Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΚαι στη Σύρο είχε απλώσει τα πλοκάμια του ο "Μανιάτης" με τη...

Και στη Σύρο είχε απλώσει τα πλοκάμια του ο “Μανιάτης” με τη παρέα του

|

Το κύκλωμα της απάτης, των εκβιασμών και της διακίνησης δομημένο στα πρότυπα της μαφίας, είχε αρχηγό έναν 50χρονο άνδρα με το ψευδώνυμο «Μανιάτης». Εκείνος ήταν το «αφεντικό» της οργάνωσης και ο ίδιος διέθετε δύο ομάδες προστασίας από σκληρούς μπράβους, ενώ είχε απλώσει τα πλωκάμια του από την Αθήνα, μέχρι την Ζάκυνθο, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, τη Σύρο, την Κόρινθο και πόλεις της Πελοποννήσου.

Τα μέλη της οργάνωσης παρουσιαζόταν ως άτομα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας με διασυνδέσεις και γνωριμίες με πολιτικούς, υψηλόβαθμους αστυνομικούς, δικαστικούς, διευθυντές τραπεζών, αλλά και γνωστά άτομα από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Έλεγαν ότι συνεργάζονταν με μεγάλα καζίνο της χώρας και πως δανείζουν σε VIP πελάτες μεγάλα χρηματικά ποσά για να παίξουν.

«Όλα αυτά γινόταν με απόλυτη τυπικότητα και νομιμότητα», όπως έλεγαν. Έταζαν σε πολλούς ότι τα κέρδη θα τα λάμβαναν σε ράβδους χρυσού και διαμάντια, ενώ όταν οι πελάτες – θύματα διαμαρτύρονταν γιατί έχαναν τα χρήματά τους, έστελναν τους μπράβους για να τους τρομοκρατήσουν.

Όπως φαίνεται είναι χαρακτηριστική η περίπτωση επιχειρηματία από τη Σύρο από τον οποίο πήραν 411.000 ευρώ, επιχειρηματία από τη Ζάκυνθο που του απέσπασαν 90.000 ευρώ, από την Τρίπολη 78.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις που έπαιρναν χρηματικά ποσά των 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ.

Ακόμη έπαιρναν από τους πελάτες τους και πολυτελή αυτοκίνητα δήθεν για να τα πουλήσουν, όμως ουσιαστικά τα χρησιμοποιούσαν για δική τους χρήση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν εμπόριο ακόμα και καλάσνικοφ τα οποία στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες αποκαλούσαν «47αρα ψηλή Ρωσίδα», ενώ έκαναν και διακίνηση πιστολιών.

Σχεδόν και τα 64 μέλη της οργάνωσης εκτός από τους πέντε αστυνομικούς, ήταν σεσημασμένοι για απάτες, εκβιάσεις και άλλα αντικείμενα. Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι υπεύθυνος ενός από τις δύο ομάδες μπράβων πέθανε πριν από δύο χρόνια από κορωνοϊό, ενώ φέρεται να είναι αυτός που στρατολόγησε στην οργανώση τουλάχιστον τους τρεις αστυνομικούς.

Πηγή: protothema.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Μικρές Κυκλάδες: Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για παιδιά

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αγαπήσουν τη θάλασσα και να μάθουν ασφάλεια και τεχνική… παρέα με το χαμόγελο του καλοκαιριού!

ΕΚΑΒ: Εκατοντάδες διακομιδές από τα μέτωπα των πυρκαγιών

Από Αχαΐα μέχρι Χίο, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να φτάσουν στους τραυματίες και όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Νύχτα αγωνίας – Πρωινή μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα

33 εναέρια μέσα ρίχτηκαν από το πρώτο φως στη μάχη – Σε γενική επιφυλακή η χώρα, ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Μήλος: Όλο το προσωπικό και τα απορριμματοφόρα κρατούνται στο Α.Τ., τι αναφέρει ο Δήμος

Η Δημοτική Αρχή μιλά για στοχευμένη ενέργεια που υπονομεύει τη δημόσια υγεία και την εικόνα του νησιού στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένα τουρνουά που γεννά παράδοση και σπάει τα όρια της ιδιοκτησίας

Από το 2023, η Μονή Νάξου φιλοξενεί ένα σκακιστικό τουρνουά που δεν χαρίζει μόνο νίκες, αλλά και μια φιλοσοφία κοινοκτημοσύνης, συνεργασίας και δημιουργίας.

Ανώνυμη δωρεά-ανάσα στην Κω: 2 εκατ. ευρώ για στέγαση γιατρών αν δεν βρεθεί κρατική χρηματοδότηση

Όταν η έλλειψη στέγης στα νησιά γίνεται πρόβλημα ζωής, η προσφορά ενός συμπολίτη φέρνει ελπίδα

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Αττικής – Άνοδος 3,99% σε σχέση με πέρυσι

Μικρή αύξηση στην ακτοπλοϊκή κίνηση το φετινό καλοκαίρι – Η μεγαλύτερη άνοδος στον Αργοσαρωνικό

Κυκλάδες – Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο, βιασμός, παραβάσεις και κλοπές

Σειρά συλλήψεων από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες των Κυκλάδων για σοβαρά και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα

Νάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης» μας συγκίνησε ξανά

Με επετειακό χαρακτήρα, το φετινό τουρνουά τίμησε τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη, συνδυάζοντας αθλητισμό, συγκίνηση και την παρουσία μικρών παιδιών που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες