Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΙνδία: Ποιο νησί των Κυκλάδων δίνει το όνομά του σε αυτοκίνητο; (video)

Ινδία: Ποιο νησί των Κυκλάδων δίνει το όνομά του σε αυτοκίνητο; (video)

|

Ινδία καλεί Σύρο… Η μήπως όχι;

Πριν από μερικές μέρες η Kia δημοσίευσε teaser φωτογραφίες ενός νέου της SUV, ενώ τώρα μας δίνει επιπλέον πληροφορίες.

Υπενθυμίζουμε ότι προορίζεται για τη μεγάλη αγορά της Ινδίας, ενώ η ανάπτυξή του έγινε σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες. Aποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής “Kia 2.0 Strategy” που έχει χαράξει η κορεάτικη εταιρεία για την επέκτασή της στην ινδική αγορά. Παράλληλα αναφέρεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο και μοναδικό είδος SUV στην Ινδία, προσφέροντας χαρακτηριστικά πρώτης κατηγορίας, εξαιρετικές επιδόσεις και απαράμιλλη άνεση.

Το μεγαλύτερο τμήμα της σιλουέτας του παραμένει βυθισμένο στο σκοτάδι, ωστόσο μπορούμε να διακρίνουμε τις «χωνευτές» χειρολαβές των θυρών, την εκτεταμένη επίπεδη γραμμή οροφής, τις ράγες οροφής, τα ψηλά τοποθετημένα πίσω Led φώτα σε σχήμα “L”, τα κάθετα Led φώτα στα άκρα του μπροστινού προφυλακτήρα και το τετραγωνισμένο σχήμα των φτερών. Τo εσωτερικό του περιγράφεται με φουτουριστικά χαρακτηριστικά και μια καινοτόμα διάταξη καθισμάτων.

Ο εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα, πανοραμική ηλιοροφή, ηχοσύστημα Bose, έως έξι αερόσακους και μια σειρά προηγμένων συστημάτων ασφαλείας.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου SUV θα γίνουν εντός των επόμενων εβδομάδων, θα λανσαριστεί στην Ινδία αρχές του 2025, ενώ ιεραρχικά θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Sonet και στο Seltos.

Η Kia επιβεβαίωσε ότι θα ονομάσει Syros το νέο της SUV, ενώ παρότι δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τη σημασία του εν λόγω ονόματος, στο μυαλό έρχεται κατευθείαν το ελληνικό νησί των Κυκλάδων, κάτι θα αποτελέσει έμμεση διαφήμιση για τη χώρα και τον τουρισμό μας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επερχόμενο Syros θα ανεγερθεί σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα επιτρέπει στη γκάμα του να υπάρχουν θερμικοί κινητήρες, αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Αρχικά θα διατεθεί μάλλον με ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων, ο οποίος θα συνεργάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, μεταδίδοντας την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Με πληροφορίες από τη σελίδα motori.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».