της κακοκαιρίας και θα δρομολογήσουν άμεσες λύσεις για τους κατοίκους των νησιών.

Στη συνάντηση, η Βουλευτής ενημέρωσε ακόμη τον Υπουργό για τα αιτήματα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας την ενίσχυση των πυροσβεστικών τμημάτων και κλιμακίων της περιοχής με επιπλέον προσωπικό.

Όπως τόνισε, η περαιτέρω ενίσχυση σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των 24 κατοικημένων νησιών των Κυκλάδων, τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Η διαρκής θωράκιση της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή είναι καθοριστική για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Μετά τη συνάντηση, η κα Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την άμεση ανταπόκριση και την αδιάκοπη προσπάθειά του στη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας στα νησιά μας.

Η έγκαιρη λήψη μέτρων και ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων αποδεικνύουν τη δέσμευση της Πολιτείας για την προστασία των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για την ενίσχυση των δομών Πολιτικής Προστασίας στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων και των επισκεπτών μας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στην Πλάκα ξανά: 7η αυτοψία και 32η συνέλευση πολιτών για τη σωτηρία των παραλιών της Νάξου

Οι ενεργοί πολίτες της Νάξου επιστρέφουν στην Πλάκα την Παρασκευή 11 Ιουλίου, για μια ακόμη αυτοψία και την 32η συνέλευσή τους, εν μέσω καταγγελιών για ανεξέλεγκτες καταπατήσεις, περιβαλλοντική υποβάθμιση και αδράνεια των αρχών.

Μητρόπολη Παροναξίας: Υποδοχή Τιμίου Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας στην Νάξο

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025 θα πραγματοποιηθεί με ευλάβεια η επίσημη υποδοχή αποτμήματος του λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτισσας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου.

Αιμοδοσία Ιουλίου στη Νάξο: Όταν η προσφορά γίνεται ζωή (πρόγραμμα)

Ο Σύλλογος «Εθελοντική Αιμοδοσία Νάξου» καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη νέα σειρά αιμοδοσιών, δίνοντας το πιο πολύτιμο δώρο — το αίμα τους.

Σύρος: Εκπαιδευτική δράση για παιδιά στο Ενυδρείο Κινίου

Γνωριμία με το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού μέσα από ξενάγηση και βιωματική εμπειρία – Εκδηλώσεις στις 23 και 30 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο

Γαλλικό αφιέρωμα – ύμνος στο ελληνικό καλοκαίρι. Το GEO «ταξιδεύει» στο Αιγαίο

Σειρά δημοσιευμάτων σε έντυπη και ψηφιακή μορφή αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά, την αυθεντικότητα και τη γαστρονομία των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου

Σαντορίνη: Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 11 Ιουλίου

Από τις 06:30π.μ. έως τις 08:00π.μ. σε διάφορες περιοχές του νησιού λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Π.Ν.Αι.: Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

Η διαβούλευση απευθύνεται τόσο σε πολίτες όσο και σε θεσμικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και θα είναι ανοικτή έως τις 27 Ιουλίου 2025

Πάρος: Στην τελική ευθεία το νέο Δικαστικό Μέγαρο, επίσκεψη Μπούγα και σύσκεψη στο Δημαρχείο

Σημαντική σύσκεψη εργασίας παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα για την εξεύρεση χώρου στέγασης του Πρωτοδικείου Πάρου – Κοινός στόχος η αναβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών στο νησί.

«Ο χορός του Ησαΐα» στην Πάρο: Παράδοση ή παρεξήγηση;

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας τοποθετείται για το βίντεο γαμήλιας τελετής στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή – Τι είναι πραγματικά το τοπικό αυτό έθιμο και γιατί δεν αποτελεί καινοτομία

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων: Αναστηλώνεται ο Ι.Ν. Αγίου Μάμαντος στην Ποταμιά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στατικής μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση του ιστορικού ναού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2025.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης (18:30) για το “BLUE STAR 1”

Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:30 αντί για 17:30 – Δείτε το ανανεωμένο ωράριο για Πάρο, Νάξο, Ίο και Θήρα