Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΓαστρονομίαΗ Τήνος στην εκπομπή του σεφ Άκη Πετρετζίκη

Η Τήνος στην εκπομπή του σεφ Άκη Πετρετζίκη

|

H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, επιστρέφει στις οθόνες μας. Ο αγαπημένος μας σεφ βάζει τα κατσαρολικά στο ντουλάπι, αφήνει πίσω του το στούντιο και ξεκινά να ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Αποστολή του; Να εξερευνήσει τις κουζίνες στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Από τα Ψαρά μέχρι την Ήπειρο και από τον Έβρο ως τον Ψηλορείτη, ο αγαπημένος μάγειρας μας παίρνει μαζί του σε μια αντισυμβατική γαστρονομική περιπέτεια. Μαγειρεύει σε τεράστια καζάνια, κρυφοκοιτάζει μέσα στις ξένες κατσαρόλες, πλέκει σκόρδα, «κυνηγάει» μανιτάρια, χορεύει γύρω από πλούσια τραπέζια, φτιάχνει ντόπια ζυμαρικά και εμπνέεται από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές της χώρας.

Συνοδοιπόροι του στο «Akis’ Food Tour» II είναι οι τηλεθεατές που του προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες, στα χωράφια και τα βουνά της Ελλάδας. Βάλτε πινέζες στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη και ετοιμαστείτε. Ο Άκης μας ξεναγεί σε Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Κάρπαθο, Ορεινή Κρήτη, Τήνο, Φλώρινα, Γρεβενά, Κόνιτσα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Βόρειο Έβρο και στη Θεσσαλονίκη των παιδικών του χρόνων.

Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης κάνει πρεμιέρα από το ακριτικό νησί της Λέσβου. Ο Άκης φτάνει στο φημισμένο προσκύνημα του Ταξιάρχη στα βόρεια του νησιού και δοκιμάζει το κισκέκι, ένα ιδιαίτερο γιορτινό φαγητό που σιγοβράζει 24 ώρες σε μεγάλα καζάνια. Σηκώνει μανίκια και συμμετέχει μαζί με τους άντρες του χωριού στη διανομή του φαγητού. Στο ίδιο χωριό, συναντά τον Στέλιο Σταμάτη, έναν από τους τελευταίους παραδοσιακούς αγγειοπλάστες του Αιγαίου.

Στο χωριό Πέτρα μαθαίνει τον παραδοσιακό τρόπο που τρώγονται τα όσπρια στο νησί και παραμιλάει με τα μελωμένα ρεβύθια με κρέας σε πήλινο σκεύος που μόλις έχουν βγει από τον ξυλόφουρνο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα νησιώτικής γαστρονομίας συνεχίζονται στο χωριό Αγία Παρασκευή όπου οι γυναίκες του χωριού τον βάζουν να πλάσει «κουπέπια», τραγανά κουπάκια από τραχανά που γεμίζονται με κάθε είδους υλικά.

Το απόγευμα, με θέα το ηλιοβασίλεμα του Μολύβου, μια παρέα ντόπιων μυεί τον Άκη στην πιο νόστιμη ιεροτελεστία: τον μαθαίνει τον σωστό τρόπο να πίνει το ούζο της Λέσβου μαζί με δεκάδες παραδοσιακούς ουζομεζέδες. Την επόμενη μέρα, ο Βαγγέλης ο Τεκές, ο πλανόδιος ψαράς του Μολύβου συναντά τον Άκη και τον παίρνει μαζί του σε μια…εμπορική αποστολή.

Και αφού ξεπουλήσουν, το «Akis’ Food Tour», συνεχίζεται στα νότια του νησιού. Στο ορεινό χωριό της Αγιάσου παρακολουθούμε πως σερβίρονται τα κόλλυβα με κρασί και ψωμί, βλέπουμε τον Άκη να γεύεται την περίφημη βασιλόπιτα με τα χίλια φύλλα και στη συνέχεια μαθαίνουμε τη συνταγή για κεφτέδες από φύλλα παπαρούνας.

Στο τέλος του επεισοδίου, ο αγαπημένος μάγειρας μαγεύεται από την αστική κουζίνα που γεύεται στις κουζίνες των αρχοντικών της Μυτιλήνης και ζαλίζεται από τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τις ελιές, τα τυριά και τις νοστιμιές που ανακαλύπτει στην αγορά της πόλης.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Το πιο γευστικό tour ξεκινά στον Alpha!

«Akis’ Food Tour» με τον Άκη Πετρετζίκη – Πρεμιέρα Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, στις 20:00

Πηγή: https://tinostoday.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής

Οι δύο Ινδοί που εργάζονται σε μία από τις παλαιότερες κτηνοτροφικές μονάδες της Γαλάτιστας με πάνω από είκοσι χρόνια λειτουργίας και περισσότερα από 300 πρόβατα και 200 κατσίκια

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Το μυκόπλασμα της πνευμονίας – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας συνδέονται με το βακτήριο που ονομάζεται μυκόπλασμα της πνευμονίας (Μycoplasma pneumoniae), γνωστό στους επιστήμονες, καθώς πρόκειται για κοινή αιτία αναπνευστικών λοιμώξεων, που δίνει εστίες πνευμονίας περιοδικά.

Πόλεμος στη Γάζα: Η αντίληψη για την ασφάλεια επηρεάζει τις κρατήσεις στις χώρες της περιοχής – Η θέση της Ελλάδας

Ο δείκτης Mabrian Security Perception Index έχει διαμορφωθεί εδώ και 9 χρόνια. Μετρά, το επίπεδο εμπιστοσύνης που εκφράζουν οι επισκέπτες και οι πιθανοί ταξιδιώτες σχετικά με έναν τουριστικό προορισμό με βάση την παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα δρομολόγια των πλοίων της Zante Ferries κατά το μήνα Δεκέμβριο

Οι ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων από τα λιμάνια των νησιών που προσεγγίζουν τα πλοία 

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε και στη Πάρο η λειτουργία υποκαταστήματος

Ξεκίνησε η λειτουργία υποκαταστήματος στην Πάρο – Πλέον λειτουργούν 14 από τα 17 οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία και 65 από τα 75 Υποκαταστήματα τους

Λογικό ή Παράλογο; Εχει τσακωθεί η Κυβέρνηση με την αλήθεια;

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει τα γεγονότα της εβδομάδας που μας πέρασε και θυμάται μία από τις πιο γνωστές ατάκες με πρωταγωνιστή τον Λαζόπουλο "Παράλογο... παράλογο.. παράλογο"

Υπόθεση Ολιβερ: Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη που βασάνισε το χάσκι (video)

Στο μικροσκόπιο της κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών η σορός του άτυχου τετράποδου.

Ενδοκυκλαδικά: Οι αλλαγές στο δρομολόγιο του “Sporades Star”

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και στις 12:00 το μεσημέρι, θα αναχωρήσει το Sporades Star από την Μήλο

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Εστίαση – Φιλοξενία: “Οι επαγγελματίες δεν τρώνε κουτόχορτο”

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" με επίκεντρο την πρόσφατη παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ από το οικείο Δήμο - Γιατί λένε "Η ανοχή εξαντλήθηκε"

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

ΠΝΑΙ – 14ο Φεστιβάλ Μελιού: Διακρίσεις για προϊόντα Νάξου, Σερίφου και Σύρου

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Νάξος – ΜΕΑ: Παράταση κατάθεσης προσφορών την 4η Φεβρουαρίου 2024

Παρατάθηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Το πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής αποκαλύπτεται

Παρουσίαση (06/12) του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής και Σεμινάριο για το Γαστρονομικό Τουρισμό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos

Απόγευμα Τετάρτης (06/12) και έχουμε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου αλλά και της πρότασης για γαστρονομικό φεστιβάλ από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κθκλάδων - Η αντίδραση της Εστίασης

ΣτΕ – Μύκονος: “Ναι” σε τουριστική επένδυση, “όχι” σε μαρίνα

Υπέρ τουριστικής επένδυσης στη Μύκονο το ΣτΕ - Ενώ βάζει φρένο στα σχέδια για κατασκευή μαρίνας, απέρριψε άλλες δύο προσφυγές του δήμου για την ίδια μονάδα

Σαντορίνη: Παρουσιάζεται ο οδηγός “υπεύθυνου αλιευτικού τουρισμού”

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Σαντορίνη ( 5.30 μμ - αίθουσα Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Σαντορίνης - Βλυχάδα)